Augusztus 4. Újhold: Mérföldkőhöz érkezett az életünk

 


Az augusztus 4-i újhold különleges esemény lehet mindannyiunk életében. Arra hívja fel a figyelmünket, hogy fontos döntéseket hozzunk, és válasszunk új utakat. 

Most olyan időszakot élünk, amikor a titkok és rejtett energiák végre láthatóvá válnak számunkra. Olyan, mintha egy láthatatlan függöny hirtelen szétnyílna előttünk, és végre meglátnánk a fényt, amely eddig el volt rejtve szemünk elől. Ez az új felismerés egy mélyebb tudatosságra és belső látásra utal, amely révén valódi értékeket és igazságokat fedezhetünk fel.

Lehetséges, hogy éppen ez a folyamat áll a fizikai látásunk romlása mögött is. Míg a külső világ érzékelése talán gyengül, belső látásunk és megértésünk egyre inkább megerősödik. Most, hogy végre meglátjuk a bennünk és körülöttünk lévő rejtett energiákat, valódi fény vetül életünk eddig árnyékban maradt részeire. Ez az időszak lehetőséget ad arra, hogy mélyebb kapcsolatba kerüljünk önmagunkkal és a világgal, és új perspektívából szemléljük a valóságot.

A kérdés, amely arra kényszerít, hogy szembenézzünk saját helyzetünkkel: Továbbra is maradunk a játszmák világában, vagy kilépve onnan új, tiszta és őszinte utakon járunk?

Az élet most olyan helyzeteket teremt, amelyek drasztikusnak tűnhetnek számunkra, de ezek segítenek lezárni és elengedni a múltat. Ideje letenni a régi terheket, mert azok gátolják a fejlődésünket és boldogságunkat. A múltban szerzett sérelmek, megszokások és félelmek olyan láncok, amelyek visszatartanak bennünket a kiteljesedéstől. Ahhoz, hogy valóban szabadon lélegezhessünk és fejlődhessünk, el kell engednünk ezeket a terheket, hiszen csak így nyílik meg előttünk az út az új lehetőségek és a boldogság felé.

Ezért tapasztalhatunk most sok szakítást, költözést, és munkahelyváltást. Ezek a változások elsőre ijesztőek lehetnek, de mindegyik egy új ajtót nyit meg előttünk. Megszabadulunk a mérgező kapcsolatoktól, így helyet adva az egészséges, támogató szerelemnek. A költözések és helyváltások lehetőséget adnak arra, hogy újrakezdjük ott, ahol igazán kiteljesedhetünk. A kényszerű munkahelyi változások pedig arra ösztönöznek, hogy olyan karriert válasszunk, amely valóban kielégíti a vágyainkat és képességeinket. Minden változás, bármilyen fájdalmas is először, egy új lehetőséget rejt magában. A sors segít a múlt lezárásában és egy számunkra fantasztikus és boldog jövőt tár elénk. Higgyünk abban, hogy minden okkal történik és a javunkat szolgálja! Még akkor is, ha az látszólag most nem úgy tűnik. Valami sokkal szebb, fantasztikusabb vár ránk! 

A kapcsolatokban fellépő feszültségek és konfliktusok sem véletlenek. Az újhold energiája felszínre hozza azokat a problémákat, amelyek régóta megoldásra várnak. Feljönnek a hazugságok, a múlt titkai, amiket ideje a helyükre tenni. 

Sokan érezhetik most úgy, hogy eljött az ideje új helyen, újrakezdeni. Legyen szó egy másik városba való költözésről vagy akár egy új országba való településről, az újhold energiája támogatja az ilyen jellegű változásokat. Az új környezet friss lehetőségeket és inspirációt hozhat az életünkbe.

Az újhold arra is ösztönözhet bennünket, hogy átgondoljuk a karrierünket és a munkahelyi helyzetünket. Lehet, hogy itt az ideje kilépni a komfortzónánkból, és új szakmai kihívásokat keresni. A jelen energiája segíthet megtalálni azokat az utakat, amelyek hosszú távon boldoggá és elégedetté tehetnek minket.

Ez az időszak tehát arra hív bennünket, hogy eltávolodjunk a drámáktól és a játszmáktól. Ne ijedjünk meg az eseményektől, mert ezekkel az élet valójában segíteni akar minket. A változások és a nehézségek mind arra szolgálnak, hogy észhez térítsenek és az igazi utunkra tereljenek minket. Minden sokkal jobb lesz ezután, ha képesek vagyunk elengedni a múltat és nyitottak vagyunk az új lehetőségekre.

