Gyógyítsd meg múltadat! Négylépcsős feladatsor, ami pozitív hatást gyakorol jövődre!




Van egy négylépcsős feladatsor, amelyen keresztül - személyes erőnkkel -pozitív hatást gyakorolhatunk a jövő alakulására.

Először fel kell újítanunk múltunkhoz fűződő kapcsolatunkat gyökereink felkutatása és azon felismerés révén, hogy előttünk élt emberi lények hosszú és nemes vérvonalának eredményei vagyunk. Ha ezt a lépést megtettük, át kell vizsgálnunk örökségünket, hogy kiválasszuk a minket erősítő tulajdonságokat, és megszakítsuk a negatív ősi mintákat. Ha ezzel megvagyunk, meg kell tanulnunk gyökeresen megváltoztatni a jövőről alkotott korlátozó hiedelmeinket. Mindezek után végre készen állunk, hogy konkrét tettekkel erősítsük a jövőnket. Azok, akik végigmennek ezen a négylépcsős folyamaton, alapvető változásokat érhetnek el a saját életükben, és egyúttal segíthetnek átalakítani a jövőt.


GYAKORLAT:

Vágd el az ősi negatív hatások kötelékét!

Az alábbi vezetett meditáció abban segít, hogy önmagukért – és nem feltétlenül a tetteikért – szerethesd a családodat és az őseidet:

Egy hegy tetején állsz. Az ősök egymás után tűnnek fel a kanyargó ösvényen, és feléd tartanak. Kezedben fogod az igazság pálcáját, és ahogy elődeid egyesével közelednek, mindegyikük szívébe és lelkébe beleláthatsz. A pálca a kezedben végtelen jóindulattal és megértéssel tölt el. Látod az egyes emberek életének kihívásait és diadalait. Képzeld el, hogy együtt érzőn azt mondod nekik: „Elfogadlak titeket annak, akik vagytok.”

Miközben őseid egyesével megállnak előtted, figyeld meg a kettőtök közötti teret. Gyakran láthatatlan, de nagyon is létező fizikai kapcsolatban vagyunk másokkal. Ha negatív energiaáramlást észlelsz kettőtök között, képzeld el, hogy elvágod a köteléket, amely az illetőhöz fűz. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden kapcsolatot elvágsz a kérdéses ősöddel, csak a rád tett negatív pszichikai hatásaitól szabadulsz meg. Mondj búcsút a felmenőidnek, figyeld, ahogy távoznak, és áldd meg őket. Ha megáldod az őseidet, az áldásod az idő áramlásában a saját fejedre száll majd vissza.

Képes vagy a múlt meggyógyítására – szeretettel, gyengéden és mégis határozottan. Legyen előtted a kép, amit el szeretnél érni, és ne hagyd, hogy a célod elhomályosuljon. Ne feledd, hogy minden, ami eddig történt veled, spirituális fejlődésedet mozdította elő. A múltad, bármilyen alakot öltsön is, értéket hordoz. Talán megtanultad általa a mások iránti könyörületességet. Talán erősebb emberi lénnyé tett. A fák gyökere ott nő a legmélyebbre, ahol a szél a legerősebben fúj. A Dalai Láma azt mondta, hogy türelmet nem a barátainktól tanulunk – más szavakkal: ahhoz, hogy a türelem kifejlődhessen bennünk, olyan élmények kellenek, amelyek ezt elősegítik.

Tekints értékes ajándékként a múltadra. A fájdalmon és a szenvedésen túl ott várnak rád a kincsek is, amelyeket a tapasztalataidból, valamint az őseid által rád hagyott érzelmi örökségből gyűjthettél össze. A kapott dolgokért érzett megbecsülés és hála szelleme engedi meg, hogy a jövő teljes pompájában bontakozzon ki előtted.






Megjegyzések