Ha eljön az ideje...




Vannak életünkben olyan időszakok, amikor egyszerűen nem tudjuk, mit tegyünk, merre induljunk el. Néha rövidek, máskor sokáig tartanak.
Fogadd el a bizonytalanságot! Nem kell mindig tudnunk, mit tegyünk, merre induljunk. Ha nem vagyunk hajlandók elfogadni a nem cselekvést és a jelenbe zártságot, csak ártunk magunknak.

Nem baj, ha átmenetileg nem tudjuk merre tovább. Mondd ki: nem tudom. És fogadd el. Nem muszáj erőltetni a bölcsességet, a tudást, a tisztánlátást, amikor nincs rá mód.
Addig sem kell felfüggesztened az életedet, míg arra vársz, hogy felszálljon a köd és meglásd, merre vezet az út. Engedd el az aggodalmat és élvezd az életet. Lazíts! Csinálj valamit, ami jól esik! Élvezd a szeretetet és a szépséget! Végezz el apróbb feladatokat! Lehet, hogy semmi közük a megoldandó problémához vagy az útkereséshez, de ez az, amit most, ebben a köztes időszakban tehetsz.

Eljön a világosság. A következő lépés megmutatja magát. Nem tart örökké a határozatlanság, a nem cselekvés, és meg fogjuk látni, merre tovább.

Ma elfogadom mostani körülményeimet, ha nem látom is, merre tovább. Ilyenkor se feledkezem el azokról a dolgokról, amelyek jó érzésekkel töltenek el engem és másokat. Bízom abban, hogy a világosság magától is elérkezik.


Melody Beattie




Megjegyzések