Húsvét időszaka: Lelkünk felszabadulása a terhek alól

 



A tavasz legtöbbször a megújulás időszaka, az emberi kapcsolatok rendeződésének ideje. Elengedjük, amire nincs szükségünk, és kivirágzik lelkünk. Az idei tavaszi hónapok különösen intenzívek. Az elmúlt két év történései alapjaiban rengették meg a világot. És ez így van rendjén, hiszen tudom, hogy valami óriási dolog van kialakulóban, ami hosszútávon teljes mértékben a javunkat szolgálja. A léleknek most választania kell: vagy süllyed vagy szárnyal. Vagy önmaga dönt sorsa felöl, vagy hagyja, hogy sodorja az ár. Most különösen nagy a felelősségünk sorsunk alakulásában. 

Az otthon töltött idő (önmagunkkal töltött idő) lehetőséget adott mindenkinek a választásra. Vagy kihasználta önmaga építésére, vagy kihasználta önmaga pusztítására.


A tudatos ember most a lelkével foglalkozik. Megkérdezi önmagától: Mi minden van, amit el kell engednem? Ami nem engedi, hogy álmaim életét éljem.

Ezek lehetnek konkrét helyzetek, emberek, eszmék, ideák vagy régi beidegződések, félelmek. 


A tudatos ember most tervez... újra írja életét. Ő maga határozza meg, melyik irányba haladjon tovább. Beossza az idejét, most csak azokkal a dolgokkal foglalkozik, melyek építik! A tudatos ember keres, kutat! Hónapok alatt akár egy új szakmát ki lehet tanulni.

Itt az idő megtisztítani az életed!


Arra kérlek, tekints vissza egy kicsit az elmúlt évekre. Ha magadtól nem tudtad rendezni az emberi kapcsolataidat, akkor erőszakosan kényszerített az élet a lezárásra, elengedésre, elfogadásra, megbocsátásra.

Ha a fény felé mész, vagyis igyekszel megszabadulni a lelkedet mélybe taszító érzésektől, akkor láthatod, hogy a játszmák világában ragadt társaid eltávolodnak mellőled. A lelked már eldöntötte, merre tovább. Csak arra kell odafigyelned, hogy ne adj teret a megszokásnak, az egónak.


Sokan adták el a lelküket az ördögnek talmi csillogásért. Talán tapasztalod, hogy a kétségbeesett, életüket irányítani képtelen emberek elkezdik hibáztatni környezetüket saját boldogtalanságukért. Ma már tisztán látni, micsoda különbség van a tudatos és a sodródó emberek élete között. Az előbbi felelősséget vállal döntéseiért és tetteiért, az utóbbi pedig mindenkit hibáztat önmagán kívül. Sosem volt ekkora elválasztódás az emberek között. 

Te csak arra figyelj, hogy ne billentsen ki az egyensúlyodból senki és semmi. Tudd, hogy csak magadért vagy felelős, senki másért.


Különleges időket élünk. Ha valaki az elmúlt időszakot jól használta fel, vagyis tudatosan dolgozott rezgésszintje emelésén (meditált, tisztította lelkét, megbocsátott, elengedett, megértések születtek benne, méregtelenített, megszabadult függőségektől vagy káros szenvedélyektől, egészséges ételekkel táplálta a testét), az észre vehette, hogy teremtő ereje megsokszorozódott. Még könnyebben és gyorsabban manifesztálódik a fizikai világban bármi, amit szándékozik megteremteni. Minél tisztább valaki lelki- és fizikai szinten, annál gyorsabban valósulnak meg vágyai. Pillanatok alatt megtörténhet bármi. Az anyagot is könnyű szerrel lehet megváltoztatni. A folyamatot azzal segíthetjük, ha tudatosan éljük életünket. Sokan érzik, hogy eljött az idő, amikor testünket is magas rezgésű élelemmel kell táplálni. Igényli a szervezet.

Ha testünk, lelkünk is felszabadult a számtalan teher alól, mint a madár, ki először hagyja el fészkét, elkezdhetünk szárnyalni. Megérezhetjük a szabadság csodáját, mely a lélek valódi természete. Itt az idő, hogy azt az életet éljük, melyre mindig is vágytunk. A karma törvénye átalakult. Megkaptuk azt a kegyelmet és kiváltságot, hogy letehetjük a múlt terheit, nem kell tovább cipelnünk. Adjunk hálát, hogy ebben a korban élünk, melyben ez megtapasztalható. Adjunk hálát minden nehézségért, fájdalomért és sérelemért, ami van az életünkben, mert megmutatják, mely területen kell még dolgozni magunkon. Most minden nehézség megmutatja magát, de csupán azért, hogy tudd, mit kell lepakolnod. Ezek a fájdalmak hozzák a felszabadulást.


Megérett az emberiség a szintlépésre... egy újabb csodára. De ehhez fel kell ébrednie az alvó embereknek.  Végre felelősséget kell vállalni! Hallgatni a belső hangra, és nem arra, amit éppen hallanak vagy olvasnak. El kell távolodni a manipulációtól. Végre fel kell ismerni, hogy mindenki csak önmagán tud segíteni, külső megváltás nincs! 


Légy boldog, hogy részese lehetsz mindennek. Légy boldog, hogy idáig eljutottál. Légy boldog ott, ahol vagy... azzal, aki vagy. Hiszen egy tökéletes csoda vagy, Isten része. Teremtő erőd határtalan, és itt az ideje, hogy ezt megtapasztald.


Sok szeretetet kívánok mindenkinek a szívébe! Kellemes Ünnepeket! 


Húsvéti meditáció: https://www.youtube.com/watch?v=3A3hvYmdH1g


Guzsik-Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.com)


Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html

Megjegyzések