Szeptember 6. Telihold: Hallgass a megérzéseidre


Az idei, fordulatokkal teli nyár után mindannyian nyugalomra, békére vágyunk. Tapasztalataim szerint, ami megtörténhetett, az meg is történt az elmúlt hetekben. 

Sokat csalódtunk, és kénytelenek voltunk elengedni azon embertársaink kezét, akik régóta nem szolgálják a fejlődésünket. Akik visszahúznak, bántanak, rosszindulatúan lépnek fel velünk szemben. Bár néhányan megpróbálnak utánunk nyúlni, jobb, ha nem engedünk a lelki zsarolásnak, és végre hagyjuk, hogy a mártír saját maga oldja meg életét. 

Ebből adódóan azok az emberek, akik azt érzik, hogy egyedül maradtak, áldozati szerepben tetszelegnek, és képtelenek felelősséget vállalni életükért, elképesztő támadásba lendülhetnek. Mivel képtelenek irányítani a saját életüket, sikertelennek és boldogtalannak érzik magukat, elkezdik bántani azt, aki a fényben él. A sötét elképesztő módon támad. A kétségbeesés akkorára nőtt, hogy néhány embernél nem ismer határokat. 

Szeretnének Téged is kibillenteni az egyensúlyodból. Ez akkor sikerülhet, ha még nem vagy elég biztos önmagadban.  

Arra kérlek, sajnálatból ne éld mások életét. Ne oldd meg helyettük a problémákat, mert elveszed a fejlődésük lehetőségét. A fejedre nőnek, és Téged fognak okolni a boldogtalanságukért. 

Bármikor döntened kell, hogy merre lépj, hallgass a megérzésedre kérlek! Ha régóta szenvedést okoz, vagy teher Számodra valaki társasága, engedd el a kezét. Ha feszült vagy mellette, félelemben tart, várat magára, lépj tovább. És most nem arra bíztatlak, hogy fordíts neki hátat, csupán arra kérlek, hogy ne cipeld magaddal teherként. Segíts neki, ha kéri, de ne állítsd meg az életed miatta, és ne engedd, hogy kizsarolja belőled, hogy megoldj helyette bármit. Ne légy partner a mártírságban. 

Ha stabilitásra, harmóniára vágysz, tanuld meg nem magadra venni mások bírálatát. A kritika sosem Rólad szól, hanem a másik ember érzéseiről önmaga felé. 

Ha úgy érzed, túl sokat bántottak az utóbbi időben, akkor tudd, talán jónéhány embernél előbbre jársz. Van, akiket zavar a fényed. Azt szeretnék, hogy Te is sikertelen, boldogtalan légy. De itt az ideje megtanulnunk, hogy mindenki a saját dolgával foglalkozzon, mert csupán azért felelős. 

Ha az emberek nem azt figyelnék, a másiknak miért van több, miért boldogabb vagy elégedettebb, hanem azzal foglalkoznának, hogyan lehetnének urai saját életüknek, és a sikeresebbtől inkább tanulnának, hamar megoldódnának a világ problémái. Ha mindenki arra fókuszálna, hogyan hozhatja ki a legtöbbet az életéből, és megtalálná mindenben a szépséget, hamar begyógyulnának a mélyben gennyedző sebei.  

Az őszi hónapokban a szívünk kicsit megnyugszik és a párkapcsolatokban is stabilitásra vágyunk. Az otthon melegére, szerelemre, összebújásra. Arra kérlek, ne légy türelmetlen. Ha egyedül vagy, annak megvan az oka. Ez nem jelenti, hogy magányosnak kell lenned. Az egyedüllétet csodálatossá teheted, ha nem a másik hiányára fókuszálsz. Bármit megtehetsz, ami jólesik. Felkészítheted magad a szerelem befogadására. Hidd el, sokkal jobb az egyedüllét, mint egy Számodra méltatlan kapcsolat. Amint meggyógyult a szíved, úgyis megérkezik a társad, bármit is teszel. 

Arra kérlek, szívügyekben se hallgass másra. A megérzésed a legjobb tanácsadód. Más nem tudhatja, kivel van dolgod, és milyen feladatokkal születtél. Ha vonzódsz valakihez, annak megvan az oka. Akkor is, ha jelenleg szenvedésben tart, mert feladataid vannak vele. Elképzelhető, hogy ő tanítja a megbocsátást, az elfogadást, az elengedést. Amint nem lesz szükséged ezekre az “ajándékokra”, úgyis tovább fogsz lépni. A szíved pontosan tudja, kivel van még dolgod. 

Ha döntened kell, figyeld meg, mit súgnak belülről. Legyen az költözés, munkahely váltás, vagy akár szerelem. Minden kérdésre ott van Benned a válasz. Ideje hinni magadban és felelősséget vállalni döntéseidért! Hidd el, megéri! :)

Megérzésekkel és önmegvalósítással teli őszi hónapokat kívánok Nektek, és azt, hogy ismerjétek fel és ne féljetek elengedni azt, ami már nem tartozik Hozzátok!

Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu
Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: Megjegyzések

  1. Tokeletesen egyetertek a sorokkal.Jelenleg eppen egy baratnot engettem el mivelhogy masfel even keresztul nap mind nap panaszkodott nekem a baratja es koszte valo kapcsolatukrol.A negativitas netovabja volt az eletemben. Mindennap meghalgattam nem utasitottam el meg este10-kor sem. Ahoz hogy ezelott harom hete eloszor visszautasitottam a panaszat meg hogy hozzam jojjon este 8-kor. Nem tuttam fogadni mivelhogy vendegem volt es nem akartam elrontani az estemet a baratnom panaszaival. Az eredmeny hogy nem beszel velem nem uzen nekem. Engem tart hibasnak miert nemet montam egyszer masfel ev alatt.. Egyszoval ne legyunk ezutan senki pszihologusa es szemetesladaja a nap barmejik orajaban.Nagyon jol erzem magam nelkule es teszek rolla minnel tavolabb tartsam magamtol. Az elet mindeg megtanit minden kapcsolatbol valamit nekunk.A jo tanacsom ne legyunk tul jok, tul segitokeszek es mindennek legyen meg a hatara az eletunkben masok irant.Foleg ha mindeg csak mi adunk es evel kihasznalnak, utanna ha nemet monduk egyszer akko folborul a baratsag masok irant.Koszonom a figyelmet Rozsika Kolozsvar

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése