Vizualizációk a csakrák megtisztítására


A meditációk mellett a belső vizualizációk is meg tudják tisztítani, és egyensúlyba tudják hozni a csakrákat. A vizualizációk kiegészíthetik a meditációt, vagy helyettesíthetik is azt. Én akkor használom a vizualizációkat, amikor gyorsan kell a csakráimat megtisztítani, például egy előre nem betervezett gyógyító ülés előtt.

Az alábbiakban hét vizualizációt sorolok fel. Ezeket rendkívül hatásosnak találom:


A Fehér Fény

Lelki szemeid előtt láss egy óriási, kristályfehér fénysugarat, mely épp fejed tetejébe áramlik. Olyan fényesnek képzeld el ezt a fényt, amennyire csak tudod, olyan fényesnek, mint amilyen fényt egy tucat halogénlámpa tud kibocsátani magából.

Lásd, ahogyan a fény szétárad fejed tetejének belsejében, és eloszlat onnan minden sötétséget vagy homályosságot a csakráidból: a fejed tetején a koronacsakrákból, a fülcsakrából, a harmadik szemből, a torokcsakrából, a szívcsakrából, a napfonat csakrából a köldököd mögötti területről, a pár centiméterrel a köldököd felett elhelyezkedő szakrális csakrából, és a gerinced alapjánál lévő gyökércsakrából.

Lelki szemeiddel képzeld el, hogy mindegyik csakrád kifényesedik, és tökéletesen egyforma méretûvé válik.


Üveggolyók

Képzelj el nyolc darab gyönyörû, egymásra helyezett üveggolyót, felülről lefelé a következőképpen: 
királybíbor 
vöröseslila 
mélykék 
égszínkék 
smaragdzöld 
napsárga 
élénk narancssárga 
rubinvörös

Lásd, ahogyan a golyók egyre nagyobbak, fényesebbek lesznek, és egyre inkább megvilágítja őket a fény. Addig növeld a méretüket, amíg egyforma nagyságúak nem lesznek. Lásd a golyókat teljesen átlátszónak, és lásd, hogy a színek olyan tiszták, hogy egy folt sincs rajtuk.


Vákuumszivattyúzás

Képzelj egy óriási vákuum csövet, mely a mennyei felhők közül nyúlik le. Ennek a vákuumnak az a feladata, hogy leszívjon minden sötét, negatív energiát. Vizualizáld, hogy fejedbe is behatol a fejed tetején lévő koronacsakrán keresztül. Döntsd el, hogy milyen fokozatra állítod be: alacsony, közepes, magas, vagy extra-nagy fokozatra. Speciális helyekre is odairányíthatod, vagy arra is kérheted, hogy egész fizikai tested és fénytested területén végezzen alapos tisztítást.


Színek belélegzése

Amint veszel egy nagyon mély lélegzetet, képzeld el, hogy belélegzed a zöld színt. Ahogy teljesen kifújod a levegőt, lásd, hogy sárga színt lélegzel ki. Aztán, szívd be olyan mélyen a kék színt, amennyire csak tudod, lásd, hogy a bíbor szín behatol minden egyes sejtedbe és a véráramodba. Végül fújd ki teljesen a piros színt. Ismételd meg az egész gyakorlatot háromszor.


Repülj át a rácsokon!

Képzeld el magad az asztrál síkon, hogy körbe-körbe repülsz. Az ég úgy redőzik mögötted, akár egy mélykék bársony, fénylő csillagokkal. Belül és körben egymást, keresztező fénynyalábokat sugárzol, melyek olyanok, mint színes fények neonsugarai. A rácsok egy nyitott négyzetet alkotnak, amin könnyen át tudsz repülni.

Lásd magad, amint a piros rács felé ugrasz. Amint közelebb repülsz a piros fénynyalábhoz, elektromos pulzusok hangját hallod majd. A rácson átrepülve érezni fogod, hogy pulzáló piros fénynyaláb minden pénzzel, biztonsággal és karrierrel kapcsolatos gondot eltüntet.

