Elengedés


Ha elengedésről beszélünk, akkor az embereknek rögtön összeszorul a gyomruk, és az elmúlás jut eszükbe. Pedig az elengedés az egyik legjobb dolog, ami "történhet" velünk. Az elengedés egy természetes folyamat, amivel együtt megszűnik bennünk a görcsösség, a feszültség. 

Az elengedés maga a nyugalom. A béke. A harmónia. 
Elengedni nem csak a szeretteinket lehet, hanem a ragaszkodást, a káros szokásokat, a fájdalmakat, vagy akár az elmúlás félelmét. 
Azon gondolkodtam, hogy célszerű lenne elengedni az elengedéstől való félelmet is. :)
Tudod, minél többször csinálsz valamit, annál inkább az életed részévé válik, annál könnyebbé válik. 

Minél többet gyakorolod az elengedést, annál rutinszerűbb lesz majd. Kezdd kicsiben! Engedd el azokat a dolgokat, amikre nincs szükséged. Dobd ki/ajándékozd el a feleslegessé vált holmikat. Ha még ehhez is ragaszkodsz, akkor lehet, hogy kapaszkodsz mindenhez, ami köt a múlthoz. De vajon miért??

Írd le egy papírra, mi minden van, amit szeretnél elengedni. Ezek lehetnek tárgyak, események, emberek, helyzetek, függőségek, félelmek. 
Majd írd le, milyen előnyei vannak számodra annak, hogy ragaszkodsz hozzá. Utána pedig írd le, milyen hátrányai vannak, hogy ez a valami jelen van az életedben. 

Ha van egy kis időd, figyelj a szívedre és lélegezz jó mélyen. Lásd magad először csecsemőként, ahogy óriási szeretet ölel körbe. 
Tudom, lehet, hogy nincsenek emlékképeid. Lehet, hogy sosem volt részed feltétel nélküli szeretetben. 

Most akkor is lásd, hogy szerető család vesz körbe. Ott van veled édesanyád és édesapád. Nem vagy egyedül. Vigyáznak rád! Ölelnek téged, mosolyognak rád! A szeretet fénye világít rátok, és ez a fény beburkolja az egész családot. 

A függőségek legtöbbször a szeretet iránti vágyadat mutatják. A benned élő sérült kisgyermek elfogadásra vágyik. 

Érezd, ahogy a szíveden át összekapcsolódsz a szüleiddel és tökéletes biztonságban vagy. TÖKÉLETES BIZTONSÁGBAN VAGY. Nem bánthat senki! Csak fürdőzöl a szeretet ölelésében. 

Majd mondd ki akár többször: 
Ma elengedem az elengedéstől való félelmeimet. Az elengedés egy természetes folyamat. Béke van a szívemben, a lelkemben. Biztonságban vagyok. Biztonságban vagyok. Elengedem az elmúlás félelmét. Hiszek az isteni gondviselésben. Bízom magamban, bízom az érzéseimben. Elengedem a függőségeimet (sorold fel, mik azok), nincs tovább szükségem az ajándékaikra. Vállalom, aki vagyok! Szeretem magam. Biztonságban vagyok. Biztonságban vagyok.

Lásd, hogy a gyermekkori ÉNed boldog. Lásd felnőni magad. Cseperedsz és egyre boldogabb vagy. Egy egészséges lelkű, boldog felnőtté válsz. Nincs szükséged függőségekre, hiszen szereted magad. 
Gondolatban öleld át magad kérlek. Küldj szeretetet önmagad felé. 

Érezni fogod, hogy magadra bármikor számíthatsz! Teljesen mindegy, hogy merre sodor az élet, képes vagy megállni a lábadon. Erős vagy, ezt ne feledd! Képes vagy bármire! 
Végezd ezt a gyakorlatot, ameddig jól esik, és hagyd, hogy a szíved vezessen! 

Doreen Virtue imája is sokat segíthet: "Szeretett Istenem, Szent Lélek és Angyalok!
Tudom, hogy a függőségi vágyak valójában az Isteni szeretet utáni vágyat mutatják. Kérlek, segíts, hogy érezzem, amint betölt a Te örökké jelenlevő szereteted. Kész vagyok elengedni minden félelmet, ami meggátol abban, hogy tudatosan átéljem szeretetedet. Kérlek, tisztíts ki belőlem minden hiedelmet, mintát, érzést, és gondolatot, ami függőségemet okozza. Kérlek, vezess el olyan emberekhez, helyzetekhez, és tapasztalatokhoz, amelyek támogatják azt a vágyamat, hogy függőség nélkül, szabadon éljek. Átnyújtom neked minden függőségemet, és kérek külön Angyalokat, hogy körülvegyenek engem az egészség és béke fehér fényével. Kérlek, segíts nekem most, és mindig. Áldás."

Jó munkát- és kellemes napokat kívánok! 🥰❤️🙋‍♀️

Megjegyzések

Megjegyzés küldése