Amikor megnyílik az út a szerelem előtt



Igaz, hogy még nagyon friss, de meg szeretném osztani a tapasztalataim, annyi minden történt. Egyszerűen még most is képtelen vagyok felfogni, hogyan működhetnek ilyen gyorsan a dolgok. Meg azt is, miért nem csináltam meg előbb. Ha pár nap alatt ennyit változott az életem, mi lesz még ezután. Ugye, mondták, hogy oldás után még folyamatosan tisztulunk. Nagyon éles álmom volt már első éjszaka. Azt álmodtam, hogy egy hatalmas kapu elé érkezem, az magától kinyílik, és a dohos sötét helységből kilépek egy gyönyörű fénybe. Ahogy kilépek, megkönnyebbülök. Lépkedek, teszem egyik lábam a másik után. Nem tudom hova és miért, de érzem, mennem kell, mert vonz a fény. Egyre boldogabb vagyok, láncok és kötelek hullanak le a kezemről, derekamról, a bokámról és egy vasálarc a fejemről. Majd odaérkezem egy csodálatos fényes helyre, én is ragyogok és ott vár rám egy férfi. Ahogy közelebb jött felém, már láttam, hogy Ő az... (ismerem, de nem vagyunk együtt, egy rossz házasságban élek) Ő átölel, szinte egybe olvadunk. Fényünk összekeveredik. Én soha még csak hasonlót sem éreztem. Ekkora örömet, boldogságot, szeretetet, szerelmet, egységet. Valami hihetetlen. És ez hatalmas erőt adott nekem. Azt gondolom, hogy ezt az egységet, ezt a földön túli erőt kell megtapasztalnunk itt a földön. Ez nekem bármit megér.

Reggel úgy ébredtem, itt az ideje tovább lépnem, kiszállnom ebből a rossz házasságból. Lassan tíz éve készülök ezt megtenni. Felhívtam a férjem, hogy beszélni szeretnék vele. Szerintem megérezte, hogy gond van, mert rég nem volt ilyen kedves. Valamit érezhetett, mert azt álmodta, meghaltam. Talán hatott rá is az oldásom, valahogy más lett minden. Nagyon nehéz volt, de óvatosan kommunikáltam mit is akarok, hogy minden a legnagyobb rendben, boldog vagyok, bár nem tudom mitől, de szeretnék elválni. Béklyóktól szabadulok meg, úgy éreztem. Sosem voltam elég erős, hogy ezt megtegyem. Hatalmas spiritusz költözött belém. A férjem nem igazán tudott mit mondani, csak motyogott. Mindig ő volt az elnyomó, én meg az elnyomott... De úgy láttam, most felfogja a helyzet komolyságát. Amin aztán végképp meglepődtem, hogy felajánlotta, hogy vegyünk nekem egy autót, hogy könyebb legyen a gyerekekkel. Szóval minden úgy zajlik, ahogy kell.  Eddig ritkán mertem őszinte lenni vele, mert agresszív volt, öntörvényű és bunkó. Most pedig mint egy kezesbárány. De itt még nincs vége a mesének, most jön a java. A használtautós kocsi nézegetésem újabb fordulatot hozott. Az első kiszemelt autó tulajdonosa az egyetemi szerelmem.. A meglepettség nem elég kifejező, mit gondoltam, amikor ez kiderült. Úgy látszik újabb karmikus szál amit kibogozunk. Ez egy döbbenet, ha nem velem történik, valószínüleg nem hiszem el. 

De a lényeg mégcsak eztán jön. A kicsi lányommal voltunk vásárolni, amikor, szakadni kezdett az eső. Villámlott, dörgött, Fanni teljesen meg volt ijedve. Úgy ömlött, hogy semmit nem láttam. Arra figyeltem, hogy a gyerek minél kevesebbet ázzon, mert folyt az arcán a víz. Hátulról odalépett hozzánk valaki, hogy leesett a kislányom cipője, és hozta utánunk. Ő volt az.. Hatalmasat nyeltem, amikor megláttam. Csak álltunk, néztük egymást. Annyira megható volt az egész. De az a mérhetetlen boldogság, amit az álmomban éreztem, kezdett valósággá válni. Segített nekünk kipakolni, és közben beszélgettünk. Kiderült, hogy ő is egyedülálló. Újra számot cseréltünk, és megbeszéltük, hogy a héten találkozunk és beszélgetünk tovább. Én olyan boldog vagyok! Mérhetetlen nyugalom van rajtam,mert tudom, hogy egymáséi vagyunk. Tudom, hogy már csak kis idő, és teljesen egymásé vagyunk. Ez az érzés minden szenvedést, várakozást, kínt megért. Végtelen türelem, nyugalom van most bennem, s ez már nem fog változni remélem, és sínen van az életem. Fogalmam sincs, hogy mi vár még rám, de dolgozom magamon tovább. Egyet tudok, hogy rohadtul szükségem van oldásokra és az általuk nyújtott megértésekre. Nemcsak azért, mert végre el tudok válni, s felvállalhatom a szerelmet, hanem azért az érzésért, a nyugalomért, ami azóta rajtam van. Egyszerűen tudom, hol a helyem. Nem aggódom. Ez megfizethetetlen.

A barátnőm, akinek köszönhetem az oldást, nála is beindultak a dolgok. De ahogy olvastam a kommenteket, nemcsak nekünk, hanem mindenkinek valóban brutálisan beindultak a dolgai. Annyira hálás vagyok, hogy nem is tudom kifejezni. Mégegyszer nagyon köszönöm! (B-38)

Megjegyzések