10 bölcsesség, amit az elengedés tanított meg nekem


Az irányítás csak illúzió:Az egyik legnagyobb felismerés az volt, hogy sosem irányíthatom a külvilágot, csak a belső reakcióimat. Az elengedés nem a feladás jele, hanem annak megértése, hogy az élet természetes folyása szabadabb és könnyedebb, ha nem próbálok mindent az irányításom alatt tartani.

A ragaszkodás fájdalmat szül: Amikor görcsösen ragaszkodom valamihez – legyen az egy ember, egy helyzet, vagy egy vágy – az gyakran szenvedést okoz. Az elengedés megtanította, hogy a valódi boldogság és béke akkor érkezik meg, amikor megszűnik a görcsös kapaszkodás és helyette nyitottan fogadom, ami jön.

A változás az élet része: Az elengedés megtanított arra, hogy minden folyamatosan változik, semmi sem állandó. Megtanultam együtt áramlani az élettel, elfogadva, hogy amit ma el kell engednem, az teret nyit valami új számára, ami holnap megérkezik.

Az elengedés szabadságot hoz: Azáltal, hogy elengedem a múltbeli sérelmeket, csalódásokat és elvárásokat, megtapasztaltam, hogy a lelkem könnyebbé válik. Az elengedés nem gyengeség, hanem annak a jele, hogy már nem vagyok hajlandó cipelni a múlt terheit.

Fontos megbocsátani önmagamnak is: Az elengedés egyik legnagyobb ajándéka, hogy megtanultam megbocsátani önmagamnak. Nem kell tökéletesnek lennem ahhoz, hogy szerethető legyek, és a hibáim nem határoznak meg engem. Az elengedés egy öngyógyító folyamat lett számomra.

A szeretet nem birtoklás: A valódi szeretet nem arról szól, hogy birtokoljak valakit vagy valamit, hanem hogy megengedjem a szabadságot. Az elengedés megtanított arra, hogy szerethetek anélkül, hogy magamhoz láncolnám azt, akit szeretek.

Az elengedés megnyitja az ajtókat az új lehetőségek előtt: Amikor képes vagyok elengedni egy régi, már nem működő helyzetet, akkor helyet adok az újnak. Ez lehet egy új kapcsolat, egy új lehetőség vagy akár új önmagam felfedezése.

Az elengedés békét teremt: A belső béke nem abból fakad, hogy minden tökéletesen alakul körülöttem, hanem abból, hogy képes vagyok elfogadni a dolgokat úgy, ahogy vannak. Az elengedés a belső békém kulcsa lett.

Az elengedés erőt ad: Azáltal, hogy elengedem az elvárásokat, mások véleményét és a külső körülményeket, rájöttem, hogy az erőm belülről fakad. Az elengedés azt tanította nekem, hogy a valódi erő az, hogy képes vagyok uralni önmagamat, nem pedig a világot.

Az élet könnyebbé válik, ha nem harcolok ellene: Amikor elengedem a harcot, a küzdelmet, és egyszerűen áramlok az élettel, minden könnyebbé válik. Az elengedés megtanította, hogy sokszor az én ellenállásom volt az, ami nehézzé tette az utamat. Amikor elfogadom, amit az élet hoz, akkor valóban megtapasztalom a könnyedséget.

Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Megvásárolható meditációk: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek/shop


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html

 

Megjegyzések