Az elengedés fontossága

 




Engedd el a múltat, élj a jelenben, és változtasd meg az életed mindörökre.

 

Mi történik, amikor elengedünk? Amikor elengedünk, megengedjük, hogy bölcs részünk megoldja a problémáinkat. Isten szabad akaratot adott nekünk, így választhatunk, hogy a saját módszerünk vagy az Ő módszere szerint végezzük-e dolgainkat.

 

De hogyan engedünk el?

 

Az elengedéshez különféle eszközök sokaságát használhatjuk, alapvetően mindegy, hogy melyiket választjuk, a lényeg, hogy 100 százalékos felelősséget vállaljunk és mondjuk: Sajnálom. Kérlek, bocsásd meg, hogy ami bennem van, bármi is az, ezt létrehozta és az életembe vonzotta.

 

Amikor elhatározzuk, hogy 100 százalékig vállaljuk a felelősséget és tisztítunk, az isteni manna vagy energia azonnal megérkezik, hogy törölje az emlékeinket. Mit töröl? Nem tudjuk, és nincs is szükségünk arra, hogy tudjuk.

 

Nem számít, hogy mely emlékeket törli. Bölcsebbik részünk érti, hogy mely emlékek állnak készen az elengedésre.

 

Talán azt kérdezed, hogy ki végzi el a törlés feladatát. Nos, nem mi vagyunk azok. Mi csak engedélyt adunk rá. Lényegében nagyon hasonló ahhoz, mint amikor letöltünk egy programot vagy rákattintunk egy ikonra a számítógépünk asztalán. Nem szükséges tudnunk vagy értenünk, mi történik ezután.

Csak arra van szükség, hogy kattints.

 

A spirituális tisztítással ugyanez történik. Kattintunk az egér gombjával - azt mondjuk közben például, hogy köszönöm - és abban a pillanatban bölcsebb részünk el is végzi a többi teendőt.

 

Néha azt gondolhatjuk, hogy egy helyzet vagy meghatározott személy tisztítását végezzük - nagyon valószínű, hogy ez az, ami érzelmi kapcsolóinkat bekapcsolta, és lökést adott a tisztításunkhoz - de valójában nem tudjuk, hogy mit tisztítunk, és nem is szükséges hogy tudjuk ahhoz, hogy működjön a folyamat.

 

Tökéletesek vagyunk, de emlékeink nem azok.

 

Minden, ami megjelenik az életünkben, lehetőség az elengedésre, alkalom egy elménkben ismétlődő emlék vagy egy program törlésére, azért, hogy érezzük tökéletességünket, hogy szakítsunk a múlt uralmával és ráhangolódjunk az univerzum jóságára.

 

Elengedni annyi, mint hogy felismerjük, azért jöttünk e világra, hogy szabaddá váljunk.

 

Nem azért jöttünk, hogy pénzt keressünk, tulajdonokat vásároljunk, autónk legyen vagy megtaláljuk a tökéletes kapcsolatot. Mindez megjelenhet, és sokkal több is, ha elengedünk, de az élet valódi célja: megtanulni eltávolodni és szabaddá válni. Megvilágosodni annyi, mint megérteni, hogy az általunk keresett boldogság nem függ attól, amink van, vagy amit szeretnénk. A saját magunktól és ragaszkodásainktól való megszabadulással boldogok lehetünk és békében élhetünk az „itt és most"-ban.

 

Akkor hát miért olyan nehéz elengedni?

 

A feladat azért nehéz, mert nem tudjuk, kik is vagyunk valójában. Azt hisszük, hogy értékünk bizonyos birtoktárgyaktól, személyektől vagy az élet-színvonaltól függ. Annyira hozzászoktunk ehhez a gondolathoz, hogy igaznak fogadjuk el. Csak ezt a valóságot ismerjük, ezért nem akarunk felébredni. Szívesebben szenvedünk az ismert rossztól, mint hogy bízzunk a megismerésre váró jóban. Paradox módon és saját tapasztalataim szerint, amikor elengeded azt, amit szerettél volna, többet kapsz, mint amiről valaha álmodtál.

 

Nem mondom, hogy könnyű, de tényleg működik.

 

Bízzál, engedj el, és készülj fel a csodák fogadására, mert amikor elengeded, ami számodra nem működik, nagy jutalmat fogsz kapni.

 

Ébredj fel, és vedd észre, hogy csak magaddal lehetsz boldog!

 

A boldogságod nem függ senkitől és semmitől.

 

A régi információ irányítja a világot, ugyanúgy, ahogy bennünket is irányít. Ezen információ nagy része emlékek formájában ismétlődik a tudatos és tudattalan elménkben, és ezt az idő nagy részében még csak észre sem vesszük. Az egyetlen módja a megszabadulásodnak, az öröm és a keresett béke megtalálásának az, ha elengeded ezeket az adatokat, a célból, hogy engedélyezhesd az inspiráció - a tökéletes adatok - megérkezését, amelyek a helyes irányba vezethetnek.

 

Értsd meg, hogy programjaid - emlékeid - ellenőrzésük alatt tartanak téged.

Ellenőrzésük alól elengedéssel szabadulhatsz meg.

Rögtön ezután a megfelelő helyen és pillanatban leszel.

 

Amikor elengeded azt, amit szerettél volna, többet kapsz, mint amiről valaha álmodtál.

 

Forrás: Mabel Katz: Az élet legkönnyebb útja



Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/1108624685917176/


Gyakori kérdések: http://elozoeletek.blogspot.com/p/gyakori-kerdesek.html


Kövess bennünket instagramon is: https://www.instagram.com/utmutatoaleleknek/


YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCoeNAsAktMxha-n9QYVit1A


Könyveimről információkat itt találsz: http://elozoeletek.blogspot.com/p/konyvinformaciok.html


Megjegyzések