7 dolog, amit akkor élsz át, amikor rálépsz a spirituális megvilágosodás útjára!




A spirituális ébredés olyan tudatossággal és spirituális érőkkel ajándékoz meg, amit nem feltétlen kaphatsz meg egy átlagos élettől. Új dimenziókat nyit számodra és engedi, hogy teljesen más szemszögből szemlélhesd a világot.

7 dolog, amit akkor élsz át, amikor rálépsz a spirituális megvilágosodás útjára!

Az ébredés folyamata alatt olyan információkkal gazdagodsz, melyek a későbbiekben egy sokkal magasabb szintre emelhetnek. Viszont a legfontosabb dolog ezzel kapcsolatban az az, hogy csak azok léphetnek az ébredés útjára, akik elég felkészültek arra, hogy megtapasztalhassák.

A spirituális ébredés számtalan formában megmutatkozhat és nem minden esetben a végeredmény a lényeg, hanem az oda vezető út. Az igazi megvilágosodáshoz kitartó munka, bizalom, elszántság szükséges, és gyakran hátráltatnak különböző nehézségek. Ezek a dolgok mind azért vannak, hogy jobban megismerhesd önmagad és a környezetedet, viszont sokszor a körülötted lévő emberek nem értik és nem is veszik észre mit miért csinálsz.

Pedig a válasz egyszerű: azért teszed mindezeket a dolgokat, mert ráléptél a spiritualitás útjára:


1. Tudod, hogy a jó úton jársz, és másokon is segíteni akarsz, hogy ők is merjenek belevágni!

A spiritualitásra való ébredésed után olyan tudás és bölcsességek birtokába kerülsz, amikről tudod, hogy másokkal is meg kell osztanod. De ne légy túlságosan akaratos, mindenki a saját útját kell járja, nem erőltetheted rá a dolgokat, még akkor sem ha tudod, hogy ezzel csak az adott személynek teszel jót. Néhány ember nem kér a spiritualitásból, vagy egész egyszerűen még nincsenek eléggé felkészülve rá. Ha próbálkozásaid után úgy érzed, mégsem nyitottak az újra, akkor tartsd tiszteletben a döntéseiket és inkább hagyd őket.


2. Mindenről kérdezősködni kezdesz, ami vele és a környezeteddel történik

A megvilágosodás lehetőséget ad arra, hogy a régebben történt dolgokat új kontextusban értelmezhesd. Ezért hajlamosabb vagy mindent alaposabban megfigyelni, és kérdezősködni, ha valami nem tiszta. Ebben az a legszebb, hogy így újabb és újabb kapcsolatokat fedezhetsz fel önmagad és a veled történtek között, amitől csak még jobban megérted a világot.


3. Követni kezded a belső ösztöneidet!

Napjainkban a belső megérzéseink jó részét elnyomják a szokások vagy a társadalom elvárásai, ami igencsak rossz irányba vezeti az emberiséget. A belső ösztönök hihetetlen erőkkel és csupa jóval látnak el bennünket, mert mindig azt tartják szem előtt, hogy mi a legjobb nekünk. Figyeld csak meg önmagad, például az étkezéseid során: vonatkoztass el mindentől, és csak azt egyél, amit kívánsz, függetlenül attól, hogy mit kellene enned, vagy mi van a hűtőszekrényben, hagyd hogy a tested magához vegye mindazt, amire szüksége van.


4. Komolyabb témákat hozol fel a beszélgetéseid alkalmával

Minél tovább haladsz az ébredés útján, annál inkább távol akarod magad tartani a pletykáktól, apró és rosszindulatú beszélgetésektől. Nem érdekelnek már a bulvár álhírei és a sok ámítás, amivel nap mint nap szembesülsz. Előtérbe kerülnek az érzelmek, az igazság és a spirituális töltetű világszemlélet. Lehet, hogy sokszor fogod tapasztalni, hogy az emberek néha nehezen találják meg veled a közös hangot, éppen azért, mert ők még csak az út elején vannak.


5. Szükségesnek érzed, hogy időnként elszigetelődj a külvilágtól

A megvilágosodás miatt képes vagy azonosulni a téged körbevevő rezgésekkel, ami néha igencsak kifáraszthat, ilyenkor lesz szükséged az „én időre”. Néhány órára elszigetelődni a világtól újra egyensúlyba hoz és feltölt. Lehet, hogy néha nem is vagy tudatában annak, hogy te most egyedül akarsz lenni, de mindent megteszel, hogy szakíthass pár órácskát önmagadra és a csendre.


6. Megváltozik a prioritási sorrended

A pénz és a siker már nem is tűnik olyan fontosnak, mint azelőtt, egy egyszerű munkával is tudsz boldog lenni, és attól sem rettensz vissza, hogy ha nem tetszik a munkahelyed, akkor ott hagyd. Sokkal hosszabb távra tervezel és megérted, hogy mik a legfontosabb értékek az életben. Sokkal őszintébben és nyíltabban fordulsz embertársaidhoz, amitől megkönnyebbül a lelked.


7. Folyamatosan fejleszteni akarod önmagad

Spirituális utadon sok mindenre rájössz, többek között arra is, hogy távol állsz a tökéletestől. Ezért mindent elkövetsz, hogy jobb emberré válhass. Ha szükséges szokásaidon, hozzáállásodon is változtatsz. Elfogadod és együtt élsz úgy a jó, mint a rossz szokásaiddal, de mindig azon vagy, hogy fejleszd magad.




Megjegyzések