Eljött az önmagadról való gondoskodás ideje

 A jelen időszak kiélezi az emberek közötti ellentéteket, melynek célja leginkább az lehet, hogy kiállj magadért és helyezd őket oda, ahová valók. Felesleges vitázni, drámákba belemenni, ugyanakkor azt érzem, hogy mostmár kötelességed megvédeni magad! A béke nem akkor teremtődik meg benned, ha visszafojtod az indulataid és hagyod, hogy a másik azt tegyen veled, amit akar, hanem akkor, ha helyükre teszed a dolgokat. 


Eljött az önmagadról való gondoskodás ideje. Csodálatos időszak következhet, ha végre megérted, hogy neked kell első helyre kerülni az életedben. Hogy nem határozhat meg téged magadon kívül senki más. Hogy nem alakíthatja az önmagadról kialakított képedet egy idegen, aki kirakat életet él, és bírálatával megpróbál földbe döngölni téged! Egy olyan ember, a keserű, boldogtalan életéért bűnösöket keres. Aki orvul támad, aki mindig jobban tudja, hogy a te életed mitől nem működik, miközben az övé romokban hever.  


Ők azok, akik mindenbe beleszólnak, amihez semmi közük, de szerintük csak segíteni akarnak. Akik kétségbe vonják a boldogságodat, a sikeredet, vagyis ítélkeznek feletted. De meggyőződésük, hogy ezt jelenti kiállni a véleményük mellett. Amikor mindenki más hibás az életükért, és semmiért nem vállalnak felelősséget, ők ezt vélik igazságnak. 


Itt az idő leválasztani magadról őket!


Arra kérlek, áldozz magadra egy kis időt, és gondold át, életed mely területein toporogsz egy helyben évek óta! Biztos vagyok benne, hogy már ezerszer elhatároztad, hogy változtatni fogsz. Milliószor megfogadtad, hogy holnaptól másként lesz minden. 


Majd jött egy furcsa érzés, egy bántó kritika, vagy egy váratlan esemény, mely elhitette veled, hogy nem rendelkezel a saját életed felett. Elhitette veled, hogy képtelen vagy tartani magad az elképzeléseidhez. Képtelen vagy bármit végigcsinálni. Elhitette, hogy amire vágysz, meghaladja a képességeidet… Ez nem jár neked az élettől. 


A valóság azonban az, hogy a saját démonjaid, saját önbüntető programjaid nem engedik megélni a boldogságot. 


Mások akkor vannak hatással az életedre, ha hagyod. Ha elhiszed, hogy ők alakíthatják körülötted a világot. 


Ha tudatos teremtő vagy, aki felelősséget vállal a döntéseiért, nem tudják elbizonytalanítani mások. Akkor már biztos vagy abban, hogy amire vágysz, az jár neked. Akkor már tudni fogod, hogy minden úgy történik, ahogy érzel önmagad felé. Ha becsülöd magad, az élet is megbecsül téged! Akkor már nem fog kibillenteni az egyensúlyodból egy boldogtalan, rosszindulatú ember kritikája. 


Az önbüntető programok oldásának egyik leghatékonyabb módja a cselekvés. Szembemenni azzal, amitől félsz, ami elbizonytalanít! A cselekvés legyőzi a félelmet! 


Használd ki az időt arra, hogy meghozz életre szóló döntéseket! Határozd el magadban, hogy bármi is történik, véghezviszed az akaratodat! Hiszen azért vágysz rá, mert megérdemled! Ígérd meg magadnak, ha kis lépésekben is, eljutsz oda, ahová menni szeretnél. És minden nap teszel az álmaidért! Ne feküdj le úgy, hogy aznap nem kerültél legalább egy lépéssel közelebb a célodhoz! 


Tudd, hogy igazán bátor vagy! Képes vagy elérni bármit, amit megálmodsz magadnak! De csakis akkor, ha hajlandó vagy megfizetni az árát! Ha hajlandó vagy legalább annyi energiát befektetni, amennyit ér neked! 


Higgy magadban úgy, ahogy én hiszek benned, és semmi nem lesz elérhetetlen a számodra! 


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések