Könnyíts a lelkeden!

 




Vajon megtanultad a türelem leckéjét, amit évek óta gyakoroltatnak veled? Mennyire vagy együttérző önmagaddal? Elhiszed végre, hogy érted történik minden? Vagy még mindig a sors szerencsétlen áldozatának érzed magad?

Annyi minden történt az elmúlt években, hogy nem győztük kapkodni a fejünket, mégis úgy éreztük, hogy nem haladunk előre. Egyensúlyba kell kerülnie a lelki- és a fizikai világnak. Sokszor érezhetjük azt, hogy a lélek már szárnyal, de mintha nem tudnánk a fizikai síkon megvalósítani a vágyainkat. 

Már tisztában vagy a dolgokkal, de valahogy önmagadért képtelen vagy tenni. Mintha nem lenne elég erőd, önfegyelmed. Elhatározod magad, de napok alatt alább hagy a lelkesedés. Bezzeg ha egy szerettedről van szó, képes vagy bármire! Vajon mikor leszel végre elég fontos a saját életedben?

Azért van rengeteg történés a fizikai síkon, hogy amit elméleti szinten már megértettünk, a gyakorlatban is megtapasztalhassuk, hiszen csak így juthatunk felismerésekhez, ezáltal megértéshez és elfogadáshoz, amely a karma oldásának lényege. A lelki oldás csak egy része a folyamatnak, de azért vagyunk a Földön, hogy a fizikai világban szerezzük be a megtapasztalásokat. Mindeközben a lélek érzéseken keresztül dolgozza fel ezeket. 

Sokan elmentek a szélsőségek irányába. Vannak, akik csupán a fizikai létben, az anyagban tobzódnak, és vannak, akik kizárólag mindent lelki szinten akarnak megoldani, és elzárkóznak a megtapasztalásoktól. Ezért érzik azt, hogy megrekedt az életük. Fontos megtalálnunk az egyensúlyt. A tudatos lelki tisztítás vonzza a fizikai síkon az eseményeket. Beindítja a folyamatokat. Például, ha valaki tudatosan dolgozik emberi kapcsolatai megértésén, akkor számtalan olyan szituációt kap, ahol lehetősége van gyakorlatban is megtapasztalnia, amit elméletben már tud. Ez olyan, mint egy vizsgafeladat az iskolában. Az elméleti tudás csak akkor ér valamit, ha ezt tudjuk alkalmazni is. A lelki gyakorlatok elvégzése nem azt jelenti, hogy azonnal megoldódik minden. Azt jelenti, hogy az élet lehetőségeket teremt a fizikai síkon is a megértéshez.

A karma oldása nem azt jelenti, hogy valamit kitörölsz a lelkedből vagy a múltadból, hanem azt jelenti, hogy megértetted, hogy a történésekre miért volt szükséged. Ezáltal megszületik benned a megbocsátás és az elfogadás. Béke lesz a lelkedben az adott helyzettel kapcsolatban.

A meditációk, lélek-oldások rendkívül felgyorsíthatják a folyamatokat. Azon blokkjaink, terheink, melyeket a múltból, elmúlt életeinkből magunkkal cipelünk, vagy esetleg a családfáról vettük át tudatlanul, és ezen életünkben nem tartoznak tanulási feladataink közé, azok a lelki oldások alkalmával képesek oldódni a megértés által, és átadják helyüket az új energiának. Azaz, azonnali pozitív változást idéznek elő. Tehát, ha pl. valakinek nem karmikus feladata jelenben a szegénység megtapasztalása, mégsem boldogul életének ezen területén, akkor valószínű, hogy elmúlt életeiből- vagy a családjából hozott szegénységtudat működik benne. Ez pedig egész egyszerűen oldható lelki szinten. Amint megérti az ember, honnan származik a blokk, a lélek elengedi mindezt. Mindig a megértés és a szeretet oldja a karmát. Ha pedig egy-egy dolgot, eseményt, helyzetet megtapasztalásul választottunk erre az inkarnációra, kikerülni nem tudjuk. 

