Begyógyítani múltunk sebeit

 



Mindenki tapasztalja, hogy az elmúlt egy-két évben teljesen felbolydult minden körülöttünk. Sokan tehetetlenséget éreznek, mert a világban lévő korlátozások és változások keresztbe húzták a számításaikat. Ez az időszak senkinek nem könnyű. Egy olyan világszintű átalakulás zajlik, amiben eddig sosem volt részünk, ezért is érezzük magunkat tehetetlennek. Nem tudjuk, ilyen esetben hogyan helyes cselekedni. 

Az elmúlt évek eseményei arra ösztönöztek bennünket, hogy forduljunk befelé, és lelkünkben keressünk válaszokat a felmerülő kérdéseinkre, mert senki más nem tud olyan információval szolgálni, ami megállná a helyét. Megfigyeltétek, milyen sokan hagyták itt a földet és tértek haza az elmúlt években? Feladták! Túl sok a változás, amivel nehéz megbirkózni. Elfáradtak... De Te erős vagy! Ha itt vagy, feladataid vannak! 

Biztos vagyok abban, hogy amikor megszülettünk, pontosan tudtuk, mit vállalunk. Tisztában voltunk vele, milyen megtapasztalásaink lesznek. Mi akartunk létezni ebben a korban, részesei lenni ennek a különleges átalakulásnak. Sőt, szinte biztos vagyok benne, ha olvasod ezeket a sorokat, akkor foglalkoztatnak a világ nagy kérdései, és az, hogyan tudnád jobbá tenni az életedet, vagy magad körül a világot. Nem lehet, hogy pont ezért születtél? Nem lehet, hogy ezt a feladatot vállaltad? Azt, hogy segíts önmagadon, és a saját példáddal másokon? Nem lehet, hogy egész életedben erre készítettek fel? És most azért veszítetted el a munkahelyed, a barátaid, vagy bármi más "régit", hogy megújult energiákkal teremts meg a jövőt? Még mindig ragaszkodnál a megszokotthoz? Akkor is, ha már régóta nem érzed jól magad? Szerinted nem lehet, hogy valami sokkal jobb vár rád? 

Arra kérlek, értékeld át az idei éved. Már megérkeztél oda, ahová januárban indultál? Ha nem, vajon hol akadtál el menet közben? Mi az a terület, melyen képtelen vagy előre lépni? Mi az a félelem, ami visszatart, amely szinte megbénít?

Gondold át kérlek, gyermekkorodban mikor éreztél így? Lehet, hogy bezárkóztál a veszekedések, a viták elől. Lehet, hogy átvetted szüleid negatív hozzáállását: -“Nekünk úgysem sikerül semmi”. Lehet, hogy elhitették veled, hogy semmihez nincs kitartásod… hogy nincs benned elég erő… hogy nem érdemled meg… És így tovább.

A megrettent kisgyermek még mindig ott él benned. Arra vár, hogy együtt érezz vele. Azt szeretné, hogy meggyógyítsd az érzéseit… hogy figyelj rá… hogy foglalkozz vele. Ha lelkileg kínzod magad, őt bántod tovább. Bármilyen beidegződések rabja is lettél, felül tudsz kerekedni szüleid korlátain. Lehet, hogy azért nem tudsz továbblépni, mert nem tanították meg hogyan kell? A szüleid mennyire voltak nyitottak, amikor gyermek voltál? Mennyire ment könnyen nekik az elengedés? Vagy élték a megszokott, boldogtalan kis életüket? Te megengeded magadnak, hogy boldog légy? 

Emlékszel rá, mi az, amit annyira szerettél volna hallani a szüleidtől? Mi az a mondat, amit csak ritkán, vagy sosem kaptál meg? Pedig annyira vágytál rá… Szeretted volna hallani, hogy fontos vagy? Hogy büszkék rád? Hogy te vagy a világon a legszebb? Hogy "képes vagy rá"? Szeretted volna hallani, hogy az elengedés egy természetes folyamat? Hogy ne félj a változástól? Hogy semmi sem tart örökké, így a szenvedésed sem? Mondták egyszer is, hogy ne ess kétségbe, ha megváltoznak körülötted a dolgok, mert utána sokkal jobb dolgok várnak rád? 

Végy elő egy gyermekkori képedet, nézz a szemébe, és mondd el neki, amire annyira vágytál a szüleidtől. Hiszen annyit nélkülözött életében. Ígérd meg, hogy a következő időkben törődni fogsz vele. Csinálj olyan dolgokat, amiket gyermekkorodban szerettél. Sétálj az esőben, ugorj a levélkupacok közé, színezz, énekelj, táncolj, vagy vedd elő a kedvenc kártyádat.

Most légy te a szülő, aki megadja a kisgyermekének mindazt, amire vágyik. Ne feledd! Önmagaddal való kapcsolatod örökké tart! Nincs annál fontosabb, mint hogy elfogadd és szeresd önmagad!

Majd arra kérlek, kezdd el gyógyítani a benned élő kamaszt! Szedd elő az érzéseit, a gondolatait, éld meg újra! Dícsérd meg, szeresd őt, ahogy sosem tetted! Engedd, hogy kiöntse neked a szívét!

Nagyon fontos, hogy légy együttérző!

Ha sikerül meggyógyítani a múltadat és feltételek nélkül szeretni önmagad, semmi nem állhat az utadba. Még mindig van időd beteljesíteni azokat a célokat, amiket kitűztél az idei évre.

Engedd el a játszmákat, a drámákat, hidd el, hogy anélkül is tele vagy értékekkel. Igazán szerethető vagy, csak egyszerűen önmagadért! Csak figyelj a belső hangodra, és nyilvánítsd ki szabadon az érzelmeidet.

Döntsd el, hogy elengeded a múlt sérelmeit, a szüleid fájdalmait, a gyermekkorod drámáit, és átadod őket az angyaloknak, hogy a fénybe emelhessék őket.

Te pedig emelt fővel, hálatelt szívvel és tiszta gondolatokkal nézel elébe az év hátralévő részének. Ne feledd! Mindegy, hol tartasz, pillanatok alatt megváltozhat bármi! Sok sikert kívánok neked!


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html

Megjegyzések