A könyvtár varázsa


A kisváros közepén állt egy idős, de csodásan kicsinosított könyvtár. A város lakói szerettek ide járni, hogy erőt és ihletet merítsenek a könyvek bölcsességeiből és történeteiből.

Egy szép tavaszi napon Mira, a fiatal lány lépett be a könyvtár ajtaján. Szemei úgy csillogtak, mint azon kalandoroknak, akik éhesek a tudásra és az új élményekre.

Rögtön körbeölelte a csend és a könyvek csodálatos illata. Elhatározta, hogy felfedezi az épület minden zeg-zugát. Elsőként egy olyan könyvekkel teli helységbe lépett, ahol izgalmas kalandok és varázslatos világok vártak rá, majd folytatta útját a bölcsességek és tudás termébe, ahol találkozott egy idős könyvtárossal, aki mosolyogva vezette körbe őt, és ajánlott neki könyveket különböző témákban. 


"Emlékezz, hogy a könyvek az idő ajándékai, amik segítenek nekünk abban, hogy megértsük a múltat és megbírózzunk a jelen kihívásaival!” mondta a könyvtáros.


Majd Mira folytatta útját a meditációs szobába, melynek szemközti oldala csupa üvegből állt, amin keresztül a kertet csodálhatta. Leült és elmerült a belső csendjében, hagyta, hogy gondolatai úgy folyjanak, akárcsak a tiszta patak. Az idő fontosságán elmélkedett és imádkozott, hogy megértse ennek valódi jelentését és igazságát. Amellett, hogy feltöltődött, megérezte a könyvtár igazi varázsát. 


Ahogy alkonyodott, a fiatal lány kényelmes olvasó székbe ült, és maga elé vett egy csodás könyvet, aminek borítóján ragyogtak a csillagok. Furcsa érzés kerítette hatalmába. Tudta, hogy a kötet valami meglepetést tartogat számára. Kinyitotta és megdobbant a szíve, mert azt érezte, hogy minden fel nem tett kérdésére ott van a válasz: “Az idő olyan, mint a köd a hegyek között: eloszlik, és csak utólag derül ki, mi rejtőzött benne.”Hm… 

Lapozott néhányat, ahol a következőkkel találta szembe magát: "Az idő múlásával nem csak elveszítünk dolgokat, hanem megtanuljuk értékelni azokat, amiket még mindig magunkénak mondhatunk.”

Újabb és újabb bölcsességeket tartogattak számára a lapok, és mohón falta a sorokat: "Az időt nem lehet visszaforgatni, de mindig van lehetőség arra, hogy a jelenben értékes emlékeket teremtsünk a jövő számára.” 

Számtalan hasonló bölcsességgel lett gazdagabb, amiből megérthette az idő fontosságát. A könyv sorai a lelkéig hatoltak, és úgy érezte, mintha egy régen elfeledett tudása elevenedne újra.

Mira lassan elhagyta a könyvtárat, de a varázsa továbbra is vele maradt. Megértette, hogy ezen a különleges helyen lehetőséget kapnak az emberek, hogy felfedezzék mélyebben önmagukat és az Univerzum bölcsességeit. 


A könyvek valódi varázslatot hordoznak magukban. A könyvtár egy időkapu, ahol a múlt és a jelen találkozik, és ahol az emberi tapasztalások és gondolatok hagyománya él és fejlődik tovább. Minden alkalommal, amikor belépünk egy könyvtárba, újabb ajtókat nyitunk meg a belső világunk felé.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html





Megjegyzések

  1. Köszönöm Viki!

    Én is drukkolok viszont neked, hogy továbbra is tündökölj, ragyogj és egyre jobban kiteljesedj, csodálatos vagy. <3 Szeretlek, Áldás. O:-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése