Müller Péter: "Egy buta embert nehéz szeretni"Ízlelgesd csak a szavakat: Érzés, Értés, Érintés. Ér, ér, ér! Ami nem érint meg, azt nem érted, nem is érzed igazán! És nem is szereted.

Nagy titok ez! Hogy amikor a férfivá vagy nővé születünk, nemcsak a nemünk esik szét, hanem a lelkünk képességei is. És amíg ez nem áll össze újra, hiányozni fog a Teljesség. Ha valaki nem ért meg téged, nem is érezhet igazán! Van benned valami, amit nem elég megérezni – érteni is kell. És amíg nem érint meg valaki, nem is érzed, nem is érted igazán. Azt se, hogy szeret.

Az ölelést, a szexet úgy hívja a Biblia: megismerés. Amikor beléd bújok, s te befogadsz, akkor kezdjük megismerni egymást, igazán. Férfi, ha igazán ölelt egy nőt, olyan titkot is megtud róla, melyet nem tudhat az, aki még nem ölelte őt. És egy nő is az ágyban tudhatja meg a legnagyobb titkokat egy férfiről. Nem csak testi, lelki titkokat is.

De ezen túl: egy buta embert nehéz szeretni. Szánni lehet, bosszankodni is miatta. Szeretni nehéz. És akinek az érzésvilága sivár, akinek a szíve szegény, hiába okos – nem lehet szeretni, igazán. Nincs visszhangja benne hangodnak. És ha valakit lelkileg is érzel, és érted a gondolatait is, de mondjuk, iszonyodsz az érintésétől – nem szereted őt igazán.
Kutyád is várja a simogatást. És milyen hálás érte! Sok mindent ért belőled.

Írta: Müller Péter
Megjegyzések