Gyakori kérdések


Mivel naponta általában több tíz e-mail érkezik a postafiókomba, és ennek egy részében szinte ugyanazokat a kérdéseket teszitek fel, arra gondoltam, készítek egy bejegyzést, ahol megválaszolom ezeket. 


Milyen módszerrel dolgozol/dolgoztok? 

Ha valaki e-mailben érdeklődik az oldások felől, annak részletesen leírom, hogy zajlik egy nap. 
Nem tudom, és nem is szeretném bekategorizálni, amit csinálunk, mert ez egy saját módszer. 
Nem tanítják iskolában, tanfolyamokon, teljesen egyedi. Milyen iskolákat végeztél? Miért nincs a weboldalon feltűntetve, milyen papírjaid vannak? 

Elsősorban azért, mert annak, amit csinálunk, semmi köze az iskoláimhoz. Rengeteg iskolát és tanfolyamot elvégeztem, de ezek felsorolásából senki nem fogja tudni levonni, mit is kap, ha eljön hozzánk. 
Amit csinálunk, sehol nem tanítják, úgyhogy mindegy, hogy parapszichológiát vagy természetgyógyászatot tanultam, mert ennek semmi köze ahhoz. 

Sőt, ha valaki megkérdezi, iskolát és tanfolyamot sem tudok ajánlani, mert nem tudhatom, Neked mi a jó. Én ha újra kezdeném, egyikbe se jelentkeznék azok közül, amiket elvégeztem. 


Más városban tartotok oldásokat? Ha nem, akkor később fogtok? 

NEM! Csak Székesfehérváron tartunk oldásokat, és a jövőben sem tervezzük más városokban. Sok évvel ezelőtt próbálkoztunk vele, de többet nem lesz rá példa. 
Azt gondolom, elég kicsi ez az ország, nincsenek hatalmas távolságok, aki szeretne jönni, meg tudja oldani. 
Azért lett létrehozva “Az ébredés hajnalán” nevű facebook csoport, ahol tudsz utitársakat találni, ha esetleg nincs kocsid és messziről jössz. 


Hány éves kortól lehet oldásra jönni? 

Én 14 éves kor alatt nem szoktam javasolni, mert addig elég erőteljesen a családi karmán dolgozunk. 14 éves kor felett lehet jönni, feltéve ha saját döntés, és nem csupán anyuka vagy apuka szeretné. Bárki jöhet oldásra? Milyen feltételei vannak? 

Igen, oldásra bárki jöhet, aki úgy érzi, ott a helye. De arra kérlek, akkor ne gyere, ha csak a barátod próbál rábeszélni. 
Ha megérett Benned az elhatározás, szeretettel várunk. 

Semmilyen feltétele nincs a részvételnek, semmilyen előképzettség nem szükséges. Sőt, azt gondolom, kifejezetten előnyös, ha most indulsz az úton. Az oldás Mindenkin segít? 

Az oldás annak lesz segítségére, aki hajlandó a változásra, fejlődésre. Az oldás senki problémáit nem oldja meg. A megoldás Te vagy! Ha megérted az elhangzottakat, ha hajlandó vagy felelősséget vállalni az életedért és a felismeréseidet gyakorlatba átültetni, akkot igen, óriási eredményekre számíthastz. Melyik oldás jó nekem? Melyik oldásra menjek? 

Ezekre a kérdésekre nem tudok válaszolni senkinek, még akkor sem, ha leírja, mik a jelenlegi problémái. Ugyanis egy-egy helyzetnek ezer féle oka, gyökere lehet. Nem tudhatom, Te honnan hozod ezeket a blokkokat. 
Egy párkapcsolati problémának okát is meg lehet találni a családi mintákban, előző életekben, de akár magzati korban is. Elég összetett a dolog. 
Így arra kérlek, ha oldást választasz, a szívedre hallgass, az nem csaphat be. Amelyik megszólít, arra jelentkezz. Milyen sűrűséggel lehet/kell oldásra jönni? 

Amilyen sűrűséggel szeretnél. Van, aki az összes oldáson ott van, mert szeretne gyorsan, dinamikusan fejlődni, és van, aki alkalomszerűen jön, mert úgy érzi, neki így a jó. Mikor várhatok változást és mi lesz az? 

