Ájuh-mudra (hosszú élet kéztartása)


Ezt a kéztartást lábvizesedés, ízületmerevség, könyök-, váll-, csukló és térdízületi fájdalmak esetén használják;erősíti az immunrendszert, fokozza az állóképességet, az életerőt, jó hatással van a plazmára és a citoplazmára:

Ájuh-mudra (hosszú élet kéztartása) 

Kéztartás: A jobb hüvelykujj és mutatóujj hegye a bal hüvelykujjat átkulcsolva összeér, és megérinti a bal mutatóujj tövét. A bal mutató-és hüvelykujj hegye is egymást érinti. A bal kéz többi ujja egyenesen kinyújtva. A jobb kéz többi ujja a másik kéz azonos ujjának tövéhez simul. Ölbe ejtve tartsa! 5-7 percig végezze, közben 2 percig rezegtesse a mantrát!
Mantra: lam óm; így rezegtesse:llaamm óómm.
Testi hatása: kiegyensúlyozza a sleshaka al-dosha-t (ízületek, végtagok, bőr); ízületi fájdalmak, ízületi porcok problémái, lábvizesedés, ízületmerevség, könyök-, váll-, csukló és térdízületi fájdalmak esetén használják;erősíti az immunrendszert, fokozza az állóképességet, az életerőt, jó hatással van a plazmára és a citoplazmára.
Hatása a fizikai világban: hosszú élet, test gyógyítása.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: játékosság, egyediség, érzelmi egészség, belső szépség, lelkesség, ráébredés, univerzális bölcsesség.

Forrás: Késmárki László: A mudrák titkos kódja Ankh kiadó 2018.





Megjegyzések