Auraszínek jelentése


Mit lehet megtudni az aurából?

Az aura rendkívül bonyolult energia- és információs rendszer. Mint köztudott, az aurának több rétege van. Az aura rétegei rendkívüli módon hatnak egymásra és a fizikai testre. A „minden mindennel összefügg” elv alapján a fizikai testben végbemenő változások változásokat idéznek elő az aurában és annak rétegeiben is. Ezek a változások az auraleképző (a köztudatban aurafényképezőként ismert) készülékkel nyomon követhetőek.

Az aura kiterjedésének, színárnyalatainak változásából következtetni lehet a fizikai testben, a tudatban, a lélekben végbement változásokra is. Életenergia-színeink, azaz auraszíneink azt tükrözik, hogyan érzékeljük és éljük életünket, és az adott időben milyen valóságot tapasztalunk meg és ezek hogyan hatnak ránk. Azt is mutatja, hogyan dolgozzuk fel a külső hatásokat testileg, érzelmileg, mentálisan és spirituálisan. Ebből következően egyértelmű, hogy az asztrális és mentális rétegei auránknak a bennünk zajló érzelmi és gondolati változásokkal összhangban átalakulnak, változnak.

A nemzetközileg elismert Max Lüscher svájci pszichológus közvetlen összefüggést talált a különböző archetípusok, illetve pszichológiai minták és a színek között. A színterápia további információkkal szolgál a színminőségek kapcsolatáról bizonyos személyiségjegyekkel, sőt még fizikai funkciókkal is a test különböző területein. Az auraszínek és a személyiségjegyek, illetve tulajdonságok között ugyanolyan kölcsönhatás van, mint az asztrológiában a csillagjegyek és személyiségtípusok között.

A következő aura-alapszínek megközelítő útmutatóul szolgálhatnak az emberi aurák értelmezéséhez. Fontos megemlíteni, hogy ezek csak alapirányok, az auraelemzésnél - a színen kívül - lényeges az aura mérete, formája, a színek tisztasága, az árnyalatok, a sérülések, meghatározóak továbbá a csakrák méretei, színei, változásai, stb.


VÖRÖS

Életerőt, aktivitást, akaratot, szenvedélyességet mutat. Energikus, erőteljes tevékenységet végző, gyakorlatias, szexuális beállítottságú, izgatott, szenvedélyes, érzéki, vágyai által vezérelt, bizakodó, impulzív stimulációnak kitett, erős akaratú, versenyképes, győzni akaró, izgatott, közvetlen egyén jellemzője. A vörös az aurában kifejezhet stresszt, dühöt, haragot, vagy túlhajszoltságot.



NARANCSSÁRGA

A narancs a vörös és a sárga keveréke, ezért a kreatív aktivitás és a gondolkodás kombinációja. Kalandos, testi, kreatív, izgatóan energikus, szereti a fizikai valóságot megélni és ugyanakkor megkérdőjelezni, kíváncsiság, termelékenység a legfőbb jellemzői. A világos narancssárga vidámságra, pozitív gondolkodásra, és élénk képzeletre utal. A sötétebb, barnás narancssárga befolyásoltságra, fáradtságra, féltékenységre, a konkurenciától való félelemre, esetleg dohányzásra utal. A sárgásbarnák legfontosabb jellemzői a tisztán intellektuális és analitikus tulajdonságok, szeretnek szilárd alapot teremteni, közel sem használják a testüket és érzelmeiket olyan gyakran, mint más színszemélyiségek.



SÁRGA

A könnyed életstílus, a derű, az intellektus, az értelem által történő megismerés színe. Kreatív, szuggesztív, gyors észjárású, sugárzó egyéniség, amihez társulhat egoizmus, felszínesség. A világossárga szín vidám kedélyre, spontanitásra és örömteli felismerésekre utal, a sötét árnyalatú, homályossárga jelölhet megerőltetést, irigységet, irányítási vágyat, befolyásolhatóságot, érzelmi bezárkózottságot.



ZÖLD

Az elégedettség, a harmónia, egyensúly színe. Nyitott, barátságos, jó szándékú, együttérzéső, segítőkész, természetet kedvelő egyént jelöl. Az áttetsző, tiszta zöld gyógyításra enged következtetni. A mélyzöld gyakorlatiasságra, rugalmatlanságra vagy anyagi központú gondolkodásra, míg a sötétzöld önző, másokat kihasználni akaró, de az igazi értékeket szemelőtt tartó magatartásra utal.



KÉK

A béke, a felebaráti szeretet, a türelem és az elégedettség színe. Segítőkész, gondoskodó, békés, őszinte, érzékeny, oltalmazó, gondoskodó, nyugodt, odaadás, empátia a legjellemzőbb “kék” tulajdonságok. A homályoskék visszafogottságra, befelé fordulásra, a valóságtól való elmenekülés vágyára, depresszióra utalhat. A türkizkék jó zenei hallásra, jó nyelvérzékre, a zene élvezetére utal.



IDIGÓ

A spiritualitás, a magasabb rendű tudás, az érzékenység színe. Éles elméjű, tiszta, kreatív és önálló, intuitív, belső tudás, magasabb elme, integritás, függetlenség – ez az indigók legjellemzőbb tulajdonsága. Magas mentális tudás, spirituális és intuitív képességek. Sötét, zavaros indigó – szétszórt, zavarodott, antiszociális.



FEHÉR

A mindent befogadás, a tisztaság színe. A fehérek az energia legnagyobb rezgését tükrözik: a fehér fény, az univerzális életerő. A fehér, vagy átlátszó fény maga tulajdonképpen nem szín. A szivárvány minden színének vagy minden színnek a kvintesszenciája. Csendes, érzékeny és békés egyéniségek, tiszta fehér energiájukkal energetikai kaméleonok, és ezért könnyedén veszik fel mások jellemzőit, viselkedésmintáit, érzelmeit és gondolatait.

Az auraszíneknél, akárcsak az asztrológiában a csillagjegyeknél a személyiségtípus jellemzőinek pozitív és negatív aspektusai dominálhatnak az egyének élethelyzeteitől, döntéseitől függően. Rajtunk múlik, hogyan reagálunk különböző szituációkra és hogyan élünk meg élethelyzeteket, lehetőségeket.

Tárczy Zita aurakonzulens


Megjegyzések