Ez szintén egyénenként változó. Van, akinek egy alkalom után megoldódott az a helyzet az életében, ami miatt oldásra jött, míg más hónapok után jött rá, hol is van a problémája gyökere. 
Az élet nagy rendező. Sokszor nem úgy történnek a dolgok, ahogy elvárod, de hidd el, utólag látni fogod, hogy mind a javadat szolgálta. Mit csinál pontosan az oldás? 

Nem fogja helyetted megoldani a feladatokat. Én nem ígérem, hogy ha eljössz, akkor hipp-hopp megoldódik minden (bár néha előfordul).
Az oldás segít abban, hogy láthatóvá váljanak előtted a megoldandó feladatok. Cselekedned továbbra is Neked kell. 

Ám sokszor elég az oldódáshoz a megértés. Ha rájössz arra, hogy egy-egy adott helyzet miért is van jelen az életedben. Mit akar tanítani Neked. A megértés megnyugvást hoz, elmúlik a feszültség, és megszűnik létezni maga a probléma. Oldás óta sokkal többet alszom, többször fáj a fejem, stb… Normális ez? 

Oldáson is el szoktuk mondani, hogy a tisztulás testi szinten is zajlik. 
Gondolj csak bele. Ha stresszes, feszült vagy, megfájdul a gyomrod. Ha sokáig tartod fent ezt a feszültséget, gyomorfekélyed lesz. Tehát a lelkiállapotunk mindig hatással van a fizikai testünkre. Így ha lelkileg tisztulunk, testileg is fogunk. 

Oldás után felerősödhetnek a méregtelenedési tünetek, ez teljesen normális. Többet mehetsz wc-re, többet aludhatsz, fáradtabbnak érzed magad 1-2 napig.

Érdemes jó sok folyadékot fogyasztani (vizet), az segíti a tisztulást. 

Az imént felsorolt tünetek sem törényszerűek, és lehetnek mindenkinél mások. Ahol sok ideig tároltál feszültséget (pl gyomor, méh, izületek, stb), az el kezd oldódni, és bizony megérezheted. 

De ez mindig jó jel, hiszen elkezdődött a változás. Nem láttam éreztem semmit az oldáson, és utána sem. Mit csinálok rosszul? 

Semmit! Nem vagyunk egyformák. Van, aki vizuális, van aki inkább érző. Kellő gyakorlással menni fog mindegyik. 

Ha nem történnek meg a felismerések oldás alatt, az élet majd a következő hetekben ad Neked olyan szituációkat, ahol ezek a felismerések megtörténhetnek. Ahol lemérheted, hol tartasz a fejlődésben. Ahol lehetőséget kapsz arra, hogy felismerd, min kell változtatnod. 

A csoportos oldások lényege pont az, hogy az összeadódó, néha hatalmas energiák mindenkire hatással vannak. Akkor is, ha úgy érzed, aludtál közben. 

Bár legtöbbször nem alvásról van szó, csupán olyan mélyen voltál, hogy nem emlékszel, mi történt. Ez nem gond, sőt! Nem egóból, hanem lélekből dolgoztál. Egyéni oldást/terápiát vállalsz? 

Évek óta nem vállalok személyes oldást/tanácsadást, és ez a jövőben sem fog változni. Messze nincs olyan hatása, mint a csoportos oldásoknak, az összeadódó energiák miatt. Oldásra be kell jelentkezni? 

Igen, mindenképpen! Tudunk kell, hogy mennyien leszünk, mert ennek megfelelően foglaljuk le előre a termet. E-mailben tudsz segíteni? Csak egy kérdésem lenne. 

Senkinek nem válaszolok e-mailben személyes kérdésekre. Sem időm, sem energiám nincs erre. 
Egy átlag napon 50-80 levelet kapok, amelyben az oldásokról érdeklődtök. 

A személyes kérdéseket nem tudom levélben kifejteni, azért sem, mert elég nehéz kielégítő magyarázatot adni 1-2 mondatban, félreinformálni pedig nem akarok senkit. 

