A homlokcsakra betegségei: Fejfájástól a látásproblémákig






A homlokcsakra betegségei a jövőkép és az együttérzés hiányára, megoldatlan problémákra, gyenge intuíciós képességre vezethetők vissza.

A hét csakra speciális hely testünkön, ahol különösen érezzük energiáinkat, ahol felvesszük és feldolgozzuk a külvilág impulzusait.

A csakrák testünk erőközpontjai, melyek olyan összefüggő rendszert alkotnak, mint a naprendszerünk. A hét csakra hét archetipikus tudati állapotnak is megfelel, amelyek szorosan kötődnek az emberi test bizonyos helyeihez. Ezek a testi helyek és a tudatállapot kommunikálnak egymással. Az elnyomott érzések feszültség formájában a test meghatározott területein jelennek meg. Így például a félelem a nyakban összpontosul, az együttérzés a szívcsakrában.



A hét csakra elhelyezkedése

• Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál érzékelheted.
• Szexcsakra: energiáját a keresztcsontnál érzékelheted.
• Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája.
• Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában lehet érzékelni.
• Torokcsakra: energiáját a legtöbben a torkuk alján érzékelik, ahol a kulcscsont kezdődik.
• Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között érzékelheted.
• Koronacsakra: ennek a csakrának a legnehezebb érzékelni az energiáját, mely a koponya közepén, a kutacsoknál található.



A homlokcsakra

A klasszikus hindu felfogás szerint a homlokcsakra a lélek székhelye, ez vezérli a koncentrációt, az intuíciót, és a hatodik érzék szerve, amivel olyan dolgokat érezhetsz, amelyeket általában nem szoktál. A harmadik szemed érzed, amikor hirtelen nagyszerű ötleted támad, és amikor teljes mértékben védve érzed magad. E csakra legfontosabb feladata az, hogy ne azonosítsd magad az intuícióiddal, és ne gondold, hogy minden intuíciód mögött különleges képesség rejlik. Ha így teszel, akkor a homlokcsakra azonnal bezárul, és elveszíted közvetlen kapcsolatodat intuícióiddal és rendkívüli érzékeléseddel. Ha nyitva van a harmadik szemed, akkor tovább látsz saját magadnál. Ez pedig előkészíti a koronacsakrához vezető utolsó lépést, ahol már nem azonosítod magad képességeiddel, gyengeségeidet pedig nem veszed túl komolyan. A harmadik szem irányítja a nevetést is, ezért a homlokcsakra egyik legnagyobb feladata, hogy tudj nevetni magadon.



A homlokcsakra betegségei

A homlokcsakra síkján magasabb rendű értékeket keresel. Ehhez a csakrához a 35.-42. életévek tartoznak. Ez az életközepi válság tipikus korszaka, amikor hirtelen felvetődik az élet értelmének kérdése. A homlokcsakra hatására ekkor többnyire új értékeket fedezel fel. A régi értékrendszeredet már túlhaladottnak tartod, az újat pedig még nem ismered. Már nem hiszel az alsó csakrák értékeinek kizárólagosságában, és éppen úton vagy egy magasabb tudati sík felé. Az átmenet érzése az ébredő homlokcsakra energiáinak eredménye. A homlokcsakra minden zavarát a hiányzó belátás és felismerés, valamint a zavaros érzékelés jelzi. Ez általában akkor jelentkezik, ha nem akarsz az intuíciódra hallgatni, vagy nem bízol benne, és nem bízol saját megérzéseidben, képességeidben sem. A homlokcsakra leggyakoribb problémája a belső kép hiánya, vagyis, ha nem látod, hogy hogyan tovább, nincs jövőképed.



Általános tanácsok a homlokcsakra működésének optimalizálásához

Rendszeresen meditálj a természetben.
Figyelj intuíciódra.
A zavarokra, problémákra ne pánikkal reagálj, hanem várj, és hallgasd meg belső hangodat.
Ne ostorozd magad, hanem tanulj a hibáidból.
Viselj indigókék vagy ibolyaszínű ruhát, és használj ilyen színű ágyneműt.
Foglalkozz álmaiddal, vezess álomnaplót.
Alakítsd ki jövőképed.



Fizikai megbetegedések

Fejfájás: gyakran arra utal, hogy nem akarsz az intuíciódra hallgatni. A fejfájás akkor jön létre, ha már annyit gondolkodsz, hogy nem is tudsz cselekedni. Ilyenkor a cselekvést - a kezeket - a fej - vagyis a gondolkodás - gátolja, így fejfájás keletkezik.

Távollátás: erőteljesebben kell foglalkoznod a hozzád közel lévő dolgokkal. Általában el akarsz menekülni a jelenből a jövőbe.

Rövidlátás: képtelen vagy saját céljaidat szem előtt tartani, és nincs tiszta belső képed a jövőddel kapcsolatban.

Kötőhártyagyulladás: legszívesebben behunynád a szemed a problémák előtt.

Kancsalság: ebben az állapotban az érzések, az intuíció és az intellektus képei nem tudnak összerendeződni. Legtöbbször gondot jelent, hogy kompromisszumot köss.

Zöld hályog: megkeményedtél a belső szenvedéstől, már alig-alig működik az együttérzés érzése. A szemedben lévő nagy nyomás hatalmas belső feszültségre, nyomásra utal.

A zöld hályog sokszor olyanoknál fordul elő, akik nem tudtak megoldani egy konfliktust egy hozzájuk közel álló személlyel, többnyire az apával vagy az anyával. A megmerevedett konfliktus miatt a látásmód is megkeményedik, ami testileg a kemény pupillákban is megmutatkozik.

Szürke hályog: félsz a jövőtől, ezért mindent sötéten látsz. A szemlencséid megkeményednek, elhomályosodnak, így nem tudsz megnyílni a fénynek.

Nátha: valamilyen problémát megpróbálsz önmagadon kívülre helyezni, és így távolságot teremteni a számodra megoldhatatlan gonddal.

Melléküreg-problémák: ilyenkor a fejed kell kitisztítanod. Ehhez tartozik az is, hogy meg kell tanulnod sírással megtisztítani érzelmeidet. Tisztának és üresnek kell lenned, hogy új célokat tűzhess ki magad elé.


Forrás: femina.hu


Megjegyzések