Aztán úgy döntesz, hogy átrepülsz a fényes, narancssárga rácsokra, és amint ezt teszed, úgy érzed majd, hogy minden testeddel kapcsolatos dolgot magad mögött hagysz. Fordulj meg és lásd, hogy minden testeddel kapcsolatos aggodalmad, beleértve a függőségeket is, ott lóg egy narancssárga doboz felett, amelyen te csak átrepülsz. Most minden fizikai "bajod" megszûnt.

Egy óriási, megkönnyebbült sóhajjal azon kapod magad, hogy éppen egy fénylő sárga fénynyaláb-rácson repülsz keresztül. Lásd és érezd, hogy a sárga fények eltávolítanak minden fennmaradó, hatalomtól és kontrolltól való félelmet. Mint egy hatalmas lábtörlő, a fények eltüntetnek minden lerakodást és leveszik a súly a lelkedről.

Aztán gyönyörû zöld rácson belül és kívül repülsz. Öröm neked újra meg újra körülrepülni a pulzáló négyzeteket, elámulva attól, hogy tudsz repülni. Amint átrepülsz minden egyes zöld négyzeten, érezd, hogy a szíved megtelik az univerzális szeretet melegével. Figyeld, amint a zöld rácsok eloszlatnak minden félelmet, ha félsz szeretetet adni, vagy kapni.

Amint ilyen élénknek és nagyszerûen érzed magad, pulzáló világoskék rácsok között folytatod a repülést. Hallod az ezekből a rácsokból áradó mennyei zenét, és kedved támad énekelni. Amint nagy kedvvel bekapcsolódsz a kék rácsok muzsikájába, érzed, hogy a torkod teljesen megnyílik azelőtt az öröm előtt, hogy tökéletesen fejezd ki magadat.

Vess egy örömteli bukfencet, amint ezután elrepülsz néhány kobaltkék színû rács felett, mely megragadta a figyelmedet. Eláll a lélegzeted a bársonyos éjszakai égben látható acélkék rácsok szépségétől. Ahogyan átkörözöl és körözöl az acélkék rácsok szépségétől. Ahogyan átkörözöl és körözöl az acélkék rácsokban, azt érzed, hogy minden akadályt, mely útjában áll tisztánlátásodnak, elszívja a kék négyzetek mágikus ereje. Odateszed az arcodat nagyon-nagyon közel az egyik acélkék rácshoz, és elmerülsz a kék szín mély árnyalatának a csodálatában. A kék állandóan lüktet egyet, egy, egy, egy, s te érzed, hogy a harmadik szemed válaszul ezekre a pulzálásokra, teljesen kinyílik.

Körülnézel, és a színek az égen élénkebbnek látszanak, mint azelőtt bármikor is. Jobb oldaladon észreveszel egy ibolyaszínû rácscsoportot, és odarepülsz, hogy megszemléld. Az ibolyaszínû rácsok olyan harmonikus dallamot játszanak, mint amilyen az angyalok éneke. Amint átrepülsz a négyzeteken, ráébredsz, hogy rendkívül élesen hallasz. Hallasz minden hangot, a mennyei zene minden hangjegyét, és köszönetet mondasz azért, hogy spirituális hallásod teljes mértékben újjáéledt.

Addig-addig szállsz körbe és körbe, amíg bársonyszínû rácsok egy újabb csoportja meg nem ragadja a figyelmedet. A sötét bársonyos színek lélegzetelállítóak a neonrácsban tündökölve. Azon nyomban odarepülsz a bársonyrácsokra, és átrepülsz a négyzeteken. Egyre könnyebbnek, egyre jobbnak és jobbnak érzed magad, mintha olya békességet és szabadságot éreznél, amilyenben évek óta nem volt részed.

Csodálatosan érzed magad, és visszaszállsz a földre, a hazádba, a városodba, az otthonodba. Kinyitod a szemeidet, és széttárod a karod. Nagyszerûen érzed magad, élettel telinek és spirituálisan feltöltődöttnek.


Gyógyító templom

Amint behunyod a szemeidet és veszel néhány mély levegőt, képzelj el két, fehér sugárzó lényt magad előtt. Ezek a fénylények nagyon szeretnek téged, és érezheted amint feltétel és bírálat nélkül szeretet feléd árad. Tudják, hogy ki vagy, és te is tudod, hogy ők kicsodák.

