Vállalj felelősséget az életedért!





Elgondolkodtál valaha azon, miért vonzod mindig a hasonló helyzeteket? 


Eljutottál már a fejlődés azon fokára, hogy felismerted, hogy az ember mindig azt vonzza, ami a lelkében él? Hogy olyannak látja a világot, amilyen ő maga? 


Ha állandóan becsapnak, érdemes lenne elgondolkodnod azon, vajon mivel áltatod magad? Ha sok visszautasítást kapsz, talán nem szereted eléggé önmagad. Ha nem vállalnak fel, lehet, hogy te sem vállalod önmagad… 


Túl jónak érzed magad, a körülötted lévő világot pedig túl kegyetlennek? Pedig minden nézőpont kérdése, hidd el! 

Ki az, aki sosem csalt, hazudott még másnak? Ki az, aki soha semmit nem tett érdekből? Ki az, aki nem bántott meg soha, senki mást? 


Tudjuk, hogy minden ember a saját sérüléseivel éli az életét. Nem tud mást tenni, mint amire megtanították. Mindenki azt teszi, amit tud. 


Nem megítélni kell az embereket, hanem elfogadni. Ő jelenleg itt tart. Ha ez nekem nem tetszik, továbblépek. Nem dühöngök, mérgelődök, nem akarom őt megváltoztatni. Nem hiszem azt, hogy én jobban tudom, mire van szüksége, mint ő maga. 

Inkább elgondolkodom azon, miért zavar engem, a másik viselkedése. Ez vagy egy elfojtott rész magamban, amivel nem akarok szembenézni, vagy egy régi sérülés, amit ideje begyógyítani. 


Ha találkozunk két embertársunkkal, akkor mindkettőjük mást fog észrevenni bennünk. Mindenki a saját szemüvegén keresztül nézi a világot. Csak azt láthatod meg, ami te vagy!


Én szentül hiszem, hogy az emberektől azt kapjuk, amit kiváltunk belőlük. Sok időbe telt, mire ezt beismertem magamnak. 


Ahogy tudatosodsz, és jobban megismered önmagad, rá fogsz jönni, hogy te sem vagy makulátlan, és minden embertársad tükröt tart eléd, amibe néha nem árt belenézni. 


S ha egy tudatos ember mégis találkozna számára érthetetlen igazságtalansággal, akkor magába néz, és nem hangoztatja, milyen kegyetlen a világ, hanem elfogadja, hogy a sors valamit tanítani kíván általa.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html 



Megjegyzések