Készülődés az ünnepekre
Megfigyeltem, hogy vannak időszakok, amikor az emberek díszbe öltöztetik a lelküket. Ünnepnapokon jobban figyelnek egymásra, vezényszóra akarnak szeretni. Ilyenkor előveszik a legszebb ruhájukat, a legdrágább tányérokat, és megpróbálják élvezni az életet. 

Néhány évvel ezelőtt értettem meg, hogy az életem minden egyes perce ajándék számomra, és nem kellenek kijelölt ünnepnapok ahhoz, hogy szeressek és kimutassam ezt másoknak. 
Naponta hálát adok a családomért, a barátaimért és mindenért, ami életem része.

Advent időszaka manapság inkább a rohanásé, pedig lelkünk vágyik a békére. Év végén érdemesebb lenne a zajt nyugalomra cserélni, a rohanást pihenésre. 

Persze nem azt akarom mondani, hogy a mai világban ennek nincs meg a maga sajátos előnye. Még ha csak néhány nap, akkor is minőségi időt tölthetnek együtt a családok. 

Sok embernek óriási dilemmát okoz az ajándékok kiválasztása. Én személy szerint azoknak a meglepetéseknek örülök leginkább, melyek valóban nekem szólnak. Amibe időt, energiát tettek, főleg ha kimondottan nekem készítették. Ne arra menjünk, hogy minél drágább ajándékkal lepjük meg szeretteinket. A legnagyobb érték abban van, ha odafigyeltem rá egész évben, és olyat készítek neki, ami neki szól... ami róla szól... amire vágyik... 


Advent időszaka hozzon mindenki számára egy új látásmódot, új gondolatokat és érzéseket. 

Most azokra a döntésekre van szükség, melyek arról szólnak, hogy ezentúl másként tekintünk Önmagunkra és az életünkre, egy magasabb nézőpontból szemlélünk mindent. Megújulunk testben és lélekben.

Szánjunk időt arra, hogy befelé forduljunk. Aki továbbra sem hajlandó szembenézni Önmagával, és ellenáll annak, hogy learassa, amit eddig elvetett, az egy nehéz, leterhelő, fordulatokkal teli időszakra számíthat.

Viszont az, amit most az ember felépít, és azt tiszta szeretetből teszi, hosszútávú lesz, tartós, legyen akár egy karrier, barátság vagy párkapcsolat.


Töltsünk együtt minőségi időt szeretteinkkel. Szervezzünk közös programokat, sétáljunk jó nagyokat a csodaszép téli erdőben, diszítsük együtt a karácsonyfát, süssünk együtt mézeskalácsot. 
A karácsony varázsa pont ebben van... Szeretetet viszünk mindenbe, amit csinálunk. 

Szeretet van az ételben, amit főzünk, szeretet van a díszekben, amit készítünk, és szeretet költözik az egész házba. 


Azt gondolom, hogy egy szeretetteljes beszélgetés, egy közös családi filmezés sokkal többet ér, mint egy drága ajándék. 

Békés, boldog, szeretetteljes készülődést kívánok Mindenkinek! 

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.huAktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: 

MentésMentés

Megjegyzések