Az emberiség 12 negatív érzelmi programjának testi hatásai


A feszültség, az agresszió, a frusztráció, a düh, a félelmek, az elengedés hiánya, a veszteség, az érzelmi egzisztenciális félelmek, az önsajnálat, a vélt és valós sérelmek és általában az érzelmek elfojtása negatívan hatnak közérzetünkre.

A folyamatos érzelemelfojtás a szervezetben gátat képez, ami egy idő után depresszióhoz és más testi, lelki és mentális betegséghez vezet. A pszichoszomatika szerint az ember tudattalanja betegségek formájában képezi le és jeleníti meg azokat a lelki-mentális zavarokat, gátakat, görcsöket, berögződéseket, amiket tudata korábban elsüllyesztett, nem akarván szembesülni a problémákkal.
Az univerzummal, a létezés bensőnkből fakadó igazságával elveszíti a kapcsolatot az az ember, aki képtelen kimutatni negatív érzéseit (a haragot, az idegességet, a másikkal szemben érzett dühöt, indulatot, elégedetlenke-dést, agressziót, félelmet, szorongást, az ösztönös cselekedeteket). Az elfojtott érzések hatására bizonyos (az adott negatív érzésnek megfelelő alaprezgésű) gének megváltoznak, mutálódnak, ami nagy valószínűséggel kiváltó oka lesz egy jövőbeni megbetegedésnek. Ha az emóciók elfojtásra kerülnek, vagy egészségtelen módon, túlzottan, felfokozottan kerülnek kifejezésre, akkor testünket negatív hatás éri. Az érzés lenyelése megnöveli a valószínűségét a testi és pszichés eredetű megbetegedésnek, mert a DNS erős negatív érzések vagy környezeti stressz hatására megrövidül, bezárul, és bizonyos kapcsolódások megszűnnek benne, így az elfojtott, magunkba temetett érzéseink rákényszerítik genomunkat arra, hogy újrarendeződjön.

Az alábbiakban bemutatjuk az emberiség 12 negatív érzelmi programjának testi hatásait:


Agresszivitás

Szervi hatások: Blokkolja az agy területét, a gondolkodási központot, a homlokcsakrát, a motorikus és a keringési rendszert.
Betegségek: keringési problémák, agyhártyagyulladás, szívinfarktus, nyaki-lágyéki tünetek, agydaganat, övsömör, szélütés, látási zavarok, szklerózis multiplex, Parkinson-kór.


Harag

Szervi hatások: Az alábbi területek (garat, hangszalagok, belső fül, fülkürt, limfatikus rendszer, a bőr pigmentképzése) alul-vagy túlműködését eredményezi. 
Betegségek: garatpanaszok, rekedtség, hallójárat-gyulladás, tinnitusz (mély hangok), ciszta valamelyik mellben, nemi betegségek, pigmentzavarok, gombás fertőzés az altesten és a hüvely területén. 


Gátlások

Szervi hatások: áramlási hibát generálva, megszakítja a megfelelő szöveti anyagcserét (hasnyálmirigy, petevezeték, anyaméh, bőr, csípőízületek). 
Betegségek: cukorbetegség, hasnyálmirigy-gyulladás, hasnyálmirigyzavarok, reuma, mészhiány, inzulinhiány, 
száraz bőr, kalciumhiány, angina, hepatitis C, érelmeszesedés, tüdőgyulladás, gyulladásos területek a csuklón.


Szenvedés

Szervi hatások: felborítja a test mikro-és makrokozmikus erőinek az egyensúlyát, napfonat (energiaelvonás); gátolja a központi irányítást az agyban (hipotalamusz, epifízis) a szívműködést és az egyensúlyi központot; az adott területek gyulladását idézi elő (trigeminusz, végbél). 
Betegségek: aranyér, végbélfekély, végbélbénulás, egyensúlyi zavarok, szédülés, trigeminusz-ideg gyulladása, bőröregedés, tüdőfibrózis, cellulitisz, csontkinövés, porcleválás.


