Engedd el azokat az embereket, akik nem állnak készen arra, hogy szeressenek téged...
Engedd el azokat az embereket, akik nem állnak készen arra, hogy szeressenek téged. Ez a legnehezebb dolog, amit életedben meg kell tenned, és ez lesz a legfontosabb is: ne add tovább a szereteted azoknak, akik nem hajlandóak szeretni téged.

Hagyd abba a nehéz beszélgetéseket olyan emberekkel, akik nem akarnak megváltozni. Ne találkozz többé olyan emberekkel, akik közömbösek a jelenléted iránt. Engedd el azokat az embereket, akik nem állnak készen arra, hogy szeressenek téged.

Tudom, hogy ösztönösen mindent megteszel azért, hogy a körülötted lévők kegyébe férkőzz, de ez az impulzus az, ami ellopja az idődet, energiádat és tisztánlátásodat. Amikor elkezded teljességében élni az életed, örömmel, érdeklődéssel és elkötelezettséggel, nem mindenki fog készen állni arra, hogy Veled legyen a tiszta őszinteség ezen szintjén. Ez nem jelenti azt, hogy meg kell változtatnod azt, aki vagy. Ez azt jelenti, hogy el kell engedned azokat az embereket, akik nem hajlandóak szeretni téged. Ha kizárnak, sértegetnek, elfelejtkeznek rólad vagy könnyen figyelmen kívül hagynak azok, akikkel a legtöbb idődet töltöd, nem teszel magadnak szívességet azzal, hogy továbbra is felajánlod nekik az energiádat és az életedet.

Az igazság az, hogy te nem vagy mindenkinek való és nem mindenki neked való. Ettől lesz olyan különleges ez a világ, amikor megtalálod azt a pár embert, akivel hiteles a barátság, a szeretet vagy a párkapcsolat. Tudni fogod, hogy ez milyen értékes, mert megtapasztaltad azt, ami nem az. De minél több időt töltesz azzal, hogy megpróbálsz szeretni valakit, aki nem tudja viszonozni, időt vesztegetsz azzal, hogy fenntartod a kapcsolatot. Több milliárd ember van ezen a bolygón, és közülük sokan a te szinteden vannak, hozzád hasonló rezgéssel, és arra tartanak, amerre te is.

...De minél kisebb az önbecsülésed, annál inkább beleragadsz azoknak az embereknek a megismerésébe, akik párnának használnak téged, akik számára egy második terv, opció, egy terapeuta, és az érzelmi gyógyulásuk egyfajta stratégiája vagy. Ilyenkor vesztegeted idődet, távol maradsz attól a közösségtől, amire vágysz.

Lehet, hogy ha nem találkozol velük, kevésbé szeretnek majd.

Lehet, hogy teljesen elfelejtenek majd téged.

Lehet, hogy ha abbahagyod a próbálkozást, megszűnik a kapcsolat. Lehet, hogy ha abbahagyod az sms-eket, a telefonod napokig és hetekig sötét marad majd.

Lehet, hogy ha nem szeretsz valakit többé, akkor megszűnik a köztetek lévő szeretet...

Ez nem jelenti azt, hogy tönkretettél egy kapcsolatot.

Ez azt jelenti, hogy az egyetlen dolog, ami fenntartotta ezt a kapcsolatot, az az energia, amit Te és csak Te tettél bele.

Ez nem szeretet. Ez ragaszkodás.

A legértékesebb és legfontosabb dolog az életedben, az energiád. Nem az időd korlátozott, hanem az energiád. Amit minden nap adsz, az teremtődik meg egyre inkább az életedben. Aminek az idődet és energiádat szenteled, meghatározza a létezésed.

Amikor erre rájössz, akkor kezded megérteni, miért vagy olyan türelmetlen, amikor olyan emberekkel töltöd az időd, akik nem illenek hozzád, vagy olyan munkát végzel, olyan közegben, helyen, vagy városban vagy, ami szinten nem neked való.

Kezdesz rájönni, hogy a legfontosabb dolog, amit megtehetsz az életedért, önmagadért és mindenkiért, akit ismersz, az az energiád mindennél erősebb védelme. Tedd az életed egy biztonságos menedékké, amelyben csak olyan az emberek vannak akiket igazán érdekelsz, figyelnek rád, kapcsolódnak hozzád.

Nem vagy felelős az emberek megmentéséért.

Nem vagy felelős azért, hogy meggyőzd őket, hogy meg kell menteni őket. Nem az a dolgod, hogy emberekért létezz és nekik add az életed, apránként, pillanatról pillanatra. Mert ha rosszul érzed magad, ha kötelességednek érzed, akkor ragaszkodsz, attól félve, hogy nem kedvelnek és nem adják vissza azokat a szívességeket, amelyeket Te adtál a számukra.

Neked kell felismerned, hogy a sorsod ura vagy és elfogadni azt a szeretetet, amit szerinted megérdemelsz. Döntsd el, hogy megérdemled az igazi barátságot, az igaz elkötelezettséget és a teljes szeretetet egészséges, fejlődésre vágyó emberekkel.

S akkor várj... csak egy kicsit még...

...És figyeld, hogy milyen gyorsan el kezd megváltozni minden. 


Anthony Hopkins


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html

Megjegyzések

  1. Sajnos voltak ilyen emberek az éltemben és kénytelen voltam elengedni Őket, mert az életem mindennél fontosabb!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése