MA VAN SZENTIVÁN ÉJ, A VARÁZSLATOK ÉJSZAKÁJA 🥰❤



Szentiván éjjelén a földi és az égi dimenziók közötti kapuk megnyílnak. Ez a különleges éjszaka lehetőséget kínál egy magasabb tudatosság elérésére és egy mélyebb kapcsolódásra. Az ünnep meghatározó pillérei a tűz és a víz, melyek a tisztulást és a megújulást szimbolizálják.


A tűz szelleme hatalmas jelentőséggel bír Szentiván éjjelén. Tisztító és transzformáló ereje áthatja a testet és a lelket. A tűz körül való tánc segít megszabadulni a régi negatív energiáktól és elengedni mindazt, ami már nem szolgálja az életünket. Azt tartják, hogy a tűz segít elüldözni a rossz szellemeket is. Így lehetőség nyílik a belső megújulásra és a spirituális fejlődésre.


A víz, mint a természet egyik alapvető eleme, szintén fontos szerepet játszik ezen az éjszakán. A víz hordozza az élet erejét és az újjászületés energiáját. Vannak helyek, ahol kimennek a közeli forrásokhoz, tavakhoz, folyókhoz, mert hisznek abban, hogy a fürdőzés vagy csupán a víz mellett tartózkodás  segíthet elengedni a terheket, feloldani a blokkokat, hogy az egyén tiszta és megújult energiával léphessen tovább a saját spirituális útján.


A nyári napforduló energiája rendkívül erőteljes, az emberek könnyebben kapcsolódhatnak a belső bölcsességükhöz és magasabb önvalójukhoz, ezért érdemes meditációs gyakorlatokat végezni. Az intenzív spirituális tapasztalatok most mélyebb belső megértésekhez vezethetnek bennünket.


Ez az időszak arra ösztönöz, hogy tudatosan összekapcsolódjunk a természettel, megünnepeljük a fény győzelmét a sötétség felett. Eljött az újjászületés és a termékenység ideje. 


Sokan különböző szertartásokat, varázslatokat, jóslásokat végeznek, vagy éppen gyógynövényeket szednek, hiszen ezek most különösen hatékonyak lehetnek.

Sokan az ünnepi tűz köré gyűlve ünnepelik az életet és a természet áldásait. 


Minden évben izgatottan várom ezt az éjszakát, hiszen világ életemben szerettem a tündérek világát, és azt tartják, hogy ezen az éjjelen átjönnek hozzánk, és mi is betekintést nyerhetünk a birodalmukba. Érdemes kimenni az erdőbe, vagy akár egy tó, folyó partjára, ahol könnyebben kapcsolatba léphetünk velünk. Azt tartják a népi hiedelmek, hogy két galagonyabokor, vagy két tölgyfa között mindig átjáró van a tündérek világába. Ismerek ilyen helyeket, és valóban van mindegyiknek egy különleges varázsa. 


Este imádkozhatunk/szólhatunk a tündérekhez, hogy ma éjszaka adjanak betekintést a világukba, vagy látogassanak meg minket és segítsenek álmaink valóra váltásában. Kedveskedhetünk nekik édes vagy gyümölcsös illatokkal, virággal.

Azt tartják, hogy ezen a napon legkönnyebb megteremteni a szerelmet. Ha pedig párkapcsolatban él valaki, akkor megerősítheti a köteléket. 


Sokan úgy vélik, hogy ha tiszteletben tartják a természetet, akkor találkozhatnak tündérekkel és megkaphatják a varázslatos képességeiket vagy az élet titkai megértésének ajándékát.

Ez az időszak emlékeztet minket az ember és a természet közötti szoros kötelékre, és hogy ennek segítségével könnyebben elérhetjük céljainkat  és azt a személyes fejlődést, amire régóta vágyunk.



Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html





Megjegyzések