Pran - mudra - Gyógyító kéztartás


Ez a kéztartás felerősíti a vitalitást, növeli a test energiapotenciálját, megszünteti az álmosság tüneteit, a kimerültséget és a fáradtságot, javítja a látás élességét és számtalan szembetegség esetén hatásos; pozitív hatással van a mentális egészségre; erősíti az immunrendszert, segít légzési problémák esetén:


Pran-mudra

Mindkét hüvelyk-, gyűrűs-és kisujj hegye összeér, míg a másik 2 ujj egyenesen nyújtva. A mudrát a köldök előtt tartsa 15 percig (akár napi két alkalommal is, krónikus problémák esetén 15 napon keresztül 5-15 percig) észak felé fordulva, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse! 
Mantra:OM NAHA KALI SHAKTI NAMAHA. 
Testi hatása:harmonizálja a prána vayu-t (torok, mellkas, érzékszervek, koponya), felerősíti a vitalitást, növeli a test energiapotenciálját, megszünteti az álmosság tüneteit, a kimerültséget és a fáradtságot, javítja a látás élességét és számtalan szembetegség esetén hatásos; pozitív hatással van a mentális egészségre; erősíti az immunrendszert, segít légzési problémák esetén; köhögés, megfázás esetén is hatásos; tisztítja az aurát; depresszió, alkoholizmus, dohányzás, függőségek, apátia, reménytelenség, tehetetlenség, öngyilkossági gondolatok esetén is jó eredménnyel használható.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok:pillanatban rejlő teljesség átélése, önbizalom növelése, alkotó akarat, belső fókuszáltság megteremtése, teremtési cél beteljesítése, polaritás feletti hatalom, önátalakítás. Segít a haláltól való félelem esetén is.


Forrás: Késmárki László: Önfejlesztő kéztartások Ankh kiadó 2016.




Megjegyzések