Március 7. Telihold és tízmilliószoros teremtő nap: Elérkezett a TE időd!


Milyen érzések fogtak el, amikor ezt a címet olvastad? Bizonyára egyfajta belső izgalom lett úrrá rajtad, ami azt sugallja, hogy valami fontos dolog kezdődik most az életedben. Ez a gondolat hihetetlenül motiváló lehet, de egyúttal kihívásokat is jelenthet, amikor elkezdesz dolgozni a céljaidért, amelyeket kitűztél magad elé.

A látszólagos akadályok ellenére mégis azt mondom neked, hogy végre elérkezett a te időd! Talán már régóta várod ezt a pillanatot, hogy elindulhass az álmaid felé vezető úton. Ezek a brutálisan erős energiák most minden segítséget megadnak neked. Legyen ez egy új munka, egy nagyobb projekt, egy életmódváltás vagy akár egy személyes célkitűzés, a fontos az, hogy most kapsz hozzá erőt és lehetőségeket. Természetesen cselekedned továbbra is neked kell! Viszont amennyi erőt és energiát beleteszel a megvalósulásba, az Univerzum annak a sokszorosát adja hozzá. Most semmi sem lehetetlen, ha valóban elszánt vagy és hiszel magadban.

Gyakran előfordul, hogy az emberek azért nem indulnak el az álmaik felé vezető úton, mert félnek a kudarctól. Azonban fontos megérteni, hogy a kudarcok és az akadályok mindig részei lesznek az életünknek, és szükségesek ahhoz, hogy fejlődjünk.


Arra kérlek, ma írj egy listát azokról az eredményekről és sikerekről, amiket korábban elértél. Ez segíthet abban, hogy emlékeztesd magad arra, hogy milyen erős is vagy valójában.

Próbálj meg minden nap 10-15 percet szánni arra, hogy vizualizáld az álmaidat és a céljaidat, és készíts tervet arra vonatkozóan, hogy hogyan érheted el őket. A nap elején vagy végén, akár egy kávézás vagy séta közben is megteheted ezt. Az eredmény elérése nem csak az elszántságon múlik, hanem azon is, hogy hogyan szervezed meg az életedet.


Március 7-e egy fordulópont lehet az életedben. A tudati fejlődésben a legtöbben elértük azt a szintet, hogy a motivációnk már sokkal erősebb, mint a múlt terhei, így tudatos munkával szépen haladhatunk álmaink felé. Érdemes kihasználni az időt arra, hogy letisztázzuk magunkban, melyik úton haladunk tovább. Tudom, hogy belül tökéletesen tisztában vagy azzal, hogy mit kell változtatnod életeden ahhoz, hogy boldog lehess! Használd ki ezt a különleges alkalmat, és hozz meg életre szóló döntéseket. Meg fogsz lepődni, milyen gördülékenyen megy majd minden! Megérdemled, hogy végre boldog légy! A márciusi telihold és egyben tízmilliószoros teremtő nap óriási hatást gyakorolhat az érzelmi kapcsolatainkra, és rávilágíthat olyan dolgokra, amelyeket jobban meg kell értenünk, vagy változtatnunk kellene, hogy az életünkben megtaláljuk az érzelmi egyensúlyt.


Adok néhány ötletet, amik segíthetnek megtalálni az érzelmi egyensúlyt életedben: 


Érzelemnapló: Válassz egy napot, és írj le minden érzelmet, amelyet aznap átéltél. Ne csak a pozitív, hanem a negatív érzéseket is írd le. Azután olvasd vissza és jegyezd fel, hogy mely helyzetek váltották ki ezeket belőled. Próbáld meg kitalálni, hogy hogyan lehetne kezelni azokat a helyzeteket, amelyek negatív érzéseket váltanak ki belőled.


Szimbólumok és metaforák: Válassz ki néhány szimbólumot vagy metaforát, amelyek jelentőséggel bírnak számodra. Írd le, hogy miért fontosak neked, és hogy milyen érzelmeket váltanak ki belőled. Próbáld meg elképzelni, hogy ezek a szimbólumok hogyan segíthetnek abban, hogy megtaláld az érzelmi egyensúlyt.


