Ha úgy érzed, nem vagy elég jó, az alábbi gondolatokat elevenítsd fel!



Te is éreztél már úgy, hogy nem vagy eléggé jó? Gyakran körül sem tudod írni ezt az érzést, csak egyszerűen a többi embert veszed alapul, és akarva-akaratlanul el kezded hasonlítgatni magad másokhoz. Azonban ne gondold, hogy a hiba benned van! Ha a következő változtatásokat véghezviszed, jó eséllyel nem gondolod kevesebbnek majd magad a többi embernél.


Az összehasonlítás értelmetlen

Mindenkinek van egy élete, melyben a legfőbb dolog az, hogy az egyedi és saját. Fogalmad sincs arról, hogy mások valójában mit tettek meg és mit nem az életükben. Te egy kis szeletet látsz ebből, de nem tudod, hogy mi rejtőzik a felszín alatt. Totálisan értelmetlen másokra irigykedni, hiszen azzal sehova se jutunk el.


Van lehetőséged változtatni

Próbálj ki új dolgokat, csak így tudod meg, hogy mire vagy képes! A kifogások, amik megakadályoznak minket abban, hogy egy új szintre lépjünk. Ha azt mondod, hogy nincs valamihez tehetséged, előbb próbáld ki azt a dolgot, mert ha sohasem ízleltél bele, akkor valójában ez egy erőteljes kifogás. Ha időd nincs, akkor szabadíts fel 1-2 órát! Gondold át a napodat, ezerféle olyan apró tevékenységet találsz, amiket lecserélhetsz a célodat szolgálókra.


Szeresd önmagad!

Ha nem tanulod meg szeretni önmagad, az egész életed egy szenvedés lesz. A változás úgy kezdődik el, hogy megpróbálod szeretni önmagad. Amíg ez nem következik be, a siker is elmarad. Tévedés abban a hitben élni, hogy majd akkor jön el a boldogság, ha jól megy az életünk. Meg kell fordítani a dolgot!


A pénz és a csillogás nem egyenlő a boldogsággal

Rengeteg ember van, aki élete végéig vár a csodára, majd azt vette észre, hogy az idő eltelt. Ezt az időt nem lenne hasznosabb inkább a személyiségünk fejlesztésére szentelni? Az életünket tesszük tönkre azzal, ha a boldogságunkat xy millió forinthoz kapcsoljuk, amire csak várunk és várunk.


A világ másképp is látható

Ugye milyen jó lenne megszüntetni az egyre erősebb környezetszennyezést, a tömeges éhezést, vagy a politikai hazugságokat? Minden jó lelkű ember válasza igen. Azonban fel kell ismernünk, hogy a világot nem tudjuk megváltoztatni, de hozzájárulhatunk ahhoz, hogy szebb legyen. A környezettudatosság, vagy például az adományozás is nagyszerű lehetőség. Akik viszont 0-24 órában a világ negatív oldaláról elmélkednek, elérik, hogy menthetetlen borúlátásba üldözik magukat olyan dolgok végett, amiről semmit sem tehetnek.


Ha valami nem sikerült, tovább próbálkozhatsz

Kevés ember van, akinek elsőre összejött minden. Igen, természetesen létezik, akinek elsőre, létezik, akinek ötödszörre, de létezik olyan is, akinek századszorra sikert az álmát megvalósítania. Hogy te melyik szám közé esel, az majd kiderül, a lényeg, hogy valahova ess. Ez akkor fog megtörténni, ha folyamatosan próbálkozol és sohasem adod fel. A kudarc nem azt jelenti, hogy nem vagy elég jó, hogy hibás vagy, vagy egyszerűen nem szabad harcolnod. Azt jelenti, hogy le kell szűrnöd a következtetéseket és addig kell menned, míg a céljaidat el nem éred.

Szerző: Balogh Benjámin Tamás



Megjegyzések