- Ne légy elégedetlen önmagaddal!


Rosszul esik, ha bírálnak, kritizálnak, de szerinted teljesen természetes, ha ugyanezt önmagaddal teszed. Pedig valójában embertársaid csupán tükröt tartnak eléd. 

Mi az, amivel állandóan bántanak? Amin vérig sértődsz? Ez a lelkedben lévő mély seb, ami gyógyításra vár. 

Ne akarj más lenni, Te így vagy tökéletes. Ám ez nem azt jelenti, hogy ne törekedj napról napra jobbá válni. 
De ne ostorozd magad, ha valami nem sikerül. Holnap újra felkel a nap, új remény ébred. Újra megpróbálhatod. Ha kitartó vagy, sikerülni fog! 

Ne kritizáld a külsőd! Isten gyermeke vagy, és sose feledd, hogy belülről ragyogsz. Mindenki egyedi és tökéletes. Ki mondja meg, milyennek kellene lenned? Ki mondja meg, mi a szép? 
Amint meglátod magadban a tökéletességet, ezt sugárzod kifelé, és más is látni fogja Benned… Ezt küldik majd visszajelzésként Feléd. 

Ne akarj hasonlítani senkire! Téged az egyediséged tesz különlegessé. Ha álarcokat pakolsz magadra, esélyed sincs, hogy önmagadért szeressenek. Pedig nem erre vágyunk mindannyian? 

Ne légy elégedetlen a testeddel, az arcoddal, az alakoddal! Ahogy megváltoztatod az érzésedet feléjük, ők is alakulnak majd! 

Ne elégedetlenkedj akkor sem, ha nyűgös vagy és fáradt. Fogadd el, hogy vannak ilyen időszakok. Találj alkalmat a pihenésre, a kikapcsolódásra, csinálj bármit, hogy jól érezze a lelked magát a testedben. Megérdemled, hidd el végre. Jár Neked az élettől minden, amiért feltartod a kezed, és aminek megfizeted az árát! Légy kitartó és szeresd magad!

Ha megelégedettség és tiszta szeretet tölti meg minden sejtedet, bekopogtat ajtódon a  bologság. Ehhez csupán az szükséges, hogy szeresd önmagad a múltaddal és a jeleneddel együtt. Ezek tesznek önmagaddá! Ettől vagy egyedi és pótolhatatlan! 

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu

Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: Kövess bennünket instagrammon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


Könyveimet itt vásárolhatod meg: https://aoestherwebshop.hu/vendegszerzok-konyvei-107

Megjegyzések