Ismerd meg a szellemi fejlődéshez vezető út 16 lépcsőfokát!


Napi tevékenységeid, spirituális gyakorlataid mindig a megfelelő pillanatban, az előírt rend szerint, szabályszerűen végezd! Ez megszabadít a gondoktól és aggodalmaktól.

Tartsd tisztán a tested, a ruhád, a környezeted, ahogy a lelked vagy a gondolataid!
Gyakorolj kitartással!
Egész valódat összpontosítsd szilárdan a célra!
Tiszta látással elemezd tévedéseid, és figyeld a reakcióidat!
Próbáld meg tévképzeteidet teljesen kiküszöbölni.
Nagy tetteiddel sohase dicsekedj!
A gyakorlatokat mindaddig folytasd, míg az eredmények nem mutatkoznak!
Ne az elismerésért gyakorold a jógát!
A szándékod, hogy másokat segíts, teljesen őszinte kell, hogy legyen!
Minden tetted legyen tökéletesen önzetlen!
Minden tetted Istennek tetszen, ne másoknak!
Ne küzdj a fekete oldal ellen, mert elveszíted a fehér oldalt. Ne küzdj a fehér oldal ellen, mert elveszíted a fekete oldalt. Aki a Fény Törvényének tudója, annak nincs fehér és fekete oldal, csak egy van, Isten törvénye: a rettenthetetlen akaraton keresztüli szeretet. 
Minden másé, semmi sem a tiéd! Semmit nem viszel el, csak a szikra tiéd, s az abba gyűjtött tudás, szeretet. Ha így cselekszel, meg tudod szerezni az univerzális tudást.
Az univerzális bölcsesség megszerzéséhez megfelelő, szigorú és erkölcsös életmód, erős hit és bizalom Istenben, hegyeket mozgató akarat, halált megvető bátorság, csillapíthatatlan tudásszomj szükséges.
Ne feledd, nyughatatlan elmével nincs esélyed elérni a legfontosabbakat: a tudás és az érdem összegyűjtésének adottságát, a magunkat a lemondások útján tökéletesítés adottságát, az elvont tudás könnyed kifejezésének adottságát, a törekvő tudás adottságát, a magunk tökéletesítésére, megvalósítására vonatkozó adottságokat. 

Forrás: Késmárki László:Gyógyító kéztartások II. Ankh Kiadó 2013.




Megjegyzések