Fontos, hogy figyeljünk a jelekre, amelyeket az élet küld nekünk. Ezek lehetnek apró jelek, mint egy váratlan találkozás vagy egy különös álom, de lehetnek nagyobb események is, amelyek irányt mutatnak. Készüljünk fel az őszre, mert az újhold által indított változások az év további részében is folytatódni fognak. Az ősz különleges erővel köszönt majd ránk, de erről kicsit később…

Ne féljünk a változásoktól, mert ezek mind arra szolgálnak, hogy jobb, teljesebb és boldogabb életet élhessünk. Figyeljünk a jelekre és készüljünk fel az új kezdetekre! Bízzunk a sorsban! 

Gyermekként még feltételek nélkül hiszünk és bízunk, azonban a szüleink viselkedése és szintétlensége olyannyira elbizonytalaníthat bennünket, hogy utána már szinte mindent megkérdjelezünk. Emlékezz vissza, amikor rájöttél, hogy nem létezik a Mikulás... Amikor érezted, hogy nem pont olyan édesanyád és édesapád kapcsolata, amilyennek feléd mutatják... Amikor ígérgettek, de nem tartották be... Elveszett a bizalmad, s talán azóta sem tudtad visszaszerezni. Elképzelhet, hogy gyermekkorodban hazug légkör vett körbe és emiatt folyton bizonytalan voltál. Egy id után már magadban sem tudtál bízni, és ez elindított egy lavinát. Ezzel együtt jött a féltékenység, az aggodalom, a szorongás. Talán azt érezted, hogy a világ nem biztonságos számodra. De eljött az id, hogy mindezt elengedd, ha boldog életre vágysz! Amíg nem nyered vissza az életbe vetett bizalmadat, addig mások sem fognak megbízni benned. St, addig te sem bízol saját magadban, és másokban sem. Ehhez szintének, következetesnek és türelmesnek kell lenned. Lehet, hogy idbe telik, mire megérted és elfogadod, hogy a világ biztonságos hely, de ha folyamatosan haladsz az önmegismerés útján, akkor elbb-utóbb rátalálsz valódi önmagadra. 

Aki önazonos, azt nem tudják elbizonytalanítani, nem tudják megtéveszteni. A hite rendíthetetlen, és nem vár küls megersítést. Tudja, hogy bárki bármit mond is, az igazság ott van a lelkében. Hidd el, itt az id, hogy ezt te is megérezd! Az újhold ebben segít neked! 


Kreatív gyakorlat az augusztusi újholdhoz:

 Képzelj el egy olyan helyzetet a múltadból, amikor nehézséggel szembesültél, és azt érezted, hogy nem tudsz keresztülmenni az akadályokon, de végül megoldottad a problémát. Írd le, hogyan érezted magad, amikor túljutottál ezen. Írj egy köszönlevelet magadnak, amelyben hálát adsz, hogy megbirkóztál a helyzettel, és sikerült visszanyerned az önbizalmad! 


Meditáció az augusztusi újholdhoz:

Hunyd be a szemed, és helyezkedj el kényelmesen. Lélegezz mélyen, és engedd, hogy a leveg megtisztítsa az elmédet, és megnyugtasson. 

Képzeld el, hogy egy gyönyör tengerparton sétálsz. Érezd a finom homokot a talpad alatt, hallgasd a tenger hullámait, érezd a friss levegt az arcodon. Rövidesen a szüleiddel találkozol. Eszedbe jutnak azok a régi helyzetek, amik miatt elveszett a bizalmad még gyermekkorodban. Édesanyád átölel és azt mondja neked:

– Sajnálom, hogy már kisgyermekként csalódnod kellett. Hidd el, nem voltunk tudatában annak, amit teszünk. Annyira sajnálom! Ma már tudom, hogy ez rossz hatással volt a benned él bizalomra és a fejldésedre nézve. Szeretnénk, hogy újra légy önmagad. Az a boldog, önbizalommal teli lélek, aki régen voltál. 

Öntsd ki nekik te is a szívedet. Mondj el mindent, ami ott van benned. Nem haragszol, inkább boldog vagy, hogy végre elmondhatod, ami a szívedet nyomja. Úgy érzed meg-nyugodtál, a helyére kerültek a régmúlt emlékei benned. 

Ha mindent megbeszéltetek, akkor lélekben térj vissza a szobába, majd végy néhány mély lélegzetet és nyisd ki a szemed. 

Újhold meditáció: https://www.youtube.com/watch?v=A-q6AqTN3oA&t=1601s


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések