Hogyan tárjuk fel előző életeinket 2.



Amikor elindulunk felfedezni előző életeinket, ne az a cél vezessen bennünket, hogy felmutathassuk, kik voltunk, hanem hogy megtudjuk, hogyan befolyásolta az élet (vagy életek) mai énünk fejlődését. 

A reinkarnációnak akkor van igazán értelme számunkra, ha egy fejlődési spirálként érzékeljük, nem pedig pusztán ciklikus visszatérésként.

Természetesen vannak olyan problémák, melyeknek eredete sokkal erősebben kötődik jelen életünkhöz, mint valamelyik előzőhöz.

Amint megnyitjuk magunkat a felfedező folyamatnak, mindannyian azt tapasztaljuk, hogy előző életeink emlékképei időnként önkéntelenül fel-felbukkannak elménkben.


A következő gyakorlat, a krónika készítése.

A krónikát kezdd egy múltbéli történettel. Igyekezz minél teljesebb leírást adni. Én számtalan előző életemet tártam fel ezzel a módszerrel.

Válassz ki a földnek egy olyan táját, ami mindig is erősen vonzott. Válassz ki egy történelmi korszakot is. Most pedig készíts el egy képzeletbeli beszámolót arról a személyről, aki akkoriban és ott Te lehettél volna. Leírásodban feltétlenül válaszold meg a következő kérdéseket:

1. Férfi vagy nő lettél volna inkább?

2. Miből tartottad volna el magad?

3. Miféle ruhákat hordtál volna?

4. Milyen házban élhettél és milyen bútoraid voltak?

5. Vajon hogy telt egy napod?

6. Milyen szokások uralkodhattak akkoriban azon a vidéken?

7. Volt házastársad? Ha igen, voltak közös gyermekek is? Ha nem, vajon miért nem?

8. Miféle törvények szabályozták az életet akkoriban arrafelé?

9. Mi volt az uralkodó vallás?

10. Van-e olyan - akár vallásos, akár más jellegű- különleges szertartás, amit le tudnál írni?

Fejtsd ki a témákat, amilyen részletesen csak tudod. Közben arra figyelj, milyen érzések merülnek fel Benned. Írd le kompletten az egész életet. Ne gondolkodj túl sokat közben, engedd, hadd vezessen a képzeleted. Amint belemerülsz az írásba, hirtelen megfeledkezhetsz az időről is akár. A külső zajok sem zavarnak többé. Ilyenkor megkezdődik a jobb agyfélteke aktivizálódása, így időérzékünk teljesen kikapcsolhat. Ezekben a gyakorlatokban megtanuljuk, hogy nem mi vagyunk kiszolgáltatva az időnek, hanem csupán az érzékelésünk. A lélek le tudja győzni idő és tér korlátozásait.

Kellemes és izgalmas időtöltést kívánok!


Forrás: Tárjuk fel előző életeinket




Megjegyzések