Elengedni a régit, befogadni az újatArra kérlek, ne hagyd, hogy megtévesszék érzéseidet azok az emberek, akik bírálnak téged! Ne engedd, hogy formálhassák az önmagadról kialakított képed! 
A kritizáló ember mindig elégedetlen az életével. A bírálata képet ad arról, mennyire becsüli saját magát.  Aki támad, az fél, ezt ne feledd! 

Amit benned kifogásol a másik, az egy elfojtott rész önmagában. 
Mindig azt vesszük észre a másikban, amivel magunkban nehezen bírózunk meg! 

Legyünk megértőek és alázatosak embertársainkkal, mert nem tudhatjuk, mennyi fájdalmat és félelmet rejt a múltjuk. A büszkeség feladása nem jelenti a vereség elimerését. Csupán azt, hogy a szeretetet többre becsüljük, mint az egónkat. 

Ideje megbékélned azzal, ami körbevesz téged! A boldog ember abban különbözik a boldogtalantól, hogy elfogadja sorsát. Ez nem jelenti azt, hogy beletörődik, csupán békében él azzal, ami jelenleg körbeveszi őt. Tudja, hogy minden azért történik, mert fejlődésre ösztökéli.   

Tudom, rengeteget változott a világ az utóbbi években. Nehéz lépést tartani az átalakulással. De ha a múlt alapján értékeled a jelent, akkor boldogtalan leszel. 

A változás elkerülhetetlen, és hidd el, ez a legjobb dolog, ami történhet. Egyre közelebb kerülsz önmagadhoz. 

Csak vetítsd lelki szemeid elé a benned élő sérelmeket, köszönd meg nekik azt, hogy tanítottak, és engedd el őket szeretettel. Köszönj el tőlük! Felszabadítod önmagad, megkönnyebbül a lelked! Utána pedig válassz magadnak jövőt kedved szerint! Megteheted! 

Megjegyzések