Gyógyír testnek és léleknek

 




Valószínűleg mindannyian éreztük már, hogy képtelenek vagyunk megszabadulni bizonyos érzésektől, élethelyzetektől, és úgy érezzük, mindezek rabjai vagyunk. Lehetnek akár régi érzelmek, mint a harag, félelem, fájdalom, gyötrődés, megalázottság, bánat, vagy akár a megbocsátásra való képtelenség. De vannak folyton ismétlődő események, melynek nem értjük a rendeltetését. 


Ha sokáig ebben az állapotban maradunk, meggyengülünk energetikailag. Ez különböző függőségekhez, majd testi tünetekhez is vezethet.


Az utóbbi hónapokban még inkább felerősödtek ezek a jelzések, ezzel is egyértelműbbé téve, mely területeken lenne szükséges odafigyelni önmagunkra. 


Mindenki képes rá, hogy feltárja önmagában a “probléma” gyökerét, szabadon engedje azt, hogy újra önmaga lehessen teljes mértékben.


Minden történésnek életünkben mi magunk vagyunk az előidézői, legyen bármennyire fájdalmas is a felismerés. Ezekhez a tapasztalásokhoz mi juttattuk magunkat. Bárhol és bármikor dönthettünk volna másképpen. A sorsunkat is mi “raktuk össze” odafent, amikor még sokkal inkább tudatában voltunk önmagunknak.


A gyógyuláshoz vezető út első lépése az, hogy felelősséget vállalok az életemért, és tudom, hogy minden értem történik a saját hozzájárulásommal. Bármikor van jogom és lehetőségem változtatni mindezen. Bármikor képes vagyok visszaszerezni a békét, a harmóniát az életembe. Senki más nem tudja elengedni a félelmeim, a fájdalmaim, az aggódásom. Senki más nem tudja helyettem elengedni a múltat.  Minden segítség csupán eszköz, mely előrébb vihet a saját utamon, s talán lehetőséget ad a gyorsabb felismerésre és megértésre.


A testi és lelki fájdalmak ajándékok, mellyel arra ösztökéljük saját magunkat, hogy változtassunk végre.


Minden testi és lelki fájdalom valamilyen eltárolt érzelem. Felhívja a figyelmet valamire, amivel nem akarunk szembenézni. Valamikor a múltban történt valami, ami mélyen megsebezte a lelkünket, és ahelyett hogy szembenéznénk vele és feldolgoznánk, jó mélyre elássuk magunkban. Hiszen még az is képes fájni, ha eszünkbe jut a múlt…


Biztosan mindannyian mondtunk már hasonlót: “Nem bírom tovább! Inkább feladom, minthogy ezt tovább csináljam…” , vagy: “Nem lesz erőm újra nekiállni…”vagy: "Soha többé nem kell egy társ sem, inkább egyedül maradok... " stb... 


Eltelik néhány hét, és amint elkezdjük jobban érezni magunkat, el is felejtjük a kijelentésünket. De később, akár néhány év múltán, amikor hasonló helyzetbe kerülünk, ez a fogadalom a lelkünkben önálló éltre kel, aktiválódik, és megkezdi beteljesíteni azt.


A lelki fájdalmak “kitakarítása”, méregtelenítése testi szinten is zajlik. Minden mélyre elásott emlék és érzelem felszabadulása arra ösztönöz bennünket, hogy amit régen nem dolgoztunk fel, nem emésztettünk meg, az most megtörténjen. 

Véleményem szerint nem lehet mindent "csak" lelki szinten megoldani. Ugyanolyan fontos testünk méregtelenítése és megfelelő táplálása is. Ne keressük csupán a lelki okokat, nem törődve fizikai ruhánkkal. 


A jelen időszakban halmozottan kell szembenézni önmagunkkal, hogy a gyógyulás útjára lépjünk. Már nincs idő halogatni. Egyre erősebb tünetekkel hívják fel magukra a figyelmet a megoldatlan feladatok. Itt az idő a megbocsátásra, az elengedésre, a múlt feldolgozására.


Tapasztalataim szerint nagyon sokat segíthet a meditáció. A lélek-oldásoknak nem az a célja, hogy előszedjünk tudatalattinkból régi élményeket, hogy ezzel igazolhassunk jelen viselkedésünket, vagy vádolhassunk valakit életünkért. A lényege, hogy megoldjuk problémáinkat a megértés által, hogy felszabadítsuk a fájdalmakat, lezárjuk a múltat és megbocsássunk. Az oldások egyik legáldásosabb hatása, hogy megbékélünk önmagunkkal és az életünkkel. 


Az oldások egyik legörömtelibb következménye, hogy sokszor az egész család a gyógyulás útjára léphet. Ennek következtében pedig előrelépés történik a lelki fejlődés útján.


Nem számít, hány évesek vagyunk, mélyen belül mindannyian tudjuk, hogy nagy dolgokra vagyunk képesek, s talán titokban vágyunk is rá, hogy kapcsolatba kerüljünk valódi lényünkkel és megvalósítsuk álmainkat.


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html




Megjegyzések