A te utad




Lehet, hogy te is az a típus vagy, aki mindig határozottan tudja, mit akar az élettől. De az is lehet, hogy sokszor érzed úgy, hogy támogatásra, segítségre van szükséged. 

Én azt gondolom, hogy nem kell vakon hinni egyetlen tanítónak/segítőnek sem. Hiszen ha egyetemes igazságokról beszélnének, akkor mindenki ugyanazt mondaná. Meggyőződésem, hogy mindenki a saját tapasztalatait, azaz a saját igazságát adja tovább. És közel sem biztos, hogy ez megegyezik a tiéddel. 


Ugyanakkor elutasítani akár a lelki fejlődést, akár a testi tisztulást szintén szélsőség. A mi feladatunk az, hogy megtaláljuk az egyensúlyt. Egyik a másik nélkül nem igazán megy. 


Lehet, hogy felkészületlennek érzed magad a gyors változásokhoz, de hidd el, senki nem tudja megmondani, mi a jó neked. Életed nagy kérdéseire csak te tudhatod a választ. Talán már érzed, hogy önmagad elől nem menekülhetsz. Nincs hová bújni.


Sokan a felelősség felvállalása helyett inkább választják a könnyebbik utat: mennek valaki vagy valami (eszme) után, így majd lesz kit hibáztatni, ha továbbra sem úgy alakul az élet, ahogyan elképzelték. 


Azonban rá kell jönnöd, hogy SENKI nem tudhatja, az utad hová vezet. Senki nem tudhatja, a következő pillanatban hogyan fogsz dönteni. Rajtad múlik minden. 

Ha valaki azt mondja, hogy nála van az egyetlen igazság, onnan menekülj! 


A növekvő szabad akarat lehetővé teszi, hogy bármikor átírd életed filmjét. Senki más nem tudhatja, neked mi a lecke egy-egy adott helyzetben. Segítséget nyújthatnak külső meglátásokkal, de ha te magad nem változol és nem vagy hajlandó a megértésre és a felismerésre, az áhított változás nem fog bekövetkezni. 


Folyamatosan változnod kell. Ezen a több éves folyamaton mindenki átesik. A kérdés az, mennyi idő alatt teszed meg az utat. Vannak emberek, akik néhány év alatt megszabadulnak a nagyobb korlátaiktól, másoknak az egész élet kevés hozzá. A döntés a tiéd! Ha ellenállsz, sokkal jobban fog fájni. Ha nyitottan vállalod a változást, a szeretetre törekszel minden helyzetben, meg fogod kapni a boldogságot!

Olyan ez, mintha egy sötét alagúton kellene keresztül vezetni magad. Eldöntheted, hogy leülsz félelmekkel telve, nekidőlve a falnak, hátha valaki a segítségedre jön, vagy remegő lábakkal akár, legyőzve a félelmeid, elindulsz a fény felé. 

Lehet, hogy nehéz lesz a kijutás, talán lassú is, nehézkesek lehetnek a lépteid, fáj majd, ha beleakadsz egy-egy kidőlt fába, de előbb-utóbb kiérsz a fényre. 

Megtapasztalod a csodát, beköszönt a harmónia az életedbe!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html




MentésMentés

Megjegyzések