Megszívlelendő üzenet 2.

Te nem véletlenül vagy itt ezen a Földön. A létnek szüksége van Rád.
Nélküled a létből hiányozna valami, amit senki más nem képes pótolni. Ez ad Neked méltóságot: mindenki hiányolna, ha nem lennél itt!
A csillagok, a Nap, a Hold, a fák, a madarak, a Föld-a világon minden érezné, hogy valahol egy pici vákum van, és ezt az űrt rajtad kívül senki más nem töltheti be. Hidd el, hogy minden irányból csak hatalmas szeretet árad feléd. Vannak olyan időszakok az életünkben, amikor úgy tűnik, minden és mindenki ellenünk van, túl sok minden húz minket ide-oda. Ha megtalálod az igazságot önmagadban, akkor mindent megtaláltál ebben a világban. Csak a saját életedért vagy felelös. Az igazság rajtad keresztül találja meg az útját. A lényeg, hogy nyitottá válj arra, ami rajtad keresztül akar kifejezésre jutni. Előtted is csak a természet van, utánad is csak a természet van... miért kell a közepén ennyire aggódni, ennyit nyugtalankodni? Miért ez a kétségbeesés? Az egész út a semmiségből indul, és a semmiségben
végződik. Ne a múlt emlékeivel és a jövő várakozásaival megterhelve éld az életed-a minimumon. Légy éber a jelenben, és élj a maximumon. Minden olyan alkalommal, amikor egy rendkívül nehéz helyzetbe kerülsz, mint mindig, ott van előtted a választás lehetősége: megsértődsz és keresel egy bűnbakot, akit vagy amit majd hibáztathatsz a nehézségekért, vagy szembenézel a kihívással, és fejlődsz. Csak saját magadat tudod kivezetni az árnyékból a fényre. Minden ember útja nagyon viszontagságos. Sok bátorság kell hozzá.

Buddhának egyik legjelentősebb, az emberiség spirituális fejlődését segítő tanítása ez:

"Légy önmagad fénye".

Mindenkinek ki kell fejlesztenie magában a képességet arra, hogy bármilyen kísérő, térkép vagy útmutató nélkül megtalálja a kiutat a sötétségből. Az egyetlen változatlan dolog a világban a változás maga.

Az élet folyton önmagát ismétli. Ha nem figyelsz oda, tovább ismétli magát. Amint meglátod a sablont, ki tudsz ugrani belőle. A hajnal nincs messze, -de mielőtt eljutsz a hajnalhoz, keresztül kell menned a sötét éjszakán is. És ahogy a hajnal egyre közeledik, az éj egyre sötétebbé válik. Ez egy új megértés hajnala. Az égbolt mindig is ott volt, hogy felfedezd. Érezd, ahogy meg - megrebbennek a szárnyaid legbelül. Tárd ki őket és légy szabad! Te nem vagy börtönben, nem vagy kalitkában.
Kitárhatod a szárnyaid, és Tiéd az egész égbolt. A Hold, a Nap, az összes csillag mind-mind hozzád tartozik. Beleveszhetsz a végtelen kékségbe... Csak hagyd ott végre azt a kalitkát, lépj ki belőle, és Tiéd az egész égbolt! Tárd ki a szárnyaid, és repülj a nap felé, mint a sasmadár. A belső világban, a belső égbolton a szabadság a legnagyobb érték-minden más, még a boldogság is másodlagos mellette...

OSHOMegjegyzések