Tisztítsa meg tálját a tegnapi rizstől!


A boldogság és a jó egészség titka

Mi a tegnapi rizs? Ez a múltja (régi csalódások, fájdalmak és érzelmi traumák).

A ragadós rizs a tálon a múlt szellemeinek kísértése, a korábbi hibák, kudarcok, gyengeségek emléke.

Minden félelem és fájdalom a múltban gyökerezik. Ha boldogtalan, agya újraindítja a múlt régi filmjeit. Ha a félelem vagy fájdalom felbukkanásának pillanatában akarattal párosuló szándékkal fókuszál, akkor ezt mondva magának– „Mindez a múltban történt, és ott kell maradnia!” –az elméje azonnal megnyitja az inspiráció, a megbocsátás programjait és beindítja a gyógyulást.

A gyógyulás a félelemtől való megszabadulás, felszabadulás a múlt béklyói alól. Valójában a múlt csak a fejünkben létezik (mindaddig, amíg ki nem dobjuk onnan). Addig hiányozni fognak az új lehetőségek, az új sorsajándékok, az új kihívások. Mindig a „most” a legjobb alkalom a megbocsátásra és a felejtésre, hogy újrakezdjük az életet.

Minden alkalommal, ha elengedi a múltat, még nagyobb szabadsághoz és még több teremtő potenciálhoz jut. Tele lesz energiával. Igazán élni fog. Újból kapcsolatba léphet Belső Énjével. A „most”-ban nyitva áll az új ajándékok elfogadására. Több lehetőséget vonz, és készen áll a jövőre (amely nem olyan lesz, mint a múlt volt). A változások –önben és az életében– akkor kezdődnek, amikor elengedi a múltat.

A megbocsátás segít megszabadulni a múlt bilincseitől. A megbocsátásra gondolva rájön, hogy a magasabb elmében a múlt nem létezik. Más szavakkal, senki sem fogja hibáztatni a múltja miatt, hacsak önmaga nem önmagát. A bűntudat választás kérdése, és a megbocsátás is. Ha a bűntudatot választja, eltemeti a kreativitását, félelemben él, és megfosztja másokat attól, amit adhatna nekik. Ha a megbocsátást választja, mindenki jól érzi magát a környezetében.

Ha ragaszkodik a múltjához, boldogtalan lesz. Ha folyamatosan küzdenie kell, kérdezze meg magától:

„A múltam melyik részétől nem szabadultam meg? Milyen régi gondolathoz, érzelmi, gondolati programhoz vagy félelemhez ragaszkodok még mindig?”

A múlt árnyai elleni küzdelem célja, hogy az eltemetett múltat kinyerje a tudatalattiból, majd bocsásson meg magának és másoknak, majd engedje el a múltat. Egyedül az őszinte megbocsátás tud megbirkózni a múlt szellemeivel. Anélkül, hogy elengedné a múltat, nem változtathatja meg jövőjét.

A változás akkor következik be, ha határozottan kimondja: „A múltnak vége!” és „Most új életet kezdek!”

Amint elengedte a múltat, ezt a 3 lépést kövesse:

Először is bocsásson meg magának minden hibáért! Mondja el magának: „A múlt eltűnt”, és hagyja, hogy a megbocsátás könnyei megszáradjanak!

Másodszor, ha meg akarja szabadítani magát korábbi hibáitól, engedje el mások hibáit! Egyszerűen fogalmazva: bocsásson meg mindenkinek!

Harmadszor, mondja el Istennek: „Uram, visszatértem hozzád!" Most engedje meg magának azt, hogy újra ártatlan, szabad legyen, és készen álljon arra, hogy ismét igent mondjon a gyógyulásra, boldogságára és új jövőjére!


Forrás: Késmárki László:Test-lélek szótár A betegségek lelki,mentális és karmikus okai 6. kiadás Ankh kiadó 2019.

Késmárki László:Önfejlesztő kéztartások Ankh Kiadó 2016.




Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


 

Megjegyzések