A párkapcsolat és a sors




Vajon hányszor hitted eddig, hogy rajtad kívül álló erők alakítják a szerelmi életedet? Hányszor hitted, hogy "csak ezt érdemled"? Hányszor adtad már fel a reményt, hogy szeress és szeretve légy?

Tudnod kell, hogy a sorsodat te irányítod. Amíg nem vállalsz felelősséget a döntéseidért, az életedért, nem fogsz betelejesedett szerelemben élni.

Igen, tudom, hogy mit gondolsz. Az ember hoz magával egy sorsot, és bármit is akar, előre meg van írva minden. S hiába igyekszik, törekszik, jobb, ha beletörődik sorsába.
Ez részben igaz is. Megbeszéled XY-nal, hogy ekkor és itt találkozni fogtok a földön, de itt eldönthetitek, mihez kezdetek ezzel a kapcsolódással. Bizony, a megfelelő időben összehoz benneteket a sors. De előtte hoztatok már milliónyi döntést, ami vagy közelebb, vagy távolabb vitt benneteket egymástól.

Tegyük fel, hogy megbeszéltétek, hogy végre ebben az életben kialakítotok egy harmonikus párkapcsolatot és teret engedtek az érzéseiteknek. Ám a találkozás feltép benneteket milliónyi sebet, amit előző életekből hoztatok. Megmagyarázhatatlan, furcsa érzések uralkodnak el rajtatok. És inkább elmenekültök, mintsem megfejtitek, mi ez az egész. Ilyenkor általában elkezdődik az önismeret. A szenvedés arra késztet, hogy kutatni kezdj lelked mélyebb rétegeibe. Megindul a gyógyulás. 

Mára nem csak hiszem, hanem tudom, hogy BÁRMIT meg tudsz teremteni, amit csak akarsz, ha van bátorságod elhagyni a hozzá kapcsolódó illúziókat, és hajlandó vagy szembenézni a legmélyebb félelmeiddel, fájdalmaiddal és elengedni azokat.
Hidd el, a sors mindig azt adja, amire tudatalatt méltónak tartod magad. Ez nem büntetés, csupán tükör. 

Tegyük fel, hogy téged állandóan megcsalnak. Fogalmad sincs miért, hiszen te hűséges vagy. Már előre aggódsz, amikor megismersz valakit, hogy vajon mikor bukik le egy hazugsággal. 

Ha visszaidézed a gyermekkorodat, talán eszedbe jut, hogy édesanyád állandóan azt hajtogatta, hogy a férfiak/vagy a nők nem megbízhatóak. Vagy olyan embertől hallottad ezt sokat, aki számodra fontos volt, akivel sok időt töltöttél. Lehetett egy nagyszülő, nagybácsi vagy akár a család barátja.

Valamikor gyermekkorodban erre irányították a figyelmedet és bekerült a tudatodba. S talán azóta sem tudtad kiverni onnan. Ezért vonzol állandóan olyan társat, aki megbízhatatlan, aki elárul. Beléd építették ezt a hitrendszert.

Fontos, hogy légy őszinte magaddal! Attól még, hogy az édesanyádtól hoztál rengeteg negatív mintát, még nem azt jelenti, hogy rossz lenne. Ő is csak áldozatok áldozata. Ezért ne érezd magad kellemetlenül. Ne érezd azt, hogy bántod, vagy rossz színben tünteted fel. Csupán annyit teszel, hogy szembenézel a valósággal.


Fontos megértened, hogy azok a találkozások, melyek lélekben megérintenek, valóban sorsszerűek. De az, hogy mi fog történni a találkozás után, már tőletek függ. Szabad akaratod lehetővé teszi, hogy meggyógyítva a múlt fájdalmait, szeressétek egymást feltételek nélkül, vagy tovább gyártjátok a karmát a játszmáitokkal!

Részlet Guzsik-Mohácsi Viktória "Út a teljességhez - 60 napos karmaoldó program" című könyvének 34. napi gyakorlatából. 



Megjegyzések