Augusztus 19. Telihold: Bocsáss meg, és hagyd hátra a felesleges terheket

 


Az elmúlt hónapok és évek kihívásai, bizonytalanságai elkezdenek értelmet nyerni, mintha egy bonyolult szőttes mintázata tisztulna ki előttünk. Ez a telihold lehetőséget ad arra, hogy elengedjük a múlt nehézségeit, és tiszta szívvel, új megértéssel lépjünk tovább.

Az augusztusi telihold fénye most különösen erőteljes, mintha az égbolt is arra ösztönözne minket, hogy elfogadjuk a változásokat. Az elmúlt évek során befektetett energia, az álmok és célok, amelyekért keményen dolgoztunk, végre beérni látszanak. Azt vehetjük észre, hogy az univerzum most válaszol a kitartásunkra és az erőfeszítéseinkre. Ez a nehéz időszak most egy mélyebb megértéssé alakulhat át, ahogy felfedezzük, hogyan kapcsolódnak egymáshoz a különböző történések.

Ezen a különleges éjszakán tanításokat kaphatunk arról, hogyan álljunk ki az igazunkért. Ez nem a harc vagy a konfrontáció időszaka, hanem annak a felismerése, hogy a saját erőnkben rejlik a valódi hatalmunk. Az augusztusi telihold arra ösztönöz minket, hogy ne féljünk megmutatni a belső fényünket, és bátran használjuk azokat az erőket, amelyekkel rendelkezünk. Mintha azt súgná nekünk: „Most jött el az idő, hogy megmutasd, mire vagy képes! Lépj előre, és ragyogj a magad teljességében!”

Az égi energiák most különösen támogatóak, és ha odafigyelünk, észrevehetjük azokat a finom jeleket, amelyek útmutatást adnak számunkra. Ez a holdfény olyan, mint egy gyengéd szellő, amely új irányok felé terel minket, miközben emlékeztet arra is, hogy a múlt tanulságai nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy tovább fejlődhessünk.


Arra is figyelmeztet, hogy érdemes nyitnunk olyan új lehetőségek felé, amelyeket eddig talán elutasítottunk. Lehet, hogy az élet most olyan irányba terel minket, amelyet sosem képzeltünk volna a saját utunknak, de ha bízunk az univerzumban és a belső megérzéseinkben, megtalálhatjuk azt az ösvényt, amely valóban nekünk rendeltetett.

Nézz körül az életedben! Vajon mi az, ami megérett az elengedésre? Lehet, hogy egy kapcsolat, egy munkahely, egy mérgez helyzet vagy egy régi érzés... A telihold energiái most megkönnyíthetik ezt a folyamatot. 

Az elengedés azt jelenti, hogy megtanuljuk elfogadni az élet állandó változását. 

Érdemes egy értékelést tartani, hiszen a megértés minden esetben segítheti a folyamatot. Tekintsd át újra, hogy mi történt a múltban, milyen változásokat hozott ez az életedben, és hogyan tudod hasznosítani a tapasztalatot a jövben. Az összegzés segíthet megtalálni az okokat, és ezáltal jobb döntéseket hozunk majd a késbbiekben. 

Ez az időszak egy belső ébredés is. Lehetőséget kínál arra, hogy újraértékeljük az eddigi tapasztalatainkat, meghalljuk a belső hangunkat, és bátran szembenézzünk a jövővel. Segít elengedni a múltat, és belépni abba az új világba, amit magunknak teremtettünk. Az univerzum most azt üzeni: „Készen állsz arra, hogy teljesen mértékben megéld a jelen pillanatát! Ne habozz, lépj be az új világba, és tapasztald meg, micsoda erő rejlik benned!”


Kreatív gyakorlat az augusztusi teliholdhoz:

 Írj le mindent, amirl úgy érzed, hogy felesleges terhet jelent számodra! Ezek lehetnek negatív gondolatok, régóta halogatott feladatok, vagy olyan dolgok, amikre már nincs szükséged, de még mindig a polcon vagy fiókban porosodnak. Aztán válassz ki néhányat, és engedd el – dobd ki, adományozd el, vagy oldd meg másként, ahogy jónak látod. Írd le, hogyan hatott ez a folyamat rád, mit éreztél utána. 

pastedGraphic.png pastedGraphic_1.png pastedGraphic_2.png

Meditáció az augusztusi teliholdhoz:

Helyezkedj el kényelmesen és hunyd le a szemed. Vegyél néhány mély lélegzetet, és engedd el az összes aggodalmadat. Csak pihenj és figyelj önmagadra. 

Lásd a lelki szemeid eltt, hogy egy csodaszép, szi parkban sétálsz. A természet gyönyör színekben pompázik. Nézz körül, figyelj meg minden apró részletet. Szívd magadba ezt a kellemes illatot. 

Rövidesen egy hatalmas fához érkezel, mely a park közepén áll. Ülj le a vastag gyökereire, amelyek kiemelkednek a föld fölé. Csak hunyd be a szemed, és érezd a fa energiáját. Lélegezz vele együtt, és szép lassan kapcsolódjatok össze. A fa levelei most az érzelmeidet szimbolizálják. 

Tedd fel magadnak a kérdést:
- Mi minden van, amit szeretnék elengedni? És sorold fel

magadban! Látni fogod, hogy a falevelek, mint a régi érzelmek tárolói, elkezdenek lehullani a fáról. És érzed, hogy te is megkönnyebbülsz. Csodálatos a látvány, ahogy a megsárgult leveleket elengedik a faágak. Ez az élet természetes rendje. Ilyen egyszer lenne az egész? 

Majd állj fel, öleld át a fa törzsét, és érezni fogod, ahogy feltölt téged energiával. Köszönd meg a segítséget, az élményt, majd térj vissza a jelenbe. 


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések