Ez a HAT negatív érzés okozza a legtöbb betegséget!




A taoizmus szerint mikor megszületünk és első pillanatban kapcsolatba kerülünk a környezetünkkel, a látásunk, a hallásunk, a szaglásunk, az ízlelésünk és a tapintásunk révén az érzések is megszületnek bennünk. Ezek aztán vagy energiával, életerővel töltenek fel, vagy pedig lefárasztanak, szomorúságot okoznak. Erről az agyunk dönt.

Mindenkinek vannak érzelmei, ezekre befolyással van a fantázia, a gondolat, a képzelőerő. A kínaiak úgy tartják, hogy mentális képességeink a hatodik érzékünk. Amit az agyunk gondol, amilyen érzések ott megszületnek, mind-mind hatással vannak a belső szerveinkre, szöveteinkre, sejtjeinkre.

Ha nem hisszük, akkor mivel magyarázható az, hogy amikor félünk, megemelkedik a pulzus szám, felgyorsul a légzésünk. Ezeket a szervi reakciókat érzelmek váltják ki. És vannak olyan erős negatív érzelmek, amelyektől ha nem tudunk megszabadulni, évek múlva komoly betegségeket okozhatnak.

1. Düh

A düh rossz hatással van a máj yin energiájára, amely a vértisztító funkciót és az epetermelést befolyásolja. Ha felborul az egyensúly, akkor felütheti fejét a Hepatitisz, ezért fejfájás, szédülés, zavartság, idegesség jelentkezhet. Igyekezzünk megszabadulni a dühtől, mert ez az érzés veszélyezteti leginkább a májat.

2. Szorongás

Ez az érzés blokkolja a tüdő energiáit, így ezt a rendkívül fontos szervet betegítheti meg. A szorongó ember gyakran küzd felsőlégúti betegségekkel, tüdőgyulladással, légzési nehézségekkel. A vastagbél sincs biztonságban, ha valaki sokat szorong, székrekedés, fekély alakulhat ki. Hosszútávon pedig a lép, a hasnyálmirigy és a gyomor is megbetegedhet.

3. Koncentráció

A koncentráció itt egy pszichikai betegséget takar, amely abban nyilvánul meg, hogy valaki csak egy bizonyos dologra tud összpontosítani, szinte megszállottá válik, és emiatt folyamatosan aggódik. Ez a probléma a gyomorműködésre, az emésztésre káros, ezért gyakran jelentkezik a hasfájás, hosszabb távon pedig gyomorfekély alakulhat ki.

4. Bánat

Mikor bánatosak leszünk, a szívünk és a tüdőnk egészsége kerül veszélybe. Akkor van baj, ha ezt a negatív érzés több évig lesz úrrá rajtunk. Csökken az életkedvünk, így sokkal sebezhetővé válunk, ezért több súlyos, vírusos betegséggel számolhatunk a későbbiekben.

5. Félelem

Az örökös félelem, rettegés nem tesz jót a veséknek. Ha sokáig félünk valamitől, akár veseelégtelenség is kialakulhat. Ezért van az, hogy a kisgyerekek sokszor bevizelnek, és ebben a félelemnek is nagy szerepe van.

6. Ijedtség

Ez sokkal váratlanabbul jelentkezik, mint a félelem. Az ember ilyenkor szinte sokkot kap, úgy érzi, hogy minden energia kimegy a testéből. Elsősorban a szívre veszélyes, de a veséknek sem tesz jót a váratlan ijedtség.








Megjegyzések