Szerelmeslevél




Szerelmeslevél (Pehl Ildikó )

Kérdezted, hogy mit szeretnék. 
Akkor nem tudtam elmondani, nem is mertem. Féltem, hogy olyat mondok, amivel elijesztelek. Nem is tudtam volna jól megfogalmazni, kevés volt az idő.

Mit szeretnék?

Veled szeretnék lenni, amikor csak lehet.

Nem akarok attól félni, hogy elveszítelek, amiért őszinte vagyok. Nem akarok azon aggódni, hogy valami olyat teszek, amitől majd nem leszek fontos a számodra. Nem akarok azon aggódni, hogy kivel vagy, hogy merre jársz, és mit teszel. Nem akarok azon rágódni, vajon fontos vagyok-e annyira, hogy velem maradj.
Élvezni akarom a jelen pillanatot. Minden szépségével együtt. Meg akarom élni, amit lehet. Bízni akarok, feltétel nélkül, hinni akarok, reménykedni és vágyakozni, ölelkezni, veled együtt nevetni, örülni annak, ami van.

Tudni, hogy minden úgy van jól, ahogy van. Tudni, hogy minden úgy és akkor történik, ahogy és amikor lehet. Hagyni, hogy minden megtörténjen magától.
Tudni, hogy nincs szükség a jövő megtervezésére, hogy nem kell a jövőt várni.
Tudni, hogy mellettem leszel, amíg lehet. Nem érdekel, hogy mennyi ideig, de amíg mellettem vagy, szeretném megélni minden másodpercét, olyan teljesen, amilyen teljesen csak lehet. Szeretnélek átölelni, szeretnék hozzád bújni, hallgatni a szívverésedet. Szeretnék hozzád tartozni, miközben szabad lehetek. Szeretnék sétálni a ligetben, önfeledten összeölelkezni, csókolózni, ülni egy padon egymás kezét fogva, vagy csak nézni a szemedbe, hallgatni a szavaidat.
Tudni, hogy jössz, amikor tudsz, és maradsz, ameddig lehet.
Érezni akarlak, várni, hogy veled lehessek, örülni, hogy velem vagy.
Bízni akarok benne, hogy veled megtalálom azt, amire vártam.


Nem akarok a párod lenni, nem akarok szövetségest, nem akarlak pórázon tartani, nem akarlak ellenőrizni, nem akarom, hogy elköteleződj, nem tőled várom, hogy boldoggá tégy, nem apukát akarok, nem arra van szükségem, hogy megvédj, megments, eltarts, nekem nem egy Grál-lovag kell.

Nem akarom, hogy függj tőlem, nem akarlak bezárni, zsebre tenni, megtartani, elvarázsolni, manipulálni, zsarolni. 
Nem a lelkem másik felét keresem, nem a lelki társamat, nem akarlak kiegészíteni, nekem így is teljes és egész az életem, azt akarom, hogy ebben légy a társam. Olyan társam, akivel lehetek önmagam, aki nem akar megváltoztatni, aki úgy szeret, ahogy vagyok.

Olyan társra vágyom, akivel egymás mellett mehetünk együtt, mégis saját utunkon. Járd csak a saját utad, mellettem. Nem kell, hogy az én utamat járd, nem kell, hogy miattam megváltozz, nem akarom, hogy az én terheimet cipeld, hogy helyettem oldj meg bármit.

Nem akarok rád támaszkodni, csak legyél ott velem, s ha szükségem van rá, fogd meg a kezem, cserébe én is ott leszek veled, ha kéred.

Megígérem, hogy elfogadlak téged olyannak, amilyen vagy, szeretném, ha te is így fogadnál el engem.
Ha változnál, ne miattam tedd, hanem magadért.

Az első találkozáskor tudtam, csak féltem. Ismeretlen volt az érzés, de téged már akkor ismertelek. Megmagyarázhatatlanul vonzottál, mint vasreszeléket a mágnes. Mégis féltem, számomra is ijesztő volt, amit éreztem, és tele voltam kétellyel.

Most arra kérlek, légy része az életemnek. Nem azért, mert kérem, nem azért, mert szükségem van rád, nem azért, mert kell, nem azért, mert elvárom, nem azért, mert így kényelmes, hanem azért, mert szeretsz, s mert én is szeretlek.

Kész vagyok rá, hogy beengedjelek az életembe, engedd, hogy az életed része lehessek.
Gyere le a fejedből a szívedbe, és dönts úgy, hogy a szívedre hallgatsz.
Nem kell megígérned semmit, nem kell mondanod semmit, csak legyél itt velem, a többit bízzuk a sorsra.
Kérlek, engedd, hogy legyen az, ami lehet.

Hagyjuk, hogy rajtunk kívül álló erők vezéreljék a sorsunkat, bízzuk rá magunkat az égiekre, bízzunk abban, hogy van valaki vagy valami, ami nálunk sokkal jobban tudja, mi a jó nekünk.

Bízz bennem, bízz magadban, bízd rá magad az életre.




Megjegyzések