Kéjsóvárság

Szervi hatások: egyes területek túlzott energiaáramlását előidézve súlyos szövődményekhez, szövet-, majd sejtszintű károsodásokhoz vezet (hormonális rendszer, vér, fogak); más testfunkciók alulműködését okozza (bélmotorika).
Betegségek: vírusos megbetegedések, étvágytalanság, fogfájás, fogérzékenység, székrekedés.


Mohóság

Szervi hatások: megbontja a doshák egyensúlyát, ami életet károsító és betegséget előmozdító pszichés malákat (mérgeket) halmoz fel a szövetekben (kötőszövetek, bőr, anyaméh, máj, ágyékcsigolyák, csecsemőmirigy); akadályozza a csontok sejtmegújulását.
Betegségek: immunrendszeri zavarok, csontritkulás, ízületi gyulladások, túlsúly, agysorvadás, bőrpanaszok, övsömör, sejtöregedési panaszok, szülési problémák, petevezeték-túltengés (burjánzás).


Hiányérzet

Szervi hatások: az adott területek alul-vagy túlműködését (bőr, a szem szaruhártyája) és zavarát (anyagcsere-szabályozás) eredményezi.
Betegségek: sokízületi gyulladás, neuritisz, gyulladások, ideggyulladások, élelmiszer-allergia, lábgomba, szaruhártya és a hólyag elcsökevényesedése.


Önzés

Szervi hatások: A felsorolt zónák egyensúlyzavarát idézi elő (homloküreg, petevezeték, petefészek, ivarmirigyek, külső fül, Eustach-járatok); akadályozza az immunrendszer megfelelő működését.
Betegségek:influenza, csonthártyagyulladás, mirigyzavarok, változókori problémák, járathurut, kürthurut, külső fül zavarai, dobhártya hegesedése.


Szomorúság

Szervi hatások: blokkolja az életenergia áramlását (a napfonatot; energiaelvonás), a központi irányítást az agyban (hipotalamusz, epifízis), az adott zóna működésbeli, szerkezeti leépüléséhez, degenerációjához vezet
(hallóközpont, fülek, trigeminusz); az egyensúlyi központ és a szívműködés zavarát eredményezi.
Betegségek: nagyothallás, hallászavarok, idegfájdalmak, egyensúlyi zavarok, szédülés, trigeminusz-ideg gyulladása, bőröregedés, tüdőfibrózis, cellulitisz, csontkinövés, porcleválás.


Hatalomvágy

Szervi hatások: gátolja a nagyagykéreg, a limfatikus irányító központ működését, akadályozza a keringést; az adott zóna működésbeli, szerkezeti leépüléséhez, degenerációjához vezet (inak).
Betegségek: epilepszia, frontérzékenység, szilánkos törés, perikarditisz (szívburokgyulladás), leukémia, ínszakadás, ínhüvelygyulladás, íngyengeség.


Szorongás

Szervi hatások: blokkolja az életenergia áramlását; az adott zóna működésbeli, szerkezeti leépüléséhez, degenerációjához vezet (lép, anyaméh, lábfej).
Betegségek: vérszegénység, idegi-vírusos bőrallergiák, lúdtalp, szülési problémák, petevezeték-túltengés (burjánzás)


Stressz

Szervi hatások: tartós blokkolódásuk (férfi hormonmirigyek, here, mellékhere, hajszálerek, kötőszövetek, sebek gyógyulása, máj) súlyos szövődményekhez, visszafordíthatatlan szövet-, majd sejtszintű károsodásokhoz vezet.
Betegségek: vérellátási zavarok, fejfájás a homlokban, ciszta valamelyik mellben, heregyulladás, izomrángás, idegi eredetű ekcéma, neurodermitisz, hepatitisz C, leukémia, májzavarok, artrózis.

Forrás: Késmárki László:Test-lélek szótár II. A betegségek lelki, mentális és karmikus okai Ankh Kiadó 2014.


Megjegyzések