- Az akaraterőnk felélesztése


Ha úgy érzed, hogy az utóbbi időben nem volt erőd változtatni egy olyan helyzeten, ami inkább fájdalmat okoz, mintsem örömöt, akkor itt az ideje lépned! 

Ha többször szerettél volna lépni a múltban, de belefáradtál a próbálkozásba, akkor változtass azon, ahogy a helyzetet szemléled. 
Valójában semmi sem jó vagy rossz, minden csupán nézőpont kérdése. 

Nem azért kell döntened, mert a sors kegyetlen Veled… Meg kell tanulnod felvállalni a felelősséget a sorsodért. El kell fogadnod, hogy azért kerültél ebbe a helyzetbe, mert így akartad! A döntéseidet Te hoztad, Te formáltál minden eseményt. 

Itt az ideje új döntéseket hozni! Akkor is, ha túl nagynak érzed a felelősségét! Hidd el, nem az a rossz, ha később úgy érzed, nem megfelelően döntöttél, hiszen bármikor továbbléphetsz újra. A kegyetlenség az, ha önszántadból beleragadsz olyan helyzetekben, amik nem építik, hanem rombolják a személyiségedet. Ez az önsorsrontás legkegyetlenebb formája. 

A harag, a kétségbeesés, a bánat felgyülemlik a szívedben, és elkezded felemészteni magad. Ha a jelen pillanatra figyelsz, megtalálod az örömet életedben, és mersz olyan döntéseket hozni, hogy kilépsz a méltatlan helyzetekből, a méreg távozni kezd lelkedből. 

Ha nincs szeretet és hála a szívedben, a világ zűrzavarossá és értelmetlenné válik. Ilyenkor a körülőtted lévő embereket is idegennek érzed.

Ha nyitott vagy a változásra, a világra, felvállalod sebezhetőségedet és őszinte vagy önmagaddal, észre fogod venni, hogy minden esemény Téged szolgál. Olyan emberekkel találkozol, akikben a segítő szándékot fedezed fel. Észreveszed majd, hogy a megoldások ott vannak körülőtted. Ha kérdezel, megérkeznek a válaszok. 

Ha megbékélsz magaddal és az önelfogadás lépcsőjén egy magasabb szintre lépsz, közelebb tudnak kerülni Hozzád mások, és észre fogod venni, hogy úgy szeretnek, ahogy vagy…Önmagadért…

Szeresd magad annak ellenére, hogy nem vagy tökéletes! Talán nem támad Benned együttérzés Önmagad iránt, amíg az élettel küszködsz? Segítesz a körülőtted élőkön, magaddal pedig kegyetlenül bánsz. 

Amíg nem vagy hajlandó szeretni és elfogadni magad, és mások szükségletei fontosabbak a sajátodnál, addig boldogtalan maradsz. 
Amíg nem engeded bele magad egy olyan helyzetbe, ahol megbecsülést és szeretetet kapsz, addig szenvedni fogsz. És ez mind-mind a saját döntésed! 

Most tanuld meg félresöpörni mindazt, amit azok mondanak, akik nem ismernek. Ha kritizálnak, az azt jelenti, valamivel magadra vontad a figyelmet. Csak légy magabiztos, és menj tovább az úton! Ez a Te életed, senkinek nem kell megértenie Rajtad kívül! 

Szedd össze most minden bátorságodat, erődet és akaratodat, és dönts végre egy boldog élet mellett! 

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu

Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: Kövess bennünket instagrammon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


Könyveimet itt vásárolhatod meg: https://aoestherwebshop.hu/vendegszerzok-konyvei-107

Megjegyzések