Hálaadás napja



Annak ellenére, hogy azt gondolom, a hálaadás a mindennapjaink része kell hogy legyen, mégis érdemes róla a mai napon néhány szót ejtenünk. 


Ha vesszük a fáradságot, és egy papírra leírjuk, mennyi minden van az életünkben, amiért hálásak lehetünk, fókuszunk rögtön a pozitív dolgokra helyeződik.

Minden ember életében sokkal, de sokkal több dolog van, ami hálára ad okot, mint ami szomorúságra. Azok a sikeres és boldog emberek, aki észreveszik minden helyzetben a tanítást, a borús napokon is látják a fényt. 


A hála segít megbékélni az életünkkel. Aki hálás, az elfogadta a sorsát, és tudja, hogy minden esemény érte történik és a javát szolgálja. Tisztában van azzal, hogy minden nehézség érleli, minden fájdalom erősebbé teszi. 

A hála értelmet ad a múltnak, békét hoz a jelennek, és megteremtheti a fényes jövőt. Helyükre teszi a dolgokat.


Tudom, te már tudatos vagy, és rendkívül hálás tudsz lenni dolgokért, helyzetekért, és emberekért, akik tanítottak. De mi lenne, ha ma csak a legfontosabbra koncentrálnál? ÖNMAGADRA...!


Én azt kívánom mindenkinek ezen a csodálatos napon, hogy elsőként legyen hálás azért a csodáért, aki ő maga. Engedje, hogy a szeretet fénye felébredjen a szívében, hiszen így fog megállíthatatlanul terjedni mindenki felé. Békét, harmóniát, megértést és elfogadást kívánok, hiszen ha hited van, semmi baj nem érhet. Tudjuk, hogy minden úgy történik, ahogyan kell, és ne feledjük, hogy mi választottuk ezt az életet. Így jogunkban áll bármelyik pillanatban változtatni rajta.


Bár én szinte minden nap megteszem ezt, szóljon ez a nap a háláról. Ha van kedvetek, ti is írjátok le, miért vagytok hálásak. 

Elsőként magamnak vagyok hálás azért, mert megtanultam elfogadni a sorsomat. Onnan tudja ezt az ember, ha nincsenek már benne kérdések. Tudom, hogy ott vagyok, ahol lennem kell, és ahol lenni akarok. 

Hálás vagyok, amiért sikerült türelmet, alázatot, elengedést, megbocsátást és elfogadást tanulnom, és amiért képes vagyok feltétel nélkül szeretni. 

Hálás vagyok az elmúlt időszakért, minden szélsőségével együtt. Enélkül nem tudnám, hol van az egyensúly. 

Hálás vagyok a családomért, a barátaimért, és minden kedves szóért, amit azoktól az emberektől kapok, akikkel rövidebb-hosszabb időre az utunk egyfelé halad. 

Hálás vagyok azoknak az embereknek, akik elfordultak tőlem, akik megtagadtak, mert megtanultam általuk jobban becsülni magam, és azt a szeretetet, amit másoktól kapok. 


Az elmúlt időszakban teljesen világossá vált számomra, kinek van helye az életemben, és kinek nincs semmi keresnivalója. Ki az, akit a szeretet vezérel, és ki az, akit az egója. Megtanultam minden körülmények között kimondani az igazamat, már senki irányába nincs bennem megfelelni vágyás. Ezzel együtt megéreztem, hogy ez a lelki béke titka. Ez vagyok ÉN, itt, ebben a létidőben. 

Köszönöm mindenkinek azt a rengeteg szeretetet, amivel megajándékoztok engem. Hálás vagyok még ezernyi ki nem mondott dologért, ami elvezetett engem a boldogsághoz. 


Kívánok mindenkinek egy felismerésekkel teli, varázslatos napot, melyen ráérez saját csodájára és hálát érez a létezéséért!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html




Megjegyzések