Az újrakezdés művészete



Vajon hányszor fogalmazódott meg benned az utóbbi időszakban, hogy olyan jó lenne újra kezdeni mindent? Olyan jó lenne tiszta lappal indulni… Egész biztosan mindent másként csinálnék… Más döntéseket hoznék… 


De vajon mit jelent újrakezdeni mindent? Talán ideje felismerni azt, ami visszahúz, visszatart a fejlődésben, ami nem engedi, hogy önmagam legyek. Ideje őszintének lenni, és beismerni, hogy bizony vannak személyek és helyzetek, amik rombolják önbecsülésemet. 

A felismerés már önmagában elindíthatja az elengedés folyamatát, de néha tudatos lépéseket kell tennünk ennek érdekében. Tudatosítom magamban, hogy az elengedés nem jelent végső búcsút, nem jelent végleges lezárást. Csupán azt jelenti, hogy elengedem a görcsösséget, hogy mindenáron megtartsak valakit vagy valamit az életemben, aki/ami nem szolgálja már a fejlődésemet. Mostantól én vagyok a legfontosabb, azért szeretettel elengedem a ragaszkodást. Az én jól-létem mindennél fontosabb. 


Tudom, hogy amennyire becsülöm önmagamat, annyira érzem megbecsülve magam a sorsom által. Pont annyira becsülnek meg embertársaim is. Mindig minden belőlem indul ki. Bármit is szeretnék viszontlátni az életemben, elsőként magamban kell megteremtenem. 


Amikor elérkezettnek látom az időt, újratervezek. Nem félek elengedni azt, ami megakadályozza, hogy boldog legyek. Tudom, hogy valami sokkal jobb jön majd a helyére. 

Megtervezem, hogy mit szeretnék a jövőben, és elkezdek aszerint élni. Előkészítem a helyet a vágyaimnak. Ahhoz, hogy megkapjam, amire vágyom, tudni kell pontosan, mit is akarok igazán. Részletes tervet készítek, és erre fókuszálom a figyelmemet. Sok ember sajnos itt rontja el. Tervez, imádkozik, kéri a lehetőségeket, majd nem él velük. A cselekvés már megbénítja. Pedig anélkül nem megy. Az ima nem a kérésedet teremti meg, hanem a lehetőségét annak, hogy te megteremtsd, amire vágysz. 


A feladatod az lenne, hogy vess számot az életedről. Gondold át kérlek, vannak-e olyan területek az életedben, amik igénylik a változtatást? Ha igen, akkor határozd meg, milyen irányú legyen a változás, és mit kell tenned azért, hogy közelebb kerülj hozzájuk. 


Csak a példa kedvéért: Tegyük fel, hogy az egészséged visszaszerzése a célod. Talán már tudod, hogy testi tüneteid mind jelzések, hogy változtatnod kell. Légy hálás értük. Ne mérgelődj, ne bosszankodj, mert azzal tovább rontod a helyzetet. 

A célod: Tested és a lelked harmóniájának visszaszerzése. Kérdezd meg magadtól, hogy vajon mit kell másképpen csinálnod… Egyrészt foglalkoznod a lelkeddel (pl. meditáció, nagy erdei séták, masszázs, bensőséges beszélgetések stb…), másrészt a testeddel. A tüneteid precízen mutatják, mivel tudod újra harmóniába hozni magad. Talán egy kis testmozgás, és magas rezgésű tápanyagok bevitele (mindenki az állapotának megfelelően állítsa össze, vagy kérjen segítséget). 

Elhatározni magad, hogy minden nap kicsit többet teszel önmagadért. 

Ezt jelenti az újrakezdés!


Ha mérlegeled az életed többi területét is, és napi szinten teszel az álmaidért, akkor a következő időszakot már a stabilitás hatja át. 


Az időt fordítsd most magadra, hisz a jövőd múlhat rajta. Nem kell messzire eljutnod, csupán tudd az irányt, és indulj el az úton. Az összes többi eszközt meg fogod kapni menet közben. Ne aggódj! 


Tapasztalni fogod a következő években, hogy sokkal gyorsabban manifesztálódik minden a világban, így nem mindegy, merre mész. Nem mindegy, mit gondolsz magadról és a jövődről. 


Higgy magadban úgy, ahogy én hiszek benned, és mostantól semmi nem lesz elérhetetlen számodra!


Szeretetteljes napokat és valóra váló álmokat kívánok neked! 


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html








Megjegyzések