Remény a reménytelenségben




Néha azt érzi az ember, hogy összedől körülötte a világ. Amikor a kilátástalanság akkorára nő, hogy legszívesebben kimenekülne a saját életéből. Amikor azt szeretné, ha másnap reggel felébredne ebből a rossz álomból, és élhetné azt az életet, ami ott van a szívében. 


Önismeretében már sokáig jutott, és azt gondolta, hogy ez éppen elég, hogy elkerülje a további szenvedést. És tessék! Egyre nagyobb a káosz, egyre nehézkesebbek léptei élete útján. Mintha minden és mindenki összeesküdött volna ellene.


Pedig az igazi életed most kezdi megmutatni önmagát. Figyeld csak meg, hogyan reagálsz, mit gondolsz a helyzetről, ami körbevesz. Egy szerencsétlen áldozatnak érzed magad, akivel kegyetlenül elbánik a sors, vagy egy tudatos létezőnek, aki hálát ad a sorsnak, hogy megmutatja félelmeit, fájdalmait, korlátait, hogy végre megszabadulhasson tőlük? Elfogadod-e a gyengeségeid, szomorúságod, keserűséged, csalódottságod? Ha nem, akkor még sokáig fog tartani. 


Azért mutatják meg magukat ezek az érzések, hogy tudd, eddig hamis énképpel éltél. Nem a valódit láttad magadban. Nem tudtad igazán, ki is vagy. 


A megalázottság-, a megcsalatás- és az árulás sérülése eddig is ott volt a lelked mélyén elásva. Most újra előjöttek a korlátaid, hogy végleg megszabadulhass tőlük. 


De tény, hogy ehhez fel kell ismerned a tanítást!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



MentésMentés

Megjegyzések