Kézen fognak, és te hagyod, hogy vezessenek. Most lenézel, és észreveszed, hogy mindhárman a levegőben szálltok. A szobád, amelyben voltál, eltûnt. Most csak a két fénylényt látod. Lenézel, és észreveszed, hogy egy ragyogó fehér köntöst viselsz. Ez a legkényelmesebb, legtermészetesebb ruha, amelyet valaha viseltél.

Egy gyönyörû kupolás templomban találod magad. A fénylények azt mondják, hogy állj rá a magasra emelt, kör alakú pódiumra. Észreveszed, hogy a templom tetején íves ablakok vannak. Minden egyes ablak üvege különböző ékkő-színû. Épp akkor egy erős fénysugár hatolt át a piros ablaküvegen, és érzed, hogy beborítod a piros fény.

A fénylények arra kérnek, hogy lélegezz mélyeket. Aztán, ahogy kilélegzel, a fénysugár átszûrődik a következő ablakon keresztül, és téged beborít visszaverődő narancssárga fénye. A fénylények arra kérnek, hogy fordulj az óramutató járásával megegyező irányba, hogy egész testedet beboríthassa a narancssárga fény. Amikor körbefordultál, a fénynyaláb áthatol a fénylő sárga ablakon. A tested úgy fénylik akár a napsugár, szeretet és melegséget érzel.

Azután a fény egy zöld üvegen keresztül hatol át, és elcsodálkozol rajta, hogy kezeid a zöld árnyalatában tündökölnek. Épp ekkor a fény egy világoskék ablakon keresztül szûrődik át. Megfürdesz a kék ezen, csodás árnyalatában, mely egy kristálytiszta tóra emlékeztet. A fénylények figyelmeztetnek, hogy továbbra is lélegezz nagyokat ki és be. Amint ezt teszed, a világos fény átsugárzik egy királykék ablakon keresztül. Testedet beburkolja a kék ezen árnyalata, és elámulsz azon, hogy milyen szép a köntösöd a sugárzó fényben.

A fénysugár aztán egy ibolyaszínû, ívelt ablakon keresztül szûrődik át, és te teljesen felemelkedettnek érzed magad ettől a színes fénytől, mely körülölel téged. A fény aztán egy bíborvörös ablaküvegen hatol át, és hirtelen zene tölti meg a templomot, minden ablakon egyszerre süt be. Nézed amint egy szivárvány az angyalok, a fénylények és köréd csavarodnak.

A fénylények kitárják karjaikat, és elkísérnek az emelvénytől. Könnyûnek és csodálatosan érzed magad, ahogyan a fénylények visszakísérnek a szobába. Amint kinyitod a szemeidet, tudod, hogy most volt részed a legfrissítőbb kezelésben, a gyógyítás templomában.


A harmadik szemet megnyitó gyakorlat

Képzeld el, hogy egy aranyfény fény vesz körül. Lélegezd be ezt a fényt addig, amíg fejed belseje meg nem telik vele. Fújd ki a levegőt, és egy újabb mély lélegzettel lásd, amint az aranyfény úgy gyûlik össze, akár egy vékony, tömör kötél. Lásd és érezd, hogy az aranyszínû kötél keresztül megy a harmadik szemeden. Lásd és érezd amint ez a fénykötél, befûződik a szemedbe, fejed belsejéből ki a szobába. Végy levegőt, és vedd vissza a fénykötelet a szádba, és vezesd át újra a harmadik szemeden keresztül.

Talán egy kis nyomást is érzel, ahogy a harmadik szemed megtisztul és kinyílik a fénykötél által. Ha a harmadik szemed évekig vagy életek során zárva volt, a kötél kényelmetlennek tûnhet. Lélegezz be és ki, hogy könnyíts a kényelmetlenség érzésén a csakra megnyitásának alkalmával.

Amikor úgy érzed, hogy abba kell hagynod, vizualizáld magad, hogy a szobába fújod ki az aranyfény színû fényt. Lásd, hogy harmadik szemed örömmel van nyitva, és boldog, mert újra lát olyan dolgokat, melyek vezethetnek téged.


Szerző: Doreen Virtue

Megjegyzések