Müller Péter: Ez a különbség sors és élet között

 
A sors és az élet között az a különbség, hogy az élet az csak úgy zajlik veled, jól, rosszul, nem is tudod, hogy miért, de a sorsodban fölismered, hogy mindez miért van, s mi az értelme az egésznek.


Életem ritka pillanataimban sejtettem csak meg, hogy mire megy itt a játéka, s hogy mi lesz abból, amit lelkemmel varázsolok magamra, milyen embereket vonzok magam köré, s miért éppen ezek lettek a gyerekeim. S hogy ez egészet valahogy én csinálom. Ilyenkor, mintha beleolvastam volna sorsom könyvébe, s még azt is megnéztem az utolsó oldalakon, mi lesz velem, s mi lesz a játék vége. S akkor már azt is tudtam, hogy nincsenek véletlenek, csak olyan értelemben, ahogy a bölcs magyar nyelvünk mondja: nem véltem volna, hogy ez lesz. Az okosság és a bölcsesség között az a különbség, hogy az ész csak a sötétben halad előre, de a bölcs fölülről látja is merre. És ettől lépéseit irányítani is tudja.


Müller Péter


Cikk forrása: https://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20201124-muller-peterez-a-kulonbseg-sors-es-elet-kozott.html

Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html

Megjegyzések