Képeslapírás: Válassz ki egy olyan helyet, amelynek különleges jelentősége van számodra, és írj egy képeslapot (szimbolikusan) erről a helyről. Írd le, hogy miért fontos számodra, és hogy milyen érzelmeket vált ki belőled. Próbáld meg elképzelni, hogy hogyan lehetne ez a hely segítségedre az érzelmi egyensúly elérésben.


A pozitív dolgok naplózása: Ez a gyakorlat arra összpontosít, hogy tudatosan felismerd azokat a pozitív dolgokat, amelyek az életedben történnek. A pozitív dolgok naplózása segít az érzelmi egyensúly fenntartásában, mivel azáltal, hogy tudatosan rögzíted azokat a dolgokat, amelyek boldoggá tesznek, javítja az érzelmi állapotodat. Esténként írj le legalább 3 dolgot, ami pozitív hatással volt rád aznap. Ez lehet egy egyszerű séta a parkban, egy kellemes beszélgetés a barátaiddal, vagy akár az, hogy megoldottál egy nehéz feladatot a munkádban. A naplózás során próbálj meg minél részletesebb lenni és megfogalmazni, miért érezted jól magad az adott helyzetben. Ez segít abban, hogy tudatosabban figyelj azokra a dolgokra, amelyekkel boldogságot tudsz teremteni az életedben.


Érzelmi léggömbök: Rajzolj egy léggömböt, majd írd bele egy érzelmedet, ami mostanában erősen jelen van. Majd rajzolj egy másik léggömböt és írj bele egy másik érzelmet. Folytasd, amíg legalább 5-6 érzelem léggömbbe nem kerül. Ezután rajzold le a léggömböket úgy, hogy azok lebegnek a papíron. Azután írd le, hogy milyen kapcsolat van a léggömbök között. Ezek az érzelmek kapcsolódhatnak egymáshoz, vagy lehet, hogy teljesen eltérőek.


Érzelmi inspirációs lista: Írj fel 10-20 dolgot, amik inspirálnak és boldoggá tesznek. Ez lehet bármi, amit csak szeretsz, akár egy dal, egy film, egy hely vagy egy hobbi. Ha végzettél, nézd át a listát, és gondolkodj el azon, hogy melyik pontokról tudsz az életedbe belecsempészni többet. Az inspirációs listát pedig tedd el, és ha szükséged van egy kis emlékeztetőre, akkor vedd elő.


Önismereti írás: Válassz ki egy témát, amely foglalkoztat, például a boldogság, az élet értelme, a szerelem vagy a barátság. Írj róla 10-15 percig megállás nélkül és anélkül, hogy gondolkodnál rajta, csak írd le, amik eszedbe jutnak. Ez a gyakorlat segít jobban megérteni az érzéseidet és a gondolataidat, valamint lehetővé teszi, hogy megfogalmazd azokat.


Levélírás: Írj egy levelet valakinek, aki nagyon fontos neked, és sosem mondhattad el neki, amit ott van a szívedben. A levél lehet egy bocsánatkérés, egy köszönetnyilvánítás vagy egy érzelmi kitárulkozás. Nem kell elküldened a levelet, de írása segíthet feldolgozni az érzelmeidet és megnyugtatni a lelkedet.


Remélem, hogy ezek a gyakorlatok segítenek megtalálni az érzelmi egyensúlyodat. Próbáld ki mindegyiket, és látni fogod, melyik működik számodra a legjobban.


És ne feledd, elérkezett a TE időd! Ne habozz tovább! Ragadd meg az alkalmat, hogy megvalósítsd az álmaidat. Legyen bármilyen nagy vagy kicsi a célod, tartsd szem előtt, hogy minden egyes lépés közelebb visz a sikerhez. És ha úgy érzed, hogy elbizonytalanodsz, vagy elveszted a motivációdat, emlékezz arra, hogy minden egyes nap új lehetőséget kínál arra, hogy előre lépj, és még közelebb kerülj az álmaidhoz! Sok sikert kívánok hozzá!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


 

Megjegyzések