Méltatlannak érzed a helyzetet, amiben élsz? Gyógyítsd meg az érzéseid!




Érezted valaha, hogy nem vagy elég jó? Hogy tőled mindenki csak elvenni akar? Bárhogy is igyekszel, soha nem tudsz megfelelni. Téged csak kihasználnak, becsmérelnek, kritizálnak, rombolják az önbecsülésed


Bízol, mégis folyamatosan csalódnod kell. Újra becsapnak, de még mindig bízol. Hiszen érzed, hogy nem lehet ilyen kegyetlen a világ. Megcsillan a remény, rád mosolyog a szerencse. Talán majd most! - gondolod magadban. De újra jön egy hatalmas pofon. Ez már leterít a földre. Azt érzed, már nincs erőd felállni. Nincs tovább. És amikor életed legmélyebb pontján vagy, még egy nagyon rúgnak beléd. Kiterülve fekszel, s talán azt érzed, innen már nem vezet út a fénybe. Nincs erőd felállni, itt vége mindennek. Bele kell törődni a boldogtalan létbe. 


S nem elég a sok szenvedés, még a szeretteid is magadra hagynak. Egyedül maradtál. 


Éjszaka csak forgolódsz az ágyban, s szüntelen azt kérdezed: - “MIÉRT? “ - Mit vétettem, hogy ennyi szenvedést kapok? Mit követtem el, hogy nem jön egy percnyi boldogság?


Imádkozol, de nincs válasz. Mintha szavaid nem jutnának el a Teremtőhöz. Azt érzed, nem ért meg senki. Nem tudják, micsoda fájdalom lakik a lelkedben. Nem jön a segítségedre senki, és most nem tudod, mitévő légy.


Arra kérlek, elsőként adj ki magadból minden fájdalmat, ami feszít belül. Menj ki a szabadba és ordítsd ki minden dühödet! Add ki minden sérelmedet! Mondd el, hogy mennyire fájt, amit tettek veled. Mondd el, hogy igazságtalannak érzed, amit kaptál… Hadd jöjjön ki belőled az a sok elzárt düh, harag, félelem és fájdalom! Légy őszinte, ez most a legfontosabb. A természet a legjobb hallgatóság. Meglátod, óriási tehertől fogsz megszabadulni. 


Ha kicsit megkönnyebbültél, ülj le egy nyugodt helyre és gondold át az életedet kérlek. Hívd meg lelked egy közös emlékezésre. 

Menj visszafelé az idő vonalán és ismerd fel azokat a helyzeteket, amikor ugyanazt érezted, amitől a jelenben szenvedsz. 

Ha megaláztak, akkor kérlek, idézd fel a legutóbbi helyzetet, amiben megalázottnak érezted magad. 


Majd menj még mélyebbre, még régebbre. Azelőtt milyen szituáció éreztette veled, hogy értéktelen vagy? Idézz fel mindent, ami ennek kapcsán eszedbe jut. Menj vissza egészen gyermekkorodig, vagy akár még régebbre. Vajon honnan ered mindez? 


Így fogsz eljutni a gyökérélményig, ahonnan magadban hordozod ezt a mintázatot. Szinte beléd égett az évek folyamán. Ez az oka annak, hogy folyamatosan ugyanazokban a helyzetekben találod magad. Vagy különböző szituációkban, de az érzés ugyanaz: - Értéktelen vagyok. 


Amint eljutsz a blokk gyökeréhez, tudatosítsd magadban, hogy te vagy a felelős életed minden mozzanatáért. A hozott mintáiddal teremtesz, így senki más nem tehető felelőssé a történtekért. 

Gondolatban hívd be azokat az embereket, akik megmutatták a sérüléseid, akikről úgy érezted, hogy bántanak, és köszönd meg nekik a tanítást, amit adtak. 


A Benned élő minták irányították érzéseid, amikkel bevonzottad a helyzeteket. Hogyan is tudnál bevonzani egy hűséges társat, ha a fejedben az van, hogy minden ember megbízhatatlan? Amikor nem tudsz hinni semmiben. Félsz, rettegsz attól, hogy elárulnak… Hogy megaláznak… Mert talán ezt tették az édesanyáddal, az édesapáddal, és te kisgyermekként elhitted, hogy ez a természetes. Szinte beléd égett ez a minta. 

Lehet, hogy már nem emlékszel arra, hogy mi történt, de lelked képes előhívni az emlékeket. A felismeréssel pedig elkezdenek feloldódni a mintázatok. 


Ha készen állsz rá és képes vagy megbocsátani, elengedni a fájdalmakkal teli emlékeket, akkor szinte biztos a gyógyulás. Hívd be azt a családtagod, akinek hordozod a mintázatát, és szeretettel add vissza neki. Köszönd meg a tanítást, amit adott. Majd lásd megad kicsi gyermekként, aki oly elesett és fél. Lásd magad ebben a régi szituációban. Menj oda ehhez a kisgyermekhez és vigasztald meg. Bocsáss meg neki, amiért azonosult ezzel a fájdalommal. Öleld meg, és mondd el, hogy bármi is történt a múltban, te pont így szereted őt. Mondd el, hogy biztonságban van. Hogy te mindig itt leszel neki.


Ha képes vagy ezt megtenni, erőteljes javulásnak indulhat az életed. Megkönnyebbülsz, felelősséget vállalsz, és többé nem hagyod, hogy úgy bánjanak veled, ami méltatlan hozzád!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html







Megjegyzések