Az életed nagy kérdéseit Neked kell megfejteni. Fehér tollal, temetővel, rókával stb… álmodtam. Háromszor elrepült a fejem felett egy veréb. Mit jelenthet ez? 

Fogalmam sincs! Minden embernek saját szimbólumrendszere van, így arra kérlek, senkit ne kérdezz meg erről. Hamis információkat fognak adni Neked! 
Mindig az a jel, amit Te annak vélsz. Hogy mire akarja a figyelmedet felhívni, csak Te fejtheted meg. 

Nekem az a véleményem, hogy ne az álmokat fejtegessük, inkább a valóságot! Az álmok nagyrésze egy hatalmas összevisszaság, az aktuális lelkiállapotunk kivetülése, tehát teljesen értelmetlen. Küldj légyszíves egy telefonszámot, szeretnélek felhívni. 

Senkinek nem adom meg a telefonszámomat, e-mailben szívesen tájékoztatok bárkit. Évekkel ezelőtt amiatt kellett számot cserélnem, mert még éjjel 2-kor is felhívtak telefonon a lelki problémáikkal. Külföldön élek, nem tudok oldásra járni. Hogyan tudnék mégis csatlakozni a tanfolyamokhoz? 

Sajnos sehogy. Az oldásokhoz személyes jelenlét szükséges, nem tudsz online bekapcsolódni. 

“Az ébredés hajnalán” csoportban vannak online végezhető feladatok, ezt bátran ajánlom mindenkinek. Nincs pénzem, de tudnál-e segíteni rajtam? 

Igen! Több száz írásom van a blogon mindenféle témában. Biztos vagyok benne, hogy megtalálod a kérdéseidre a választ. 

Azért próbálok annyi mindenről írni, hogy akiknek nincs lehetőségük eljönni hozzánk, nekik is legyen segítségük. 

“Az ébredés hajnalán” facebook csoportban folyamatosan vannak otthon végezhető gyakorlatok, online tanfolyamok, amik teljesen ingyenesek. 

És itt szeretném megjegyezni, hogy azok az oldások, amikhez ingyenesen hozzá lehet jutni, szintén nagyon hatékonyak és erősek. Nem azért tettem bárki számára elérhetővé, mert értéktelen. 

Nekem napi több óra elfoglaltság az, hogy a levelekre válaszolok, képeket csinálok, cikkeket írok és publikálok, leülök és összeszedem a gondolataimat, milyen újabb feladatokat teszek közzé, ennyire van kapacitásom. 

Tehát annak is van lehetősége segítséget kapni, aki nem tud hozzánk eljönni. És a visszajelzésekből látom, hogy ezáltal is rengeteget változik az emberek élete. Tudnál ajánlani Pesten valakit, aki oldásokat csinál? Tudnál ajánlani Debrecenben, aki segtene megoldani a párkapcsolati gondjaimat? 

NEM! Soha nem ajánlok senkit! Főként azért, mert nem tudhatom, Neked mi a jó. Emberek vagyunk, mindannyian különbözőek. Lehet, hogy ami nekem jó, az Neked egyáltalán nem. Vagy éppen fordítva. Tegnap írtam Neked, de még nem kaptam választ. Megkaptad a levelemet? 

Igen, valószínüleg megkaptam, de nem ülök le óránként megnézni az e-mailjeimet. Általában reggelente válaszolok, és utána egy napig nem. 
Vasárnap és hétfőn sokszor nem is válaszolok, mert oldás van, hétfőn pedig pihenőnap. Hol tudom feltenni a kérdéseimet? 

A facebook csoportban. Próbálom figyelemmel kísérni a bejegyzéseket, és amire tudok, válaszolni fogok. 
A facebook csoportot a szívemen viselem, azért hoztam létre, hogy otthon is segítséget nyújtsak. Hogy tudjak segíteni azoknak, akiknek nincs lehetőségük eljönni hozzánk, akár anyagiak, akár távolság miatt. Ez egy kis ajándék tőlem Nektek! 

Kívánok Mindenkinek csodás életet, sok felismerést és gyógyulást! 

Megjegyzések