5 jele annak, hogy a negatív energiák foglya vagy




Ha folyamatosan csak negatív energiák keringenek körülöttünk, és ezektől semmiképp sem vagyunk képesek megszabadulni, az olyan, mintha minden nappal egy kis adag méreg jutna a szervezetünkbe. Huzamosabb ideig a negatív energiák fogságába ragadni akár tragikus kimenetellel is végződhet, mert nem csak lelkileg és mentálisan, hanem fizikailag is képes felemészteni.


5 jele annak, hogy a negatív energiák foglya vagy

Ezért fontos, hogy időben felismerd, ha ilyen helyzetben vagy, annak ellenére, hogy a felismerés nem könnyű feladat. Ezért segítségül hozunk pár jelet, amit ha magadon is észreveszel lépned kell, és meg kell szabadulj a téged körülvevő rossz dolgoktól:


1. Felülkerekedik rajtad a szorongás és a rossz tettek sokasága

Éjszakánként arra ébredsz, hogy zihálva kapkodod a levegőt? Folyamatosan csak a múltbéli sérüléseiden és szégyenhelyzeteiden jár az eszed? Nehezen alszol el? Ez mind-mind annak a jele, hogy a negatív energiák visszahúznak téged. Napközben szinte észre sem veszed, de éjszaka előtörnek belőled ezek az érzések és emlékfoszlányok, mindegy a múltadhoz láncolva. Ha felriadsz éjszakánként ne pánikolj be, mert csak rosszabb lesz, inkább kezdj el mélyen lélegezni, hogy kerüljön vissza a pulzusod a normális állapotába. Tudatosan figyelj a légzésedre, és ne feledd a félelmed, csupán egy illúzió.


2. Abbahagyod mindazt, amit egykoron szerettél csinálni

A körülötted lévő negatív töltetű energiák megnehezítik a mindennapjaidat, mert sokszor azt az érzést kelti, hogy összecsapnak a fejed fölött a hullámok a teendőid sokasága miatt. Épp ezért, mivel túlzsúfoltnak érzed mindennapjaidat jóval kevesebb energiád marad arra, amit igazán szeretsz csinálni. Ne engedd, hogy ez irányítson! Vedd kezedbe az életed, és szánj magadra időt! Ha kell ülj ki reggel a teraszra egy bögre forró kávéval és relaxálj, vagy kirándulj a szabadban és töltődj fel. Fontos, hogy legyen időt azokra a dolgokra is, amik jó érzéssel töltenek el, mert így aprádonként lehet felépíteni a boldogságot.


3. Ingadozik a testsúlyod

A benned levő energiák ingadozásai okozzák, hogy hol túlzabálod magad, hol pedig napokig csak pár falatot eszel. Ha már a tested is üzen a súlyváltozással, akkor ideje tényleg odafigyelned arra, mi történik benned. Táplálkozz egészségesen és mozogj! Ha tudatosan odafigyelsz a tested egészségére képes leszel kiszabadulni a negatív energiák fogságából is.


4. Nagyon házsártos és ingerlékeny lettél

A stressz az érzelmi állapotodra is kihat. Ha régebb egy kiegyensúlyozott és vidám személyiség voltál, és mostanra hirtelen átváltoztál egy panaszkodó, nem túl kedves emberré, az a negatív energiák számlájára írható. Próbálj uralkodni az érzelmeiden, és ne hagyd, hogy kis dolgok kiakasszanak. Ha szükséges írd ki magadból érzelmeidet, vagy ha nagyon komolyra fordulna a dolog, akkor keress fel egy szakembert és kérj segítséget.


5. Nagyon ítélkező vagy önmagaddal és másokkal szemben is

Önmagad folyamatos másokhoz való méregetése borzasztó szokás. Békülj ki önmagaddal, mert ha magaddal nem vagy jóban, akkor a körülötted lévő világban is folyton csak a rosszat keresed. Ne hibáztass másokat és ne ítélkezz felettük, próbálj a saját életedre fókuszálni, és minden napban meglátni a szépet. Gondolkodj el azon, hogy miből fakad az, hogy mindenkiről rögtön a legrosszabbat feltételezed.

Pozitív és negatív energiák alkotnak bennünket, ez az élet kettőssége. Nekünk kell megteremteni az egészséges egyensúly lehetőleg úgy, hogy a pozitivitás legyen előnyben.




Megjegyzések