A hit ereje




Amiben hiszünk, az elménkben valóságként létezik.

A hit működésbe hozza a teremtő erőt – amiben hiszünk, az idővel valós esemény, körülmény, stb. formájában, anyagi szinten is megvalósul.

Bár a hit hatalma mindenkor készen áll arra, hogy beteljesítse álmainkat, egyre több olyan ember van, aki nem képes hinni. Bár ez valóban nehéz, egyáltalán nem lehetetlen. A legtöbb ember hisz valamiben, de sajnos mindig valami rosszban. Talán azért, mert elveszítették ős-bizalmukat, és nem érzik, hogy ők is részei a teremtés rendjének, harmóniájának.

Ha újra meg akarjuk tanulni, hogy higgyünk a jóban, és tudatosan szeretnénk a mindent átfogó rend részévé válni, először saját magunkban kell rendet tennünk. A siker felé vezető legfontosabb lépés ugyanis abban áll, hogy hiszünk magunkban és a saját sikerünkben. Ez a hit azt jelenti, hogy újra felfedezzük az ember igazi természetét.

Túlságosan hiszünk a tudás praktikus értékében, és túl keveset tudunk a hit praktikus értékéről.

Kezdje egészen apró lépésekkel: tudatosítsa magában, mi az a jó, amiben még képes hinni. Amiben hisz, az megvalósul, és máris sikerélményben lehet része. A sok kisebb majd nagyobb sikerélmény pedig idővel megerősíti a hitét.

Eddze a hitét is úgy, mint az izmait, és adjon neki lehetőséget, hogy kiteljesedhessen önben. Tanulja meg meditálás közben is átérezni a hitét. Ne tűzzön maga elé túl nagy célokat, inkább lépésről lépésre próbáljon meg előre haladni, így önmagában is egyre erősebben hisz majd. Higgye el, hogy ön is része a világegyetem leghatalmasabb erejének! Ha nem ön, akkor ki más? Ha nem most, akkor mikor?

Kívánságai megmutatják a célját, hite pedig megmutatja az utat!

Próbáljon egyre tudatosabbá válni – az alábbi kérdések megválaszolása segít ebben:

– Milyen gyakran tapasztalok „szerencsés véletleneket”?
– Figyelembe veszem az idő minőségét?
– Képes vagyok arra, hogy jól osszam be az időmet?
– Azt teszem, amit helyesnek tartok?
– Kihasználom a képzelőerőmet?
– Fellobbantottam magamban a lelkesedés tüzét?
– Van karizmám?
– Tisztában vagyok azzal, mi az életem értelme?
– Valódi hivatásomnak élek?
– Megtaláltam életem látomását?
– Tudatosan, valódi önmagamként élek?
– Játékként fogom fel az életet?
– Milyen gyakran élek át beteljesedett pillanatokat?
– Megtaláltam magamban a harmóniát?
– Mennyire élek tudatosan?
– Mennyire vagyok egészséges?
– Boldog párkapcsolatban élek?
– Beteljesedett életet élek?
– Néző, vesztes vagy győztes vagyok?

Azoknak az úgynevezett csodáknak és titkoknak, amelyeket a tudomány és a logika nem képes megmagyarázni, a hit az alapjuk. Tanuljon meg hinni a jóban, a hit ugyanis a legmegbízhatóbb eszköz a sikertelenség elkerüléséhez. Hatalmát sokan kinevetik, ezek az emberek azonban sohasem lesznek sikeresek.

A hit végtelenül intelligens dolog, az a készség testesül meg ugyanis benne, hogy képesek vagyunk felismerni az emberi szellem határtalanságát. Ehhez az is hozzátartozik, hogy megrendíthetetlenül hiszünk saját magunkban, és abban, hogy megérdemeljük a sikert. Készek vagyunk elfogadni, és erősen hiszünk abban, hogy ez a siker egyik legfontosabb előfeltétele.

Aki nem hisz a sikerben, az sohasem lesz sikeres!


Kurt Tepperwein: Milliomos bárki lehet




Megjegyzések