Hogy kinél meddig tart ez az időszak? Az attól függ, ebben az inkarnációs ciklusban mennyi érzést tárolt el, ami még mindig feldolgozatlan, és mennyire dolgozik tudatosan ennek megoldásán. A tudatosság mindig fél siker. A tudatos ember elfogadja a dolgokat maga körül, mert tudja, hogy minden egy terv alapján zajlik, és bízik abban, hogy odafent a bölcsebbik ÉN-je pont úgy rakta össze élete eseményeit, hogy a legfőbb javát szolgálja. Pontosan tudta, miken kell keresztülmennie ahhoz, hogy teljesíthesse feladatát. Az elfogadás életünk egyik fő leckéje. Mindannyiunk számára. Ha ez megy, akkor minden más menni fog. Amíg azt érzi valaki, hogy kegyetlen és igazságtalan az élet, ami csak a szenvedésről szól, nagyon messze van még önmagától. Előtte még hosszú az út. A legfontosabb elsőként felismerni azt, hogy mindenért, ami velem történik, ÉN vagyok a felelős. KIZÁRÓLAG ÉN. Hiszen bármikor dönthettem volna másként. 

Azt tapasztalom, hogy nagyon sokan nem értik egy-egy szituáció felbukkanását az életükben. Keresik a benne rejlő tanítást…Kérlek benneteket, ne feledjétek a türelmet, az alázatot, a megértést, az elfogadást. Számtalan szituációt ezért teremtünk életünkben.

Van, aki úgy érzi, hogy ő már rendkívül türelmessé vált, mégsem kapta még meg, amire vágyik. Már maga a mondat is tele van sürgetéssel, elégedetlenséggel, türelmetlenséggel. Ha valóban megtanultad, akkor kivársz. Akkor már nem izgat a téma. Elfogadod, és hagyod, hogy a dolgok a saját ritmusukban történjenek. Nem akarsz mindennek elébe menni, mindent azonnal tudni, megoldani, főleg nem mások helyett. A bölcs ember hagyja, hogy mindenki a saját életét élje, akkor is, ha neki azt fájdalmas látni. Mert hisz, és bízik a másik emberben, hogy ő is képes megoldani a feladatát. Ha helyette cselekszünk, elvesszük a lehetőségét a másik ember tanulásának és fejlődésének. Ezzel pedig nem karmát pakolunk le, hanem újakat gyártunk. A cél pedig az, hogy minden meglévő energiát kiegyenlítsünk, nem pedig az, hogy még jobban felborítsuk az egyensúlyt.

S hogy miért történik mindez? Mert akartuk, hogy ez történjen. Lelked úgy döntött, inkarnálódik ebben a csodákkal teli időszakban. Hogy meg tudja élni és tapasztalni azt, amit eddig sosem. Hogy át tudja élni, milyen itt a Földön terhek nélkül létezni és megtapasztalni a feltétel nélküli szeretetet. A Föld átalakulóban van, teljesen más törvények kezdenek uralkodni, és te részese akartál lenni ennek a kiváltságos időszaknak. Ez a szenvedés semmiség ahhoz képest, ami jutalomként vár rád. Megkaptuk lehetőségként, hogy lepakoljuk akár egy inkarnáció alatt a lélek összes begyűjtött sérülését. Aki tudatosan dolgozik ezen évek óta, tudja, hogy ez nem néhány napos feladat. Több ezer év sérüléseit feldolgozni nem kis dolog. Aki nem tudatos erre, ő is tisztul a kollektív tudat által. De ezt a tisztulást azon emberek teremtik meg a Földön, akik erre tudatosak. Tehát ezt elkerülni nem tudod. A kérdés csak az, hogy hagyod azt, hogy sodorjon az ár és végigszenveded az életedet felismerések nélkül, vagy tudatosan dolgozol a felismeréseken. A fájdalmak így is elérnek, hiszen ezeken keresztül is megtapasztalásokhoz jutsz, azonban sokkal gyorsabban megy rajtad keresztül és könnyebben viseled majd. A választás a tiéd. Egyre nagyobb a szabad akaratunk, és ezzel bizony tudni kell élni. Bármit felülírhatsz, amit hoztál, ha elég tudatos vagy rá.

Ez egy rendkívül különleges és kiváltságos időszak. Köszönjük és hálásak vagyunk, hogy ennek mindannyian részesei lehetünk.

Csodákkal teli felismeréseket kívánok mindenkinek, kitartást, megértést és türelmet!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések