Életünk legnehezebb időszakát éljük…


Biztos vagyok abban, hogy mára nincs olyan ember, aki ne érzékelné, hogy valami megváltozott a Földön. A kollektív tudat félelmekkel, fájdalmakkal teli, s ha pozitívan gondolkodsz is, hatással van Rád ez az energia…. mely sötét és lehúzó. 

Ez most az újrakezdések időszaka. De ahhoz, hogy valami új jöhessen, el kell engednünk a régit. A két energiának együtt nincsen hely. Nem keveredhetnek össze, mert még nagyobb lesz a káosz. 

Ahogy engeded el a múltat, úgy érkezik a helyére a friss energia. Amit eddig halogattál, most robbanásszerűen hívja fel a figyelmedet magára. Ha például évek óta halogatod, hogy fogorvoshoz menj, akkor most biztosan felüti a fejét egy gyulladás vagy fájdalom, ami rákényszerít, hogy cselekedj. Menj, és tetesd rendbe, amit kell. Teremts tiszta helyzetet minden téren. Ha emberi kapcsolataidban a konfliktusok a szőnyeg alá lettek seperve, akkor most újak generálódnak, amik felhozzák a  régi sérelmeket, hogy ki tudjátok tisztázni. 

Ezt csak azért írom le, hogy megértsd, igazából ez a káosz nem egy összevisszaság, hanem éppen ellenkezőleg: helyére kerül minden. A fájdalmad abból ered, hogy a vihar felkeveri a Benned lévő érzéseket, amiket nem dolgoztál fel, és most rákényszerít az élet, hogy szembenézz velük. 

Tudom, sokszor érzed azt, hogy már nincs erőd… Sokszor érzed, hogy szeretnél elaludni, és akkor ébredni fel, amikor vége a szenvedésnek. De ahhoz, hogy könnyedebben viseld, tudatosítanod kell magadban, hogy ez nem egy büntetés, hanem egy megváltás. Azokkal a terhekkel már nem tudsz együttélni. Lehúznak és félelemben tartanak. Az egyetlen esélyed a boldog életre, ha megszabadulsz tőlük. A szenvedésed abból ered, hogy ragaszkodsz. 

Minden rendkívül nehézkes, folyton akadályokba ütközünk. Semmi nem megy gördülékenyen, 1-1 munkát többször kell elvégezni, hiszen számtalan előre nem látott gát kerül utunkba. 

Ami elromolhat, az most el is romlik. Murphy törvényének időszaka ez. Sokkal több a kiadás, kevesebb a bevétel. Érezhetjük, hogy kicsúszik lábunk alól a talaj. 

Biztos vagyok abban, hogy Te is eddigi életed legnehezebb időszakát éled. Tudom, hogy a túlélésre törekszel. Olyan sok a megoldandó feladat, hogy nincs magadra időd. Sem energiád. 
Nincs türelmed a gyermekedhez, az anyukádhoz, a barátaidhoz, de még önmagadhoz sem. 

Pedig ez az időszak önvizsgálatra késztet. Soha ilyen tisztán nem mutatkozott meg, hogyan állsz önmagadhoz. Tiszteled, becsülöd-e saját lényed. A világ, mint tükör megmutatja Neked, hogyan állsz a sorshoz.
Ez az időszak alázatra tanít… elengedésre, megbocsátásra, elfogadásra… 

Vajon hiszel-e a gondviselésben akkor is, amikor minden a feje tetejére áll? Hiszel-e akkor is, amikor elveszítesz mindent, amikor romokban vannak a kapcsolataid, és elviselhetetlen fájdalmat érzel? 

Tudusz-e bízni, amikor elveszítesz embereket, akik fontosak voltak Neked? Tudsz-e úgy tekinteni a problémákra, mint megoldandó feladatokra? 

Hidd el, sosem vagy egyedül. Bármi is történt, a nap holnap is felkel. Eddig is volt, ezután is lesz valahogy. 
Most ne csodáért imádkozz, hanem megoldásokért, hiszen nem tudsz továbblépni, míg nem oldod meg a feladatokat. 

Itt az idő, hogy levesd az áldozatiság köpönyegét, és ne csak adni akarj, hanem megtanulj befogadni. Ha kérsz, megadatik, ezt ne feledd! Ideje megtanulni segítséget kérni. 

A mélységek hatására az emberekben felébred a szeretet, és elkezdik más szemmel látni a világot. Talán rádöbbennek arra, hogy mindenki a saját csatáját vívja, és nem bántani, hanem támogatni kell egymást. 

Aki tovább gyűlölködik, gáncsoskodik, bánt, megaláz, nagyon szomorú kenyeret fog enni. Senkit nem kerül el a sorsa. Hamar át fogja érezni azt, amit másokkal tesz. 

Ennek az időszaknak megvan a maga nagyszerűsége is. Lehetőséget kapunk az azonnali megoldásokra. Ha a szándék megvan bennünk, akkor az élet tálcán kínálja nekünk a tanulást és a fejlődést ezen események által. Ne feledjük, minden "probléma" magában hordozza a megoldást.

Tudd, hogy egy igazán nagyszerű, Isteni lény vagy. Ugyanolyan jogod van a boldogságra, mint bárki másnak. Egyenrangúak vagyunk, és egyedül Te határozhatod meg magad, senki más. 
Végy egy nagy levegőt, és ugorj! Ne gondolkodj, csak cselekedj. Menj, ahová visz a szíved! Engedd el, ami távozni akar. Ami a Tiéd, úgyis az marad. Engedd el régi, megnyűtt önmagadat is. Az már nem Te vagy. A szemedben ott csillog a fény, a lelked már szárnyalna. Ne engedd, hogy visszatartsanak a korlátaid. Vár egy csodálatos élet, amit megálmodtál magadnak. Most újrakezdheted! De ehhez el kell engedned a fájó részeid. El kell engedned, ami nem enged élni…

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: 


Megjegyzések