Az emberi kapcsolatok rendeződése




Az emberek régóta reménykednek abban, hogy néhány "átszenvedett" év után végre kicsit megkönnyebbülhetnek. Azonban hamar rá kell jönniük, hogy még nehézkesebbek az energiák, hiszen rengeteg szőnyeg alá söpört konfliktus kerül felszínre, arra várva, hogy megoldódjon.


A jelen időszak kapcsolataink tekintetében igencsak intenzív. Lelkünk legmélyéből előtörnek régen eltemetett érzéseink, majd rendszerint megjelennek azok az emberek, akik ezeket okozták. Így kapunk lehetőséget arra, hogy meggyógyíthassuk a múltat. 


Sok esetben azért nem tudjuk megélni a szerelmet, vagy azért nem bízunk egy jószándékú barátban, mert annyit csalódtunk már. Lelkünk mélyén ott van az a rengeteg fájdalom, megaláztatás és szenvedés, amit megéltünk a múltban. Ez mind-mind blokkolja teremtő erőnket, és megakadályozza a "tiszta", feltétel nélküli kapcsolódást másokhoz. 


Ha felszínre törnek benned kellemetlen érzések, emlékek egy-egy embertársaddal kapcsolatosan, érdemes felkeresned őt. Beszélgess vele, írj neki levelet, add ki magadból a régi fájdalmakat. Szeretettel mondd el, hogy ami történt, sokáig fájt, de ma már tudod, hogy mindennek így kellett lennie. Tanított téged ez a helyzet, fejlődtél általa. Nem hibáztatod, megbocsátasz és elengeded, mert ez a kapcsolat betöltötte a küldetését. De nem kell, hogy a jövőben életed része legyen. 


Ha képes vagy elengedni a kettőtök között lévő feszültséget, ha tudod egy magasabb távlatból látni az összefüggéseket, és béke van a szívedben, akkor valóban megtanultad a leckét. Amíg azt gondolod, hogy tartozik neked, vagy te tartozol neki, mindaddig a terhet is cipeled a lelkedben. Amíg nem tudod elengedni ami történt, addig újra meg újra találkoznotok minden inkarnációban, hogy ez megtörténhessen. 


Minden karmikus kapcsolat, ami kísérte a múltadat, új szintre léphet. Lemorzsolódnak azok az emberek, akik beleragadtak a játszmák világába, és nem hajlandók a változásra.


Ugyanakkor kedves "idegenek" sietnek segítségünkre, amikor szükségünk van rá. Értékeljük át emberi kapcsolatainkat, és legyünk hálásak azokért, akik mellettünk vannak. 


Most emberi kapcsolatok bomlanak meg pillanatról pillanatra, barátságok és szerelmek érnek véget. Kísért bennünket a múlt, illetve fogalmazhatnám úgy, hogy megjelenik mindenki, aki még hasznos információt vagy megtapasztalnivalót hordoz számukra.


Nagyon sok pár közös élete ér most véget, mert képtelenek együtt fejlődni, egymást segíteni az úton. Nem az a nehéz, hogy lezárjunk egy rosszul működő kapcsolatot, hanem az, ha egy méltatlan helyzetben éljük le az életünket. Elsősorban célszerű lenne őszintének lenni magaddal és beismerni, hogy valami nem működik. Az őszinteség már fél siker.


Ne várd izgatottan a "NAGY ŐT", míg benne vagy egy rosszul működő kapcsolatban. Előbb tedd rendbe az érzéseidet, varrd el a múlt szálait, hogy helyett kaphasson egy új minőség. Ne akarj rögtön másik kapcsolatba ugrani, inkább tanuld meg egyedül is jól érezni magad! Amíg nem vagy boldog önmagadban, addig csak egy hiányt fog pótolni a másik. Vagyis csak bizonyos részeivel leszel elégedett a kapcsolatnak. Ha szereted önmagad, képes leszel szeretni mást is, és be is tudod fogadni mások szeretetét. 


A valódi szerelemhez méltatlan, hogy titokban tartjuk. Méltatlan, ha harmadik fél vagyok. Méltatlan, ha nem őszinte. Az igaz szerelem nem keresi a kifogásokat sem. Nem várja a viszonzást. A igaz szerelem csak áramlik. 


Ez az időszak önértékelésre késztet kapcsolataink terén. Engedjünk el mindenkit, aki nem visz előrébb. Engedjük el, akinek viselkedése méltatlan hozzánk. Engedjük el, aki megaláz, becsmérel vagy nem vállal fel. 


Engedd el, aki várat magára, és arra kényszerít, hogy megállítsd miatta az életed. Aki azt akarja, hogy csak te alkalmazkodj a kapcsolatban. Önmagad ellen követsz el merényletet, ha mások elvárásai szerint alakítod életed. 


Azt az embert viszont becsüld, aki önmagadért szeret. Aki elfogad úgy, ahogy vagy. Aki akkor segít mikor kéred. 


Engedj el mindenkit, aki nem szolgálja a fejlődésed. És ez nem azt jelenti, hogy nem szereted többé, csupán megtanultad értékelni magad annyira, hogy már nem engeded, hogy mások határozzanak meg és alakítsák az életedet. Végre te vagy a legfontosabb önmagad számára.


Hiszel az isteni gondviselésben, és tudod, hogy ami a tiéd, a tiéd marad. Akinek melletted a helye, visszatalál hozzád. Akivel nincs közötök egymáshoz, az pedig akkor is távozik, ha nem akarod…


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html